Kundeservice

+45 3841 0307

Mandag-torsdag kl. 8.30-18.00
Fredag kl. 8.30-15.00

Sådan foregår et brystløft

I dette blogindlæg kan du finde ud af, hvordan et brystløft foregår og om det er noget for netop dig.

10. december 2013
Sådan foregår et brystløft

Hvorfor få et brystløft?

Der kan være mange forskellige grunde til, at kvinder ønsker at få et brystløft. Den mest gængse er dog, at ens bryster er begyndt at hænge lidt for meget, og man gerne vil have dem til at sidde lidt højere oppe på kroppen. At brysterne er begyndt at hænge, kan både skyldes amning, aldring eller et større vægttab. Lige meget hvad grunden til problemet er, er det et brystløft, der er svaret.

Før og efter billeder af brystløft

Det kan være rigtig rart, først at se nogle billeder af brystløft før og efter, for at kunne vurdere, hvor stor en forskel et brystløft egentlig gør. Brystløft billeder kan også hjælpe dig til at vurdere, om du skal have brystløft med implantater eller ej, og hvordan arrene vil se ud efterfølgende. Du kan ret hurtigt finde en masse før og efter-billeder ved at lave en billedsøgning på Google.

Brystløft før og efter billeder

Sådan foregår en forundersøgelse før brystløftet

Når du er til forundersøgelsen før dit brystløft, er det kirurgens opgave at vurdere, hvilke muligheder der er for at løfte og måske omforme dine bryster. Kirurgen skal blandt andet tage din barms størrelse og din huds elasticitet i betragtning, før han vælger hvilken metode han vil anvende under selve brystløftet. Den metode han vælger, kommer også til at være afgørende for, hvor du får ar og hvor tydelige de efterfølgende vil blive.

Det er også til forundersøgelsen, at kirurgen fortæller dig om de potentielle risici, komplikationer og bivirkninger, som kan opstå i forbindelse med et brystløft. Kirurgen vil derudover som et led i forundersøgelsen sikre sig, at du ikke har knuder i brysterne og at du i det hele taget er sund og rask, hvilket er en forudsætning for, at du kan få et brystløft.

Sådan foregår selve indgrebet

Inden selve operationen tegner kirurgen på dine bryster, for at vise, hvor han skal fjerne hud og for at angive hvor brystvorten vil komme til sidde. Herefter bliver du lagt ind i hospitalsstuen, hvor du bedøves. Så begynder selve operationen, hvor kirurgen fjerner den overskydende hud på dine bryster og flytter brystvorterne opad på brystet. Kirurgen fjerner hverken kirtel- eller fedtvæv, så du skal ikke være nervøs for, at dine bryster efterfølgende bliver mindre.

Man kan også kombinere et brystløft med en anden form for brystoperation. Det kan for eksempel være, at du gerne vil have, at kirurgen ændrer faconen på dine bryster, at du vil have dem gjort mindre eller gjort større med implantater i samme ombæring.

Efter et brystløft

Lige efter brystløftet skal du regne med at ligge og hvile en times tid, inden du bliver udskrevet. Her vil sygeplejeskerne holder øje med dig, fortælle dig hvad der vil ske og besvare eventuelle spørgsmål.

I de næste to måneder vil du opleve hævelse, blå mærker og nedsat følsomhed i brysterne, samt mindre brystsmerter, ubehag og kvalme i en kortere periode. Kirurgen vil selvfølgelig stå klar med vejledning og smertestillende medicin, så du kan komme dig oven på indgrebet. Som udgangspunkt skal du til kontrol hos klinikken allerede efter to uger og igen efter tre måneder.

Ar er desværre umulige at undgå, både på kortere og længere sigt. Men bare rolig, arrene vil blive mindre synlige med tiden. I løbet af de første 1-2 år efter brystløftet, vil arrene gradvist blive blegere og fladere, indtil de bare er nogle tynde hvide streger.

Brystløft med implantat

Det er ret normalt, at man vælger at få større bryster, samtidig med at man får dem løftet. Mange tænker, at de ligeså godt kan få noget ekstra fylde, nu de alligevel lægger sig under kniven. Dette sker især, hvis man har oplevet et volumentab, i takt med at brysterne er begyndt at hænge mere. Det er derfor ret ofte set, at kvinder der har ammet eller har tabt en stor mængde vægt, vælger at få et brystløft med implantater.

Brug for hjælp?

Ring til os alle hverdage 8:30 - 16:00
+45 3841 0307
Send os en mail:

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.