Kundeservice

+45 3841 0307

Mandag-torsdag kl. 8.30-18.00
Fredag kl. 8.30-15.00

Fire tips til naturligt hvide tænder

02. februar 2021

Content DK

Smil smitter. Der er ikke noget bedre end at sende et strålende smil til en ven, ens børn eller endda en helt fremmed. Men hvis der er noget, der kan afholde os fra at smile til verden, så er det følelsen af at have gule, misfarvede tænder. Men hvad kan vi selv gøre, hvis vi ikke vil give flere tusind kroner for en tandblegning hos tandlægen? Faktisk er der mange tricks til naturligt at få hvide tænder - og meget af det er noget, der nemt kan blive en naturlig del af din hverdag.

Læs med nedenunder, hvor vi giver dig fire gode tips til selv at opnå naturligt hvide tænder.

1. Regelmæssige tandlægebesøg og effektiv tandbørstning

Først og fremmest er det vigtigt, at du børster dine tænder ordentligt. Dårlig mundhygiejne er en af grundene til gule tænder, men det er samtidig noget, der sker helt naturligt med alderen. Det kan også skyldes bestemte madvarer, der misfarver tænderne. Husk især at børste tænder, efter du har indtaget misfarvende drikke eller fødevarer som te, kaffe, rødvin blåbær, brombær og lakrids.

Det første skridt mod hvidere tænder er derfor at sørge for en god mundhygiejne, hvor du børster tænder grundigt mindst to gange om dagen. Du skal også huske at gå til tandlægen regelmæssigt. En tandrensning er med til at opretholde en god mundhygiejne, og tandlægen fjerner desuden også misfarvninger og bakteriebelægninger på dine tænder, inden det bliver for slemt.

Stort set alle tandlæger tilbyder også tandblegning, hvis der ikke er andet, der virker for dig. Sørg for at vælge en tandlæge, der bruger godkendte og milde blegemidler, som Lindberg Tandlægeklinik. Det er en tandlæge nær Risskov i Aarhus, der tilbyder en skånsom blegningsmetode samt vejledning i at holde dine tænder naturligt hvide - og så kan du også i samme omgang få klaret tandrensningen.

2. Gode fødevarer for dine tænder

Ligesom nogle fødevarer kan misfarve dine tænder, er der også fødevarer, der kan gøre dine tænder naturligt hvide. Rå gulerødder og blomkål er med til at sætte gang i spytproduktionen, fordi du skal tygge godt og grundigt, når du spiser de hårde grøntsager rå. Spyt neutraliserer mundens syrer, der er skadelige for vores tænder, hvorfor begge grøntsager er gode for vores emalje.

Vi skader ofte vores tænders emalje med syre- og sukkerholdige fødevarer, men det kan du rette op på med blandt andet spinat. Der er nemlig et højt indhold af magnesium i spinat, og magnesium er rigtig godt til genopbygning af emaljen. Derudover misfarver det ikke dine tænder og indeholder ikke syre, så du kan spise masser af det.

Selvom du skal skære ned for nogle bær som kirsebær, brombær og blåbær, er jordbær gode for dine tænder. De indeholder nemlig et bakteriehæmmende stof, og når der er færre bakterier i din mund, er der mindre risiko for bakteriebelægninger og huller.

3. "Oil Pulling" med naturlige olier

En gammel teknik til at få hvide tænder er oil pulling. Det betyder i bund og grund, at du smører dine tænder med olie - fra fødevareverdenen vel at mærke. Du kan bruge al slags olie, men kokosolie er populært på grund af smagen. Du skubber ganske enkelt 1 spiseskefuld olie rundt i munden med en blød tandbørste eller tungen i 10-15 minutter, inden du skyller efter med vand. Hvis du bruger kokosolie, kan du varme den i mikroovnen eller lade den stå ude lidt, så den bliver flydende.

Olie indeholder ikke syre eller andet, der slider på emaljen, og du kan derfor bruge oil pulling så ofte du vil.

4. Aktivt kul på tandbørsten

En af de helt store trends i øjeblikket er aktivt kul. Det kan bruges til meget, og det fungerer exceptionelt godt til blegning af tænderne. Aktivt kul til tandblegning består hovedsageligt af aktivt kul fra kokosnøddeskaller - det er derfor et helt naturligt materiale. Gør din tandbørste våd og påfør det aktive kul på den, før du børster i cirka to minutter. Du bør kunne se en forskel allerede efter at have børstet tænder med det i en uge.

Brug for hjælp?

Ring til os alle hverdage 8:30 - 16:00
+45 3841 0307
Send os en mail:

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.