Øjenlågsoperation

Spar penge på øjenlågsoperation hos de bedste klinikker og hospitaler!

  • Spar op til 50 %Vi giver dig op til 50 % på behandlinger, produkter og velvære
  • Fortroligt og diskretVi behandler dine oplysninger fortroligt og diskret
  • Kvalitet og tryghedVi foretager baggrundstjek af alle klinikker og samarbejdspartnere

Info om øjenlågsoperation

"Er du træt?" - Hvis du har tendens til tunge øjenlåg, er du formentlig vant til at få det spørgsmål fra dine omgivelser. En øjenlågsoperation kan være løsningen for dig, der gerne vil undgå dette spørgsmål og se mere vågen ud. Selve øjenlågsoperationen tager godt en time og koster cirka 10.000 kroner. En øjenlågsoperation er altså ikke rigtig ude af rækkevidde, men koster hvad der svarer til en gennemsnitlig husleje.

Når øjenlågene tigger om en øjenlågsoperation

Behovet for en øjenlågsoperation opstår, når huden på øjenlågene bliver slap og lægger sig i folder hen over øjnene. Det påvirker dit udseende og kan få dig til at se mere træt og uoplagt ud end, du i virkeligheden er, og som du også vil se efter din øjenlågsoperation. I værste fald kan huden over øjnene begynde at skygge for dit synsfelt, hvilket er en af de hyppigste grunde til at få en øjenlågsoperation. Nogle mennesker får allerede tunge øjenlåg mens de er unge, mens behovet for en øjenlågsoperation hos de fleste mennesker, først viser sig, efter de har passeret de 40 år. Men man bliver heldigvis aldrig for gammel til at få en øjenlågsoperation.

En øjenlågsoperation fjerner overskydende hud på øjenlågene

Huden mister elasticitet med alderen, så problemet med tunge øjenlåg bliver desværre kun værre med tiden. Ved en øjenlågsoperation fjernes den overskydende hud, muskel og fedt fra øjenlågene, så du straks ser mere vågen ud. En øjenlågsoperation kan også give et mere positivt udtryk i ansigtet, og gøre at man ser yngre ud.

Hvad koster en øjenlågsoperation?

Priserne på en øjenlågsoperation ligger et sted mellem 7.000 og 12.000 kroner i Danmark. Hvis du overvejer at få fjernet poser under øjnene eller at få løftet øjenbrynene, kan du med fordel få det gjort samtidig med din øjenlågsoperation. Ofte kan klinikken der udfører din øjenlågsoperation give dig en rabat, når du skal have lavet flere indgreb samtidig, og du behøver kun at holde fri fra arbejde én gang, mens sårene efter din øjenlågsoperation heler.

Kan jeg få min øjenlågsoperation betalt af det offentlige?

Du kan kun få din øjenlågsoperation betalt af det offentlige, hvis huden på dine øjenlåg falder ned over dine øjenvipper og blokerer en del af dit synsfelt. Du skal dog, for at få din øjenlågsoperation betalt af staten, få øjenlågsoperationen udført via en henvisning fra din læge. Hvis du egner dig til denne form for øjenlågsoperation, er du typisk også generet af spændingshovedpine og øjenlågene vil gøre, at der er visse aktiviteter, som du ikke længere kan gøre - for eksempel at se i bakspejlet, når du kører bil.

Hvem egner sig til at få en øjenlågsoperation?

Der er ikke som sådan nogen regler for, hvem der må og ikke må få en øjenlågsoperation. Man skal dog være en raske mand og kvinde på mindst 18 år, og derudover skal man have overskydende hud på øjenlågene, som egner sig til en øjenlågsoperation.

Tunge øjenlåg går i arv

Tunge øjenlåg er arveligt, og derfor er det nærmest et karakteristika i nogle familier. Samtidig kan det sprede sig, hvis én i familien får en øjenlågsoperation og oplever at de får et bedre syn og mere velvære. Så sker det ofte, at flere andre i familien følger efter, og det bliver næsten en epidemi med øjenlågsoperationer.

Hvordan foregår forundersøgelsen ved en øjenlågsoperation?

Inden øjenlågsoperationen skal du til en forundersøgelse, hvor en læge undersøger dine øjenlåg, og vurderer hvad der kan opnås med en øjenlågsoperation. Samtidig får du udleveret informationsmateriale om operationen af tunge øjenlåg, så du hjemmefra kan tage stilling til de risici og mulige bivirkninger, der er forbundet med en øjenlågsoperation. Efter forundersøgelsen skal der gå minimum tre dage, inden du får selve øjenlågsoperationen udført. Du har altså mulighed for at genoverveje din beslutning om en øjenlågsoperation derhjemme, og kan ikke bare komme ind fra gaden, og få en øjenlågsoperation med det samme.

Om øjenlågsoperationen

Under din øjenlågsoperation vil du være lokalbedøvet, og typisk får du også noget beroligende medicin. Kirurgen fjerner det overskydende fedt, muskel og hud fra dine øvre øjenlåg, og selve øjenlågsoperationen tager cirka en time.

Ar og gener efter en øjenlågsoperationen

Efter en øjenlågsoperation vil øjenlågene være hævede og misfarvede. Nogle oplever at have svært ved at lukke øjnene helt i, når de skal sove, men det skulle kun vare i de første par døgn efter din øjenlågsoperation. Du kan desuden føle dig ret utilpas, fordi øjnene svier og føles stramme og tørre. Det er almindeligt at være mere overfølsom overfor lys, og at dine øjne lettere løber i vand i de første par uger efter din øjenlågsoperation, end de gjorde før. Når du går udenfor, skal du have solbriller på for at beskytte arrene mod sollys. I de første 2-3 dage efter din øjenlågsoperation bør du undgå at anstrenge øjnene ved læsning eller tv. Der skal gå mindst tre uger, før du igen laver fysisk krævende aktiviteter og sport, så sørg gerne for, at have nogen i nærheden, der eventuelt kan bistå dig.

Hvilke risici og komplikationer er der ved en øjenlågsoperation?

Det er aldrig risikofrit at lade sig operere, og en øjenlågsoperation er ingen undtagelse. Men der opstår heldigvis kun sjældent komplikationer i forbindelse med øjenlågsoperationer. Nedenfor er nævnt nogle af de komplikationer, der kan opstå i forbindelse med en øjenlågsoperation:

  • Blødning i øjenhulen - derfor er det vigtigt at holde sig i ro i de første par uger.
  • Hvis kirurgen fjerner for meget hud under din øjenlågsoperation, kan man have svært ved at lukke øjnene. Skulle det ske, bliver man reopereret på et offentligt sygehus på statens regning.
  • Risiko for at få pludselig smerte, hurtigt voksende hævelse og misfarvning omkring øjnene samt synsforstyrrelser. I dette tilfælde bør man straks kontakte den klinik, hvor man fik sin øjenlågsoperation udført.

Hvornår er jeg pæn igen efter min øjenlågsoperation?

Du kan genoptage dit arbejde 1-2 uger efter din øjenlågsoperation. Hævelser og misfarvninger forsvinder gradvist, men der kan gå nogle måneder før de er helt væk, og de er altid voldsommest lige efter øjenlågsoperationen. I starten er arrene røde og hævede, men efter et halvt år, vil de næsten ikke være til at se for andre. Der vil altid være ar efter en øjenlågsoperation, men arrene bliver mindre synlige med tiden.

Brug for finansiering?
Lån til din behandling hos Lånio.dk

Brug for hjælp?

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.