Kundeservice

+45 3841 0307

Mandag-torsdag kl. 8.30-18.00
Fredag kl. 8.30-15.00

Hvad er en smile øjenoperation?

Hvis du overvejer at få en øjenoperation, kan du her lære mere om den populære smile øjenlaseroperation.

08. januar 2014
Hvad er en smile øjenoperation?

Der findes rigtig mange forskellige former for øjenoperationer, for eksempel kan du få mindsket dine poser under øjnene eller hængende øjenlåg, men du kan også få en operation i selve øjet. Med en øjenoperation i selve øjet kan du få ordnet dit nærsyn, langsyn, alderssyn, grå stær og bygningsfejl, så du (igen) kan komme til at se perfekt.

Hvilke slags øjenoperationer findes der?

Der findes rigtig mange forskellige former for øjenoperationer, og mange klinikker udvikler deres egne former for øjenoperationer alt efter hvilken teknologi og erfaringer de har. En af de mest populære øjenoperationer er smile, som man kan få rigtig mange steder i landet.

Hvad indebærer en smile øjenoperation?

Smile er en laserteknik udviklet af Carl Zeiss, og som har den europæiske CE-mærkning. En smile øjenoperation bruges til at foretage nænsomme korrektioner af synsfejl, samtidig med at den skåner hornhinden og dennes overflade. Man skærer ikke en egentlig flap som i forbindelse med mange andre former for øjenoperationer, i stedet fjernes der bare lidt væv i dybden igennem en meget lille åbning.

Hvorfor få en smile operation?

Der kan være mange forskellige grunde til at få en smile øjenoperation, men den vælges ofte, hvis du skal have behandlet simple synsfejl uden bygningsfejl. Metoden kan dog også anvendes i forbindelse med:

  • Problemer med tørhed i øjet
  • Øjne med overfladeforandringer
  • Tynde hornhinder
  • Påvirket nerveforsyning
  • Anden form for unormal hornhindeoverflade

Fordele ved en smile øjenoperation

Den største fordel ved en smile operation er, at man bevarer en større del af hornhinden under operationen, og at du derfor oplever en kortere helingsperiode. Der bliver kun skåret en lille åbning på et par mm, således at man bevarer et maksimalt antal af de nerver i hornhinden, som er forbundet med øjets tårekanaler. Derudover er behandlingen lynhurtigt overstået og er stort set smertefri, både under og efter smile øjenoperationen.

Hvad koster en smile øjenoperation?

Prisen på en smile øjenoperation varierer alt efter hvor du vælger at få indgrebet udført, og hvor omfattende den synsfejl du skal have ordnet er. Generelt ligger en smile øjenoperation pris på 25.000 kroner, ofte med mulighed for at få 2.500-3.000 kroners rabat hvis du er studerende.

Brug for hjælp?

Ring til os alle hverdage 8:30 - 16:00
+45 3841 0307
Send os en mail:

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.