Kundeservice

+45 3841 0307

Mandag-torsdag kl. 8.30-18.00
Fredag kl. 8.30-15.00

Regler for tilskud til laseroperation af øjne

Få et overblik over reglerne for offentligt tilskud til øjenlaseroperationer

12. september 2013
Regler for tilskud til laseroperation af øjne

Kan man få offentligt tilskud til en øjenlaseroperation?

I visse tilfælde kan du få tilskud fra det offentlige, især hvis dit syn er så nedsat, at det har indflydelse på, hvordan du udfører dit arbejde. Du skal dog være opmærksom på, at det kan være en meget langvarig proces, da der er en del papirarbejde og konsultationer der først skal overstås, før du kan få selve øjenlaseroperationen. Derudover skal du have en henvisning fra en øjenlæge, hvis det offentlige skal betale.

For at få alle omkostninger i forbindelse med din øjenlaseroperation betalt af det offentlige, skal du have:

  • Synsfejl på seks dioptrier eller mere på begge øjne
  • Bygningsfejl på tre dioptrier eller mere og/eller
  • Forskel i styrke mellem de to øjne på tre dioptrier eller mere

Kan man få privat tilskud til en øjenlaseroperation?

Sygesikring Danmark yder tilskud til laseroperationer af øjne, alt efter hvilken forsikringsstatus du har hos dem. Retten til dette tilskud indtræder efter medlemskab i Gruppe 1, Gruppe 2 eller Gruppe 5 med tilvalget Operation eller Udvidet Operation. Det er dog en nødvendighed, at du har haft en af disse sygeforsikringer i de sidste 12 måneder, for at du kan få tilskuddet. De 12 måneder forlænges dog til 24, hvis tilvalget Udvidet Operation er tegnet efter du er fyldt 60 år. Derudover har de også en række undtagelser for hvilke øjenlaseroperationer de ikke giver tilskud til:

  • Synskorrigerende operationer og linseimplantationer ved øjenstyrker under ± 6 dioptrier
  • Operationer for bygningsfejl, hvor bygningsfejlen er mindre end 3 dioptrier
  • Synskorrigerende operationer, hvor forskellen i synsstyrken er mindre end 3 dioptrier

Sygesikring danmark har egentlig de samme betingelser som det offentlige, men til gengæld går det hurtigere med at få selve operationen, hvis du får den gennem din sygesikring.

Det er også muligt at din ulykkes- eller sundhedsforsikringer dækker, da visse forsikringsselskaber har tilskud til øjenlaseroperationer inkluderet. Hvis du er i tvivl om hvorvidt du er dækket, så kontakt dit forsikringsselskab.

Hvis du ikke er berettiget til en laseroperation af øjnene betalt af det offentlige eller af din sundheds- eller sygesikring, kan du vælge at få operationen betalt via en afbetalingsordning. Flere klinikker samarbejder nemlig med banker og låneselskaber, så du er sikret den bedst mulige afdragsordning i forbindelse med din operation. Hvis du er i tvivl om hvordan du griber det an, kan du udfylde formularen her på siden, så kan vi hjælpe dig med en afbetalingsordning og sætte dig i kontakt med den klinik, der bedst passer dig og dine øjne.

Brug for hjælp?

Ring til os alle hverdage 8:30 - 16:00
+45 3841 0307
Send os en mail:

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.