Kundeservice

+45 3841 0307

Mandag-torsdag kl. 8.30-18.00
Fredag kl. 8.30-15.00

Lån med eller uden sikkerhed til skønhedsbehandling?

22. juli 2021

Der er betydelige forskelle mellem lån med og uden sikkerhed, men det betyder ikke nødvendigvis, at den ene mulighed er bedre end den anden. Det hele afhænger af situationen.

Det er ikke altid nemt for almindelige mennesker at gennemskue bankens mange termer og begreber. Man kan derfor nemt træffe et økonomisk valg, der ikke er det bedste, blot fordi man ikke ved bedre.

Læs videre for at finde ud af, hvad du skal vide om forskellen mellem at låne penge med og uden sikkerhed, hvis du ønsker at låne til en skønhedsbehandling.

En forklaring på sikkerhed

Før vi kan forklare forskellen med et lån med og uden sikkerhed, må vi først se på, hvad der egentlig ligger i begrebet sikkerhed.

Udlån af penge sker aldrig uden risiko, og sikkerhed kan derfor ses som bankens garanti for at kunne få deres penge tilbage inden for et rimeligt tidsrum. Hvor god denne garanti er, udgør forskellen på et lån med eller uden sikkerhed. Jo bedre garanti banken får, desto lavere er renten på lånet.

Eksempler på lån med sikkerhed omfatter boliger, sommerhuse, biler, både, egenkapital eller andre formueelementer. Hvis låntageren ikke tilbagebetaler lånet, kan banken tage panten i genstanden for sikkerhedsstillelsen og sælge den for at få pengene tilbage. Pengene er således knyttet til genstanden for sikkerhedsstillelsen f.eks. skal et realkreditlån bruges til at købe eller investere i boliger og må ikke bruges til andet.

Et lån med sikkerhed giver banken den største sikkerhed og har derfor den laveste rente.

Begrænsningen ved denne type lån er, at du ikke kan bruge dette lån til forbrug som eksempelvis skønhedsbehandlinger. Det kan du ikke, fordi en skønhedsbehandling ikke kan stå som garanti for dit lån.

Lån uden sikkerhed

Når vi siger, at et lån ikke har nogen sikkerhed, er det faktisk ikke helt rigtigt. Ingen bank låner penge ud uden nogen form for sikkerhed. For et forbrugslån, eksempelvis, er det låntagerens faste indkomst og betalingshistorik, der giver banken en vis sikkerhed for lånet.

Dog kræver banken ikke pant i noget, du ejer. Dette gør lån uden sikkerhed mere risikable end f.eks. et realkreditlån, og derfor har lån uden sikkerhed en højere rente end lån med sikkerhed. Det har stadig lavere renter end de låneformer med mindst sikkerhed, og i denne kategori finder vi blandt andet kreditgæld og handelskonti.

Fordele ved lån uden sikkerhed

Lån uden sikkerhed er mere rentable sammenlignet med at bruge dit kreditkort, fordi der er stor forsel på renteforskel. Kreditkort har en gennemsnitlig rente på ca. 20 %, mens du kan få forbrugslån helt ned til 6 % eller mindre.

Forbrugslån er også fleksible lån med kort behandlingstid, der er velegnede til køb af forbrugsvarer, skønhedsbehandlinger ferier, renoveringsprojekter eller refinansiering.

Desuden har lån uden sikkerhed en kortere løbetid end lån med sikkerhed. Et sikret realkreditlån kan betales af over 30 år. Hvor lang løbetiden er, har stor betydning for det samlede beløb. Derfor kan det ikke altid betale sig at omlægge gæld i boliglånet.

Refinansiering med sikkerhed i bolig

Refinansiering med sikkerhed i boliger giver dig en stor fordel. Refinansiering betyder, at du tager et nyt lån for at betale gammel gæld af, forudsat at refinansieringslånet har en lavere rente og bedre vilkår. Det er en god måde at reducere den samlede gæld på.

Hvis du kan bruge boligen som sikkerhed for et refinansieringslån, er det en god garanti for banken. Hvis du kan stille en sådan sikkerhed, vil du blive tilbudt gode vilkår, såsom lave renter og en tilbagebetalingstid der passer dig bedst. Hvis du har modtaget betalingsrykkere, kan du også refinansiere med sikkerhed i boligen.

Hvis du allerede har taget et forbrugslån, handlet på afbetaling eller brugt dit kreditkort, kan du spare en masse penge med refinansiering. Hvis du kan stille sikkerhed i boligen, øger du sandsynligheden for, at du kan indfri hele lånet med en meget god rente.

Skal du så vælge et lån med eller uden sikkerhed til at finansiere en skønhedsbehandling?

Hvis du ikke kan komme uden om at skulle låne penge, skal du vælge et lån uden sikkerhed.

Vi vil dog gøre opmærksom på, at det altid er en god idé at overveje grundigt, inden man låner. Hvis du kan vente og spare pengene op selv, vil dette være at foretrække.

Brug for hjælp?

Ring til os alle hverdage 8:30 - 16:00
+45 3841 0307
Send os en mail:

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.