Brystforstørrelse

Spar penge på brystforstørrelse hos de bedste klinikker og hospitaler!

  • Spar op til 50 %Vi giver dig op til 50 % på behandlinger, produkter og velvære
  • Fortroligt og diskretVi behandler dine oplysninger fortroligt og diskret
  • Kvalitet og tryghedVi foretager baggrundstjek af alle klinikker og samarbejdspartnere

Info om brystforstørrelse

Test dig selv: Er du klar til en brystforstørrende operation?

En brystforstørrelse er en rigtig god idé, hvis du af den ene eller anden grund er ked af dine bryster. En brystforstørrelse kan rette op på dine bryster, hvis du føler at de er for små eller uensartede i størrelse, og samtidig kan en brystforstørrelse forme brysterne. En brystforstørrelse udføres på en plastikkirurgisk klinik eller på et af de privathospitaler, der er fordelt over hele landet. Der findes flere metoder til brystforstørrelser: Du kan vælge at få en brystforstørrelse ved hjælp af enten saltvand eller silikoneimplantater eller du kan vælge at få sprøjtet fedt ind i brysterne, som hentes fra andre områder af din krop.

Brystforstørrelse med indsprøjtning af eget fedt

Brystforstørrelse ved hjælp af indsprøjtning af eget fedt er en relativ ny metode, og bruges ofte, hvis man ikke ønsker en brystforstørrelse med implantater. Ved en brystforstørrende operation fjernes først noget fedt fra andre steder på kroppen, typisk overskydende fedt på maven, ryggen eller låret, som derefter sprøjtes ind i brysterne.

For at få et godt resultat ud af en brystforstørrelse med indsprøjtning af eget fedt, skal du være ikke-ryger, have en stabil vægt og et BMI på mellem 20 og 30. Derudover skal du have mindst 500 ml overskydende fedt på din krop, som kan bruges til brystforstørrelsen. Fordelen ved denne metode i forhold til brystforstørrelse med implantater er, at man undgår ar på brysterne, brysterne føles og ser mere naturlige ud end med implantater og samtidig får man ved denne brystforstørrelse fjernet overflødigt fedt fra andre dele af kroppen. Ulempen er dog, at man aldrig ved hvor stor brystforstørrelsen vil blive, da det ikke er al fedtet der overlever flytningen, og man får heller ikke samme volumen som med en brystforstørrelse med implantater.

Brystforstørrelse med implantater af saltvand eller silikone

Fordelen ved at få en brystforstørrelse med implantater er, at du kan være helt sikker på hvor stor brystforstørrelsen vil være efter operationen. Desuden holder denne type brystforstørrelse typisk i 10-15 år, så medmindre du oplever komplikationer efterfølgende, skal du kun opereres én gang på 10-15 år. For at bevare brystforstørrelsen efterfølgende, skal du have en ny brystoperation, når de første 10-15 år er gået.

Hvis du vælger at få en brystforstørrelse med brystimplantater, skal du også tage stilling til hvor store brystimplantaterne skal være, om de skal være af saltvand eller silikone, samt om de skal være runde eller dråbeformede.

Skal jeg vælge saltvand eller silikone til min brystforstørrelse?

Silikoneimplantater er de mest populære implantater til en brystforstørrelse - formentlig fordi de føles mere naturlige, når man rører ved dem. Saltvandsimplantater føles mere faste, og samtidig har de den fordel, at de er nemmere at skifte ud under en senere brystforstørrelse. Hvis du på et senere tidspunkt skal have lavet en mammografi, er det også nemmere, hvis du har saltvandsimplantater end silikoneimplantater, fordi de ikke skygger lige så meget. I nogle tilfælde er silikone dog ikke en mulighed - det gælder for eksempel kvinder, der har fået konstateret en bindevævssygdom. Her skal man vælge saltvandsimplantater til sin brystforstørrelse.

Hvad koster en brystforstørrelse?

Priserne på brystforstørrelser varierer fra klinik til klinik, så du skal booke en forundersøgelse hos den enkelte klinik, for at få den nøjagtige pris for netop din brystforstørrelse. Det har nemlig betydning for prisen, om du skal i fuld eller lokal bedøvelse, og om du skal indlægges på klinikken eller kan udskrives samme dag. Men du skal dog regne med, at prisen ligger et sted mellem 25.000 og 50.000 kroner for en brystforstørrelse med implantater i Danmark. Prisen på en brystforstørrelse med eget fedt ligger på mellem 25.000-40.000 kroner, alt efter omfanget.

Sådan foregår brystforstørrelsen med implantater

Brystforstørrelsen tager mellem en og tre timer, og du skal typisk i fuld narkose. Der findes forskellige metoder for hvordan implantatet placeres under brystforstørrelsen: det kan enten placeres over eller under brystmusklen. Desuden er der forskel på, hvor kirurgen lægger snittet til brystforstørrelsen; i armhulen, omkring brystvorten eller under brystet.

Forundersøgelse inden brystforstørrelsen

Til forundersøgelsen før din brystforstørrelse vil du blive undersøgt af en kirurg, hvor I taler om hvad du gerne vil have lavet, og hvad der er muligt ud fra din kropsbygning. Hvis du ønsker dig en brystforstørrelse, der ikke harmonerer med din anatomi, vil kirurgen typisk fraråde dette.

Risici og bivirkninger ved en brystforstørrelse

Her nævnes nogle mulige komplikationer ved en brystforstørrelse, men informationen er ikke fyldestgørende i forhold til at træffe en beslutning omkring en brystforstørrelse. Hvis du beslutter dig for at få en brystforstørrelse, skal lægen inden indgrebet informere dig om alle potentielle risici, bivirkninger og komplikationer, og hvor hyppigt de forekommer.

Typiske risici ved en brystforstørrelse med implantater:

  • Ved alle operationer er der en risiko forbundet med at blive bedøvet, ligesom der kan gå infektion i operationssåret. Andre former for komplikationer ved en brystforstørrelse kan være blodansamlinger, samt at såret heler dårligt.
  • I forbindelse med en brystforstørrelse er den mest almindelige følgevirkning, at kroppen reagerer på fremmedlegemet ved at danne en hinde rundt om brystimplantatet, som kan trække sig sammen og give smerter i brystet. Det kaldes også for en kapselstramning, og i nogle tilfælde er det nødvendigt at operere for det.
  • Hvis kirurgen ikke får placeret implantatet præcist i brystet, kan det være nødvendigt med en opfølgende brystforstørrelse.
  • Under operationen kan nerveforsyningen til brystvorterne blive ramt, hvilket kan betyde en nedsat følsomhed i dette område. D
  • er er en risiko for at implantaterne forskubber sig med tiden efter brystforstørrelsen, hvilket har betydning for brysternes udseende.

Ar og gener efter brystforstørrelsen

Efter brystforstørrelsen vil du føle ømhed i brysterne og huden vil være hævet. Der kan være blå mærker og du kan have nedsat følsomhed i brystvorterne. Der går typisk nogle uger efter brystforstørrelsen, inden ømheden og hævelserne forsvinder. Følsomheden i brysterne plejer at vende tilbage indenfor 1-3 måneder, men du kan risikere at tilstanden med nedsat følsomhed er permanent. En brystforstørrelse giver ar, og selvom de bliver mindre synlige med tiden, vil de aldrig forsvinde helt. Hvor tydeligt arrene ender med at blive er individuelt, da det er forskelligt hvor godt vores kroppe heler.

Brystforstørrelse i København?

Læs mere om brystforstørrelse i København.

Brug for finansiering?
Lån til din behandling hos Lånio.dk

Brug for hjælp?

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.