Kundeservice

+45 3841 0307

Mandag-torsdag kl. 8.30-18.00
Fredag kl. 8.30-15.00

10 spørgsmål og svar om brystreduktioner

Er du lidt i vildrede om, hvad reglerne for en brystreduktionen egentlig er? Så læs med her!

26. september 2013
10 spørgsmål og svar om brystreduktion

Der er rigtig mange relevante spørgsmål at stille, når man skal have foretaget en brystoperation. Især brystreduktioner lægger op til mange spørgsmål, fordi det er den eneste type brystoperation, som både mænd og kvinder får og grunden til at ønske en brystreduktion er meget varierende. KlinikMatch har derfor valgt at samle nogle af de mest gængse spørgsmål og svar om brystreduktioner, så det forhåbentlig virker lidt mere overskueligt.

1. Hvor store bryster skal jeg have, for at jeg kan få en brystreduktion?

Der er ikke som sådan nogen grænser for, hvor store dine bryster skal være, for at du kan få en brystreduktion. Det kommer helt an på din højde, din vægt, din kropsform og hvordan dine bryster er placeret på din krop, og om du selv synes, at dine brysters størrelse er generende. Så ingen bryster er sådan set for små til en brystreduktion.

2. Kan jeg få min brystreduktion betalt af det offentlige?

Brystreduktioner er en af de få brystoperationer, du rent faktisk kan få betalt af det offentlige. Det er fordi brystreduktioner sjældent udføres af kosmetiske grunde, men i højere grad skyldes fysiske gener, som for eksempel smerter i ryg, nakke og skuldre. Hvis din læge vurderer dine gener til at være af en særlig alvorlig art, kan han henvise dig til en kirurg, som så skal beslutte, hvorvidt du er berettiget til en brystreduktion betalt af det offentlige.

3. Kan jeg få min brystreduktion betalt gennem staten?

Du kan få din brystreduktionen gennem staten, hvis din læge anerkender, at du oplever gener og smerter på grund af for store bryster, og han derefter henviser dig til en plastikkirurgisk afdeling på et offentligt hospital. Hvis ventelisten i det offentlige overstiger to måneder, vil du ofte have ret til at vælge et privat tilbud på statens regning via det frie sygehusvalg.

4. Kan min brystreduktion betales af min sygeforsikring?

Det er muligt at få sin brystreduktion betalt af sygesikring danmark, hvis man er medlem hos dem og mener, at det offentliges venteliste på brystreduktioner er for lang. Du skal dog kunne dokumentere, at du er på ventelisten til en offentlig operation, for at brystreduktionen betales af sygeforsikringen.

5. Kan jeg få en brystreduktion, hvis jeg er under 18 år?

Man skal være fyldt 18 år, for at kunne få en kosmetisk operation i Danmark - også selvom man vil have den på grund af fysiske gener. Derudover er det ikke alle, der er færdigudviklede som teenagere. Man risikerer at brysterne vokser sig store igen efter brystreduktionen, som så ville have været forgæves. Det anbefales derfor at man venter med at få en brystreduktion, til man er helt udvokset.

6. Hvordan er det med sygemelding efter en brystreduktion?

Efter brystreduktionen bør du sygemelde dig eller holde fri fra arbejde i to uger, da du skal have tid til at komme dig oven på operationen. Derudover skal du undgå tunge løft og fysisk aktivitet i 4-6 uger efter, undgå løb i 6-8 uger efter og helst 3 måneder, før du begynder at styrketræne.

7. Er der bivirkninger ved en brystreduktion?

Der er desværre nogle få bivirkninger ved brystreduktioner, ligesom der er ved alle andre former for operationer. Det er ret normalt at få rødlige ar på brysterne, dér hvor kirurgen har udført indgrebet. Man kan også risikere at få nedsat følelse i brystvorterne og areola, især hvis brystreduktionen har været omfangsrig.

8. Påvirker en brystreduktion amning?

Nedsat evne til at amme er desværre en hyppig bivirkning efter en brystreduktion, så man skal helst vente med at få indgrebet udført, til ens børn er vokset fra amning. Hvis man er meget generet af sine bryster, kan man overveje, om man vil give sine børn modermælkserstatning i stedet for at amme dem, og derved få mulighed for at få brystreduktionen tidligere.

9. Hvordan med en mandlig brystreduktion?

Den medicinske betegnelse for mandlig brystudvikling er gynækomasti, og forårsages af overvægt, hormonel ubalance, sygdom eller bivirkninger ved medicinindtagelse. Mange mænd føler sig utilpasse, ved at have for store eller uens bryster, og de kan derfor vælge at få foretaget en brystreduktion. Dette kan enten gøres ved at fedtsuge brystet, ved at fjerne kirtelvæv eller ved en kombination af de to procedurer. Det offentlige betaler for mandlige brystreduktioner, hvis der er alvorlige psykiske eller fysiske gener forbundet med brysterne, og det er også muligt at få tilskud fra sygesikring danmark, hvis man er medlem der.

10. Er det muligt at få en gratis brystreduktion?

Som sagt er det muligt at få sin brystreduktion betalt af det offentlige, hvis man har alvorlige gener på grund af sine brysters størrelse. Men hvis man kun vil have en brystreduktion af kosmetiske grunde, kan man ikke få brystreduktionen gratis, men må betale den selv.

Hvis du kunne tænke dig at læse mere om brystreduktioner, kan du besøge vores indholdssider Brystreduktion til mænd eller Brystreduktion til kvinder, hvor vi beskriver selve indgrebene og priserne mere i dybden.

Brug for hjælp?

Ring til os alle hverdage 8:30 - 16:00
+45 3841 0307
Send os en mail:

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.