Ansigtsoperation

Spar penge på ansigtsoperation hos de bedste klinikker og hospitaler!

 • Spar op til 50 %Vi giver dig op til 50 % på behandlinger, produkter og velvære
 • Fortroligt og diskretVi behandler dine oplysninger fortroligt og diskret
 • Kvalitet og tryghedVi foretager baggrundstjek af alle klinikker og samarbejdspartnere

Info om ansigtsoperation

Der findes mange forskellige former for ansigtsoperationer, for eksempel ansigtsløft, pandeløft, næsekorrektion, ørekorrektion, fedttransplantation til ansigtet, samt operation af øjenlågene. Nedenfor gennemgår vi de mest gængse typer af ansigtsoperationer, så du forhåbentlig føler dig bedre klædt på rent informationsmæssigt, hvis du går og overvejer en ansigtsoperation.

Hvorfor få en ansigtsoperation?

Der er flere og flere der vælger at få en ansigtsoperation, fordi de i højere grad kæmper mod deres alder. Med en ansigtsoperation kan man forsøge at genvinde sin ungdoms elastistiske hud og mere ungommelige udseende. Man kan dog ikke ordne alt med en ansigtsoperation, ligesom man ikke kan ændre hele sin krop med fedtsugninger - en ansigtsoperation er et hjælpemiddel, men du må selv gøre en del af arbejdet, for at holde dig sund og flot. Ikke desto mindre er en ansigtsoperation et godt alternativ, hvis du bare har en lille skavank, som du vil have ordnet.

Ansigtsoperation med ansigtsløft

Med alderen forandres fedtfordelingen i ansigtet og huden mister sin elasticitet, sådan at spændstigheden mindskes. Mens fine rynker kan klares med peeling og de lidt dybere rynker kan fyldes med fillers eller botox, kræver de større ændringer i ansigtet, at man tyer til en ansigtsoperation.

Overordnet set kan denne type ansigtsoperation udføres på tre måder:

 • Opstramning af hud:
  Dette er den traditionelle måde at udføre denne type ansigtsoperation på, og foregår via et snit omkring øret, hvorefter man løsner huden fra det underliggende væv. Derefter kan man gå ind og stramme vævet op, sådan at ansigtet løftes.
 • Omfordeling af fedtvæv:
  Her bruger man den samme indgangsvinkel som i ansigtsoperationen ovenfor, for at skabe adgang til det dybereliggende væv. Herefter løsner man fedtvævet eller trækker dem op ved hjælp af suturer (MACS lift) ved et såkaldt "dybere ansigtsløft".
 • Opstramning af muskulatur:
  Denne metode bruges til mindre ansigtsoperationer, og foregår ved, at den mimiske muskulatur strammes op og syes højere oppe mod kindbenet. Man kan også opstramme den overfladiske muskulatur på halsen gennem et lille snit under hagen, og dermed kombinere ansigtsoperationen med et halsløft.

Ansigtsoperation med fedtinjektion

Fedtinjektion (lipoinjektion) er en ret ny teknik, hvor man anvender kroppens eget fedt som levende filler andre steder - i denne forbindelse i ansigtet via en ansigtsoperation. Det er hovedsageligt underhuden under øjenlågene, furerne mellem næse og mund, øgning af kindben og generel rynkebehandling i pande og kinder, der ordnes ved en ansigtsoperation med fedtinjektion.

Ansigtsoperation med løft af pande og øjenbryn

En ret normal ansigtsoperation er løft af panden og øjenbrynene. Med alderen bliver huden og muskulaturen i ansigtet slappere, og det kan virke som om panden og øjenbrynene hænger ned over øjnene. Ved hjælp af en ansigtsoperation af panden, kan man hæve ansigtsmuskulaturen og huden, så panden strammes mere ud, og øjenbrynene rettes op igen. Et pandeløft stopper selvfølgelig ikke aldringen, men hvad der er fjernet ved ansigtsoperation kommer til gengæld ikke igen - men resultatet kommer heller ikke til at vare evigt, så man kan godt forvente at skulle gennem flere ansigtsoperationer.

