Kundeservice

+45 3841 0307

Mandag-torsdag kl. 8.30-18.00
Fredag kl. 8.30-15.00

Her er svar på dine spørgsmål om kiropraktor og kiropraktik

15. april 2021

Content DKKiropraktorer og kiropraktik er meget oppe i tiden. Flere og flere finder hjælp og behandling hos kiropraktorer og dette har medført en øget interesse for kiropraktorfaget i den danske befolkning - en interesse der kun tager til med tiden. Men kiropraktik er også et fag der hersker meget tvivl og usikkerhed omkring.

Mange har forskellige fordomme om faget, og det kan for nogen være svært at sætte sig ind i præcis hvad en kiropraktor er og hvad en kiropraktor kan gøre for dig. Er du blandt dem der måske er lidt i tvivl, så følg med her, når vi svarer på de mest centrale og ofte stillede spørgsmål om kiropraktorer og kiropraktisk behandling.

Hvad er en kiropraktor?

Det åbenlyse sted at starte, er ved at forstå hvad en kiropraktor grundlæggende er. Manges viden om kiropraktorer har ofte fordomme som "det er dem der knækker led" som deres centrum. Dette er ikke decideret forkert, men det er heller ikke rigtigt. På denne side kan du læse mere om hvad en kiropraktor hjælper med.

Et godt sted at starte er ved at nævne, at en kiropraktor er en beskyttet titel. Gud og hver mand kan altså ikke kalde sig kiropraktor. Kiropraktorer har en 5-årig uddannelse på universitetet og er en del af sundhedsvæsenet med autorisation fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Kiropraktorer er eksperter i kroppens bevægeapparat, og beskæftiger sig dermed med smerter og nedsat funktion i kroppens muskler og led. På den måde kan de minde lidt om fysioterapeuter. Der er da også overlap mellem de to professioner, og i de senere år har de nærmet sig meget på mange områder.

Hvad kan en kiropraktor hjælpe med?

Som sagt beskæftiger en kiropraktor sig med bevægeapparatet. Det vil sige, at det en kiropraktor typisk kan hjælpe dig med, er hvis du har smerter eller gener i muskler og led. Denne hjælp kan bestå af flere ting.

Har du haft svært ved at finde ud af hvad dine smerter skyldes, kan kiropraktorer diagnosticere dig. Derudover består hoveddelen af en kiropraktors opgave i at behandle smerter og hjælpe dig med at komme på benene igen.

Igen her ser vi et overlap med fysioterapeuten. At give en klar beskrivelse af forskellen i diagnosticering og behandling som disse to tilbyder, er ikke let. Der er stor forskel internt i de to faggrupper så du vil i nogle tilfælde kunne opleve større forskel mellem to fysioterapeuter end mellem end fysioterapeut og en kiropraktor. Kort sagt er kiropraktorer uddannet til at have et mere holistisk syn på kroppen, altså ser man kroppen som helhed, hellere end som dele.

Kan jeg gå til kiropraktor?

Hvis du finder kiropraktorer og kiropraktik interessant efter dette, er næste spørgsmål der presser sig på nok: kan jeg gå til kiropraktor? Eller sagt på en anden måde, hvordan fungerer det helt lavpraktisk med at komme til kiropraktor?

Det korte svar er: ja, du kan sagtens gå til kiropraktor. Kiropraktik udføres typisk på private klinikker, og kræver ikke en henvisning fra en læge før du må tage derhen. Altså kan du ret nemt komme til kiropraktor hvis du har smerter. Ofte vil det bare kræve at booke en tid.

Hvad så med betalingen? Kiropraktik er ikke 100% dækket af den offentlige danske sygeforsikring. Kiropraktorer har overenskomst med det offentlige, som betyder at det offentlige betaler 20-40 % af din behandling.

Dette kan variere alt afhængigt af behandlingstypen, men er igen ikke afhængig af en henvisning fra din læge. Har du anden sygeforsikring, som for eksempel sygeforsikring Danmark, giver disse også typisk et tilskud oveni. Altså får du dækket en god portion af din behandling.

Brug for hjælp?

Ring til os alle hverdage 8:30 - 16:00
+45 3841 0307
Send os en mail:

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.