Brystimplantater

Spar penge på brystimplantater hos de bedste klinikker og hospitaler!

  • Spar op til 50 %Vi giver dig op til 50 % på behandlinger, produkter og velvære
  • Fortroligt og diskretVi behandler dine oplysninger fortroligt og diskret
  • Kvalitet og tryghedVi foretager baggrundstjek af alle klinikker og samarbejdspartnere

Info om brystimplantater

Brystimplantater bruges til at forme og forstørre bryster, og de moderne typer består af enten silikone eller saltvandsproteser. Brystimplantaterne lægges enten ind under brystvævet eller brystmuskulaturen, og de findes i mange forskellige varianter, for eksempel kan de være dråbeformede eller runde, glatte eller nubrede. Dit valg af brystimplantater vil dog afhænge af din krop og dine personlige ønsker til størrelse og form.

Overordnet set findes der to typer af brystimplantater: Brystimplantater af silikone og brystimplantater af saltvand.

Brystimplantater af silikone

De fleste danske kvinder vælger at få brystimplantater af silikone, da de giver det mest naturlige bryst. Derudover reagerer denne type brystimplantater ikke særlig meget med kroppens væv, så implantatet bliver siddende, hvor det er.

Silikonemplantaterne består af silikone i gele- eller skumform, og med en hinde af hård silikone uden om selve silikonekernen. Der er en minimal chance for at silikonen slipper ud i kroppen, men denne risiko fjernes næsten helt, hvis du vælger at få et silikoneimplantat af low bleed-typen. Denne type brystimplantat har 3-5 lag af hård silikone yderst, hvilket gør implantatet praktisk talt uigennemtrængeligt. Man kan få brystimplantater af silikone i mange forskellige former og størrelser, og de kan holde i godt og vel 10 år, før de skal udskiftes. Med brystimplantater af silikone vil dine bryster føles lidt hårdere og mere faste end dine naturlige bryster gjorde, samtidig med at de naturligvis vil være større.

Brystimplantater af saltvand

Denne type brystimplantater består af en steril saltvandsopløsning med en silikoneskal udenom, ligesom silikoneimplantatet har. De føles ikke lige så naturlige som brystimplantaterne af silikone, de er hårdere og fastere, og så er der en risiko for, at de folder på forsiden. Desuden taber de noget af deres vand i årenes løb, og man kan derfor opleve, at ens bryster gradvist bliver mindre. Fordelene ved saltvandsimplantater er dog, at de bedre følger ens kropstemperatur, de er nemmere at skifte og de skygger ikke så meget i forbindelse med brystkræftscreeninger. Brystimplantater af saltvand fås i mange varianter, og de kan enten være fyldt på forhånd, fyldes under operation som en ekspansionsprotese eller fyldes flere gange efter brystforstørrelsen under opfølgende operationer. Denne type brystimplantater holder som regel i 10-15 år, før de skal udskiftes med nye brystimplantater.

Brystimplantater af soja

Denne type brystimplantater blev forbudt i 1999 i Danmark, og de kvinder der havde fået brystimplantater med soja, blev rådet til at få en anden type brystimplantat så hurtigt som muligt. Ifølge flere undersøgelser, kunne disse brystimplantater nemlig være kræftfremkaldende og påvirke ufødte fostre.

Der findes ét alternativ til brystimplantater af silikone og saltvand, og det er brystforstørrelse med eget fedt.

Hvordan indsættes brystimplantater?

Der findes fem forskellige metoder til indsættelse af brystimplantater:

  1. Inframammary: Man lægger et snit i brystkirtlens fold, hvilket giver en maksimal adgang til præcis dissektion af væv og anbringelse af brystimplantaterne. Dette er den foretrukne kirurgiske teknik, selvom denne brystimplantation producerer tykkere, lidt mere synlige kirurgiske ar end de andre metoder gør.
  2. Periareolar: Man laver et snit langs periferien af areola, hvilket giver en optimal adgang, når man ikke kan bruge inframammaryen eller når man skal foretage et brystløft samtidig. Brystimplantater af silikone kan være svære at anbringe med denne metode, da man kun har et cirka fem centimeters indsnit. Æstetisk er denne metode dog kønnest, da arrene er meget små efter indsætningen af brystimplantaterne.
  3. Transaxillary: Her lægger man et snit i armhulen, hvorfra man enten kan placere brystimplantaterne manuelt eller ved et endoskop (belyst mikrovideokamera). Man producerer altså ingen synlige ar på brystet - til gengæld er det svært at bevare brysterne symmetri med denne metode, hvilket ofte kræver et ekstra indsnit, for at rette på brystimplantaterne.
  4. Transumbilical: Dette er en sjældent brugt metode til indsættelse af brystimplantater, da brystimplantatet anbringes gennem et snit i navlen, hvorefter man fører brystimplantaterne op til brystet. Denne metode giver ikke ar på brysterne, til gengæld er den mere teknisk krævende end de øvrige metoder til indsættelse af brystimplantater. Den egner sig heller ikke til brystimplantater af silikone, da indsnittet kun er cirka to centimeter og der er stor chance for at skallen beskadiges under placeringen.
  5. Transabdominal: Her indføres brystimplantaterne som i den Transumbilicale metode, samtidig med at patienten gennemgår en maveplastik.

Risici ved indsættelse af brystimplantater

Den plastikkirurgiske anbringelse af brystimplantater i forbindelse med enten brystrekonstruktion eller til æstetiske formål, præsenterer den samme sundhedsrisiko som alle andre former for kirurgi. Man kan have en negativ reaktion på bedøvelsen, man kan opleve postoperativ blødning, få væskeophobning eller få en sårinfektion.

Specifikke komplikationer ved brystforstørrelse med brystimplantater omfatter brystsmerter, reduceret følesans, hæmmet evne til at amme, synlige rynker, asymmetriske bryster, udtynding af brystvæv, og symmastia, der afbryder det naturlige plan mellem brysterne. Derudover er der en risiko for at brystimplantaterne revner og fyldet siver ud i kroppen. Dette er intet problem hvis det er saltvand, men hvis silikonen flyder ud, kan det forårsage inflammatoriske knuder og forstørrede lymfekirtler i armhule-området. Der er altså en del mulige komplikationer man skal tage højde for, før man vælger at få indopereret brystimplantater.

Forhindrer brystoperationer mammografier?

Både brystimplantater af silikone og af saltvand kan være i vejen for en mammografi, således at de skygger for eventuelle knuder i brystet. I sådanne tilfælde skal man bruge en anden mammografi-metode, hvor brystimplantatet manuelt forskydes ind mod brystvæggen og brystet trækkes