Kundeservice

+45 3841 0307

Mandag-torsdag kl. 8.30-18.00
Fredag kl. 8.30-15.00

Vink farvel til et tabu: Øjenlågsoperation er i dag lige så populært hos mænd som hos kvinder

29. september 2020

Content DK

For blot 10 år siden var ansigtsløft, øjenlågsoperationer og kosmetiske behandlinger et emne, der var svært at komme uden om. Særligt for mænd har behandlinger som disse være tabuiseret gennem årene, men i dag ser det helt anderledes ud. I takt med en stigende efterspørgsel på operationer er særligt en øjenlågsoperation blevet én af de foretrukne blandt mænd. Det betyder også, at vi endegyldigt kan vinke farvel til tabuet hos mændene.

I denne artikel kan du læse mere om, hvilke årsager der gør sig gældende, når særligt mænd vælger en øjenlågsoperation. Det handler nemlig ikke blot om det kosmetiske, men også om synsbesvær og udfordringer i hverdagen.

Kosmetisk optimering og udbedring af daglige gener

En øjenlågsoperation kan lyde som en voldsom affære, men faktisk er det et almindeligt indgreb i dag. En øjenlågsoperation har til formål at udbedre tunge og hængende øjenlåg og i stedet give patienten et friskere "look" og mere ungdommeligt udseende. Her er der tale om en kosmetisk øjenlågsoperation, hvor synsfeltet ikke er hæmmet af tunge øjenlåg.

Men det kosmetiske aspekt er ikke det eneste, der gør sig gældende for en øjenoperation og dens stigende popularitet. I takt med alderen vil mange danskere opleve daglige gener i forbindelse med tunge øjenlåg. Her er der tale om en såkaldt funktionel øjenlågsoperation. I stedet for at foretage operationen på baggrund af et kosmetisk aspekt handler det i stedet om at forbedre synsfeltet.

Funktionel øjenlågsoperation kan øge livskvaliteten

Med langt flere mænd, der får foretaget en øjenlågsoperation, er et stort tabu blevet brudt. Det kan gøre det langt nemmere for andre mænd at gennemgå samme operation, og det er der god grund til. En funktionel øjenlågsoperation er nemlig med til at højne livskvaliteten for mange, der oplever hængende øjenlåg, der generer synet eller synsfeltet. Det kan betyde daglig hovedpine eller anstrengelseshovedpine for at kompensere for det dårlige syn.

Heldigvis er en øjenlågsoperation en let og smertefri fornøjelse. Der er tale om et kort indgreb, hvor patienten vil ligge ned under hele forløbet. Øjenlægen vil give lokalbedøvelse, der injiceres med en tynd nål.

Den mest populære operation blandt mænd

Selvom mænd og kirurgi sjældent er to ord, der bliver nævnt sammen, er der noget om sagen, når vi taler om et tabu, der har haft sin storhedstid. Tilbage i 2019 var det klart, at øjenlågsoperationen var den mest populære kosmetiske operation blandt mænd. Sammenlignet med kvinderne var der ikke tale om forstørrelse af læber, mere fyldige baller eller andre udseendemæssige indgreb.

Derfor er øjenlågsoperationen gået fra at være et tabubelagt emne til den mest populære operation blandt mænd. Én af årsagerne kan måske findes i muligheden for at få en vurdering fra en autoriseret øjenlæge 100 % online. Teknologien har gjort det muligt at indsende billeder og vedlægge en beskrivelse af situationen, hvorefter der foretages en vurdering af generne. På den måde er en øjenlågsoperation blevet gjort endnu lettere i dag og dermed også mere attraktiv for både mænd og kvinder.

Brug for hjælp?

Ring til os alle hverdage 8:30 - 16:00
+45 3841 0307
Send os en mail:

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.