Kundeservice

+45 3841 0307

Mandag-torsdag kl. 8.30-18.00
Fredag kl. 8.30-15.00

Sådan gør du: Væk med mormorarme

Lider du af for meget fedt på armene - de såkaldte mormorarme? Så kan du her lære, hvordan du kan afhjælpe det!

03. december 2013
Sådan gør du: Væk med mormorarme

Mormorarme er et meget ømt punkt for mange kvinder, og jo ældre man bliver, jo sværere er det at undgå mormorarmene. Mange kvinder nægter pure at gå uden ærmer, fordi det gør deres mormorarme mere tydelige, og det er en af de dele af kroppen, som mange kvinder gerne vil ændre på. Og der findes faktisk råd for, at slippe af med de lidet flatterende mormorarme.

Sådan kommer du af med dine mormorarme

Rent overordnet set er der tre forskellige ting du kan gøre, hvis du gerne vil blive dine mormorarme kvit. For det første kan du forsøge at ændre i din kost. Der er nemlig visse madvarer og madtyper der binder fedt mere end andre, og du kan komme ret langt i kampen mod mormorarmene, hvis du tænker mere over, hvad du spiser.

For det andet kan du begynde at træne dine mormorarme væk. Ved hjælp af regelmæssig træning kan omfanget af dine mormorarme mindskes, og dine arme bliver generelt mere spændstige, fordi du vedligeholder dine muskler.

Som en tredje mulighed kan du vælge at få armplastik, hvor du får bortopereret fedtet og/eller overskydende hud på dine mormorarme. Det er naturligvis ikke det sundeste alternativ af de tre, men til gengæld ses resultatet med det samme!

Mindsk mormorarmene med mad

Fedtophobninger som mormorarme materialiserer sig, når vi spiser mere end vi forbrænder, og vi ikke træner armene jævnligt. Det er især sukker, der binder fedtet der lægger sig på vores arme, og skaber de famøse mormorarme.

Ifølge flere eksperter indenfor fitness og fødevareindtag, er det første du skal gøre, at kigge din kost efter i sømmene. For at slippe af med dine mormorarme, bør du spise sukkerfattigt, fiberrigt, proteinrigt og med få kulhydrater, du skal undgå de mest usunde olier og helst drikke en masse vand hver dag. Hold dig helst fra brød, forarbejdede kornprodukter og sukker, og sørg for at du spiser en masse grønt og rent protein som kylling, oksekød og fisk. Hvis du efterlever disse regler, bliver fedtmassen (også på mormorarmene) reduceret, og dit bindevæv strammes op.

Træn mormoramene væk

Du har sikkert flere gange tænkt: "Hvordan kommer jeg af med mormorarme?" - og du har sikkert også haft svaret liggende i baghovedet. Den mest logiske løsning er naturligvis at træne mormorarmene væk, men det er også den hårdeste og mest disciplinkrævende metode.

Det er, når vi ikke træner armene, at vores bindevæv bliver slapt, vores muskelmasse svinder ind, huden bliver slappere og vores oplagrede fedt finder sig til rette på overarmene. Derfor skal vi huske at træne overarmene regelmæssigt, og der findes heldigvis et nemt trick til, hvordan du kan træne armene, lige meget hvor du befinder dig. De fleste fitnesstrænere anbefaler denne lette træningsmetode, når det handler om at træne overarmene derhjemme. Alt hvad øvelsen kræver er en stol, som du kan læne dig opad. Stil dig med ryggen til stolen, sæt hænderne på kanten af stolesædet, og bøj derefter i albuerne, så din bagdel kommer tættere på jorden. Derefter strækker du armene igen, og løfter dig selv igen. Gentag denne øvelse flere gange hver dag, og du vil se, at dine mormorarme begynder at vinke farvel.

Du kan også mindske mormorarmene ved at svømme eller dyrke boksning, da det er idrætsformer, der især går ind og bearbejder overarmene. Også træning med vægte, elastikker og de gode gammeldags armbøjninger vil kunne afhjælpe mormorarmene.

De ovennævnte øvelser handler selvfølgelig om at træne armmusklen, men du kan faktisk også "træne" din hud på armen. Ved at skrubbe dine mormorarme med en hamphandske, øger du blodcirkulationen i huden og hjælper med at fjerne de affaldsstoffer, der gør at din hud bliver slap.

Hvis det ikke hjælper at træne musklen eller huden, så kan det være fordi, der simpelthen er for meget fedt i vejen for resultaterne. I så fald skal du, i stedet for at træne musklerne og huden, begynde at træne fedtet væk. Det gør du bedst ved hjælp af forskellige former for konditionstræning, hvor du træner hele kroppen, får pulsen op og forbrænder fedt.

Operation af mormorarme

Der er som udgangspunkt to forskellige måder, at komme mormorarmene til livs ved hjælp af plastikkirurgi: Du kan enten få fedtsuget dine arme eller få fjernet den overskydende hud på armene - eller begge dele. Hvis problemet er, at du har meget fedt hængende fra armene, så er det selvfølgelig fedtsugningen, du skal gå efter - og hvis din hud ikke er så elastisk, skal du nok også have fjernet noget hud. Hvis du derimod lige har tabt et større antal kilo, så ligger problemet ofte i for meget overskydende hud, som du derefter kan få fjernet.

Fedtsugning af mormorarmene

For at få fedtsuget dine arme, er det essentielt at du har en markeret fedtbule, som nemt kan fjernes. Ved en simpel fedtsugning af armene, vil fedtet blive fjernet ved hjælp af nogle milimeter tynde kanyler. Efter operationen vil du få nogle opstrammende bind på armene, så dine arme bliver formet under helingen, og mormorarmene "kvæles".

Armplastik

Hvis du har for meget overskydende hud, går kirurgen ind langs hele overarmen, og fjerner så meget hud som det er nødvendigt. Desværre efterlader denne type indgreb ofte et langt ar, der efterhånden bliver til en fin, hvid streg nederst på overarmen - til gengæld bliver dine arme strammet flot op!.

Vink farvel til mormorarmene

Det er altså ikke umuligt at slippe af med sine mormorarme, selvom man måske føler, at det er en håbløs sag at gå ind i. Hvis du er ihærdig og vedholdende, kan du formindske dine mormorarme ved hjælp af kost og motion, og hvis denne metode virker for omstændig og tidskrævende, er det muligt at få armene formet ved hjælp af armplastik. Der er altså ingen grund til at afskrive stropkjoler og ærmeløse bluser - det er i stedet mormorarmene, som du vinker farvel til!

Brug for hjælp?

Ring til os alle hverdage 8:30 - 16:00
+45 3841 0307
Send os en mail:

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.