Ansigtsoperation i form af opstramning af hagen

Når vi ældes mister huden sin elasticitet, hvilket især skyldes solbadning, fordi solens ultraviolette stråler ødelægger de elastiske fibre i huden - også på hagen. Det er her denne type af ansigtsoperation kommer ind i billedet, hvor man kan reducere huden og fedtet på hagen. Det er især løs hud ved kalkunhage man kan fjerne via en ansigtsoperation, og ved hjælp af en fedtsugning kan man fjerne dobbelthager.

Ansigtsoperation i form af en næsekorrektion

Hvis man har en uharmonisk eller skæv næse, kan det påvirke ens selvtillid og velvære, og næsen kan derfor med fordel rettes med en ansigtsoperation. Det afhænger meget af dig selv og din hud, hvad der kan opnås ved en ansigtsoperation, for hvis man har for tyk hud, er det svært at få et perfekt resultat.

Ansigtsoperation i form af en ørekorrektion

Ørekorrektion er en relativt udbredt form for ansigtsoperation, og den mest almindelige type er operation for stritører. Der findes også mindre omfattende ansigtsoperationer, som kan rette de såkaldte alfeører og skader på øret. Korrektionen af stritører foretages oftest i fuld bedøvelse, mens alfeørerne kan ordnes med lokalbedøvelse - der er altså visse ting du skal planlægge på forhånd, før du vælger at få denne ansigtsoperation.

Ansigtsoperation af øvre eller nedre øjenlåg

Man kan reducere slap hud på øvre eller nedre øjenlåg, samt buler af fedt ved hjælp af en ansigtsoperation. Især ansigtsoperationer af de øvre øjenlåg er populære, da øjenlågene med alderen kan spærre for ens syn. Derudover er det en af de få ansigtsoperationer, som man kan udføre over syge-eller sundhedsforsikringen. De nedre øjenlåg hører mere under en kosmetisk ansigtsoperation, og er typisk mere komplicerede at udføre end ansigtsoperationen af de øvre øjenlåg. De øvre øjenlåg kan opereres under lokalbedøvelse, mens en ansigtsoperation af de nedre øjenlåg typisk kræver fuld bedøvelse.

Der findes overordnet set to former af ansigtsoperationer indenfor denne kategori:

 • Øvre øjenlågsplastik:
  Gennem et snit i det øvre øjenlåg fjernes overskydende hud, fedtvæv og muskulatur, og ansigtsoperationen suppleres ofte med et løft af øjenbrynene.
 • Nedre øjenlågsplastik:
  Via et snit langs kanten af de nedre øjenlåg, skabes der adgang til den dybere muskulatur, hvorefter fedtvævet kan fjernes eller omfordeles og muskulaturen opstrammes.

Ansigtsoperationer generelt

Man kan desværre ikke ændre det faktum, at vi ældes med tiden. Men vi kan vælge at arbejde aktivt for at bevare et ungdommeligt udseende. Her er en sund livsstil med fornuftigt diæt og motion helt afgørende, men man kan også vælge at snyde lidt ved hjælp af en ansigtsoperation.

Hvad koster en ansigtsoperation?

Priserne for ansigtsoperationer varierer enormt meget, fordi der findes så mange forskellige typer af ansigtsoperationer. For eksempel kan et ansigtsløft koste mellem 24.500-60.000 kroner, en opstramning af hagen kan koste 8.200-16.000 og behandling for stritører kan koste 11.200-14.500 kroner. Det er derfor essentielt først at tjekke din ansigtsoperations pris, før du vælger at få ansigtsoperationen udført.

Hvis du ønsker en ansigtsoperation, må du meget gerne kontakte os via formularen ude til højre, så hjælper vi dig med at finde den perfekte ansigtsoperation til dig.

Brug for finansiering?
Lån til din behandling hos Lånio.dk

Brug for hjælp?

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.