Kundeservice

+45 3841 0307

Mandag-torsdag kl. 8.30-18.00
Fredag kl. 8.30-15.00

Hvad er åreknuder? Og hvad kan du gøre ved det?

24. august 2021

Content DK

Åreknuder eller blodkarudvidelse er forholdsvist udbredt i det danske land, og de kan genere dig fordi det gør ondt, fordi det medfører ubehag, eller fordi det udseendemæssigt generer dig.

Hvis en af de tre dele er gældende for dig, kan det være en fordel for dig at gøre noget ved det.

Typiske tegn på åreknuder

Åreknuder er blodårer, der kan ses under huden som tydelige små klumper og kugler, og de fremkommer, fordi blodet ikke løber optimalt gennem dem. Der er fem typer af tegn:

  • Springning af små kar
  • Åreknuder og forandringer i huden bliver synlige
  • Betændelse i huden
  • Skinnebenssår

Du kan have et eller flere af disse tegn, og du kan have flere af dem på en gang. Især hvis det generer dig i forhold til ubehag eller smerte, kan det være en fordel at få gjort noget ved det. Hvis der ikke er smerter eller ubehag, er det måske ikke nødvendigt at gøre noget ved det, hvis ikke udseendet af det ikke generer dig. Hvis udseendet generer dig, kan det være en fordel for dig at gøre noget ved det. Det er måske også en vurdering, du skal tage med din læge, hvis du oplever smerter og ubehag.

Effektiv behandling er vigtig, hvis åreknuderne generer dig

For at behandle åreknuder, er der flere forskellige muligheder, hvilket er gældende for operation, skum, moderne radiofrekvens eller laser, som alt sammen kan hjælpe med at fjerne åreknuderne. Her er det vigtigt at finde frem til den klinik, der tilbyder netop de behandlingsformer, du har behov for. Derudover kan du også nogle steder blive henvist til et behandlingssted af din læge, hvilket kan være en fordel at gøre - både økonomisk men også i forhold til, at det er en fordel at have din egen læge med i vurderingen.

Brug for hjælp?

Ring til os alle hverdage 8:30 - 16:00
+45 3841 0307
Send os en mail:

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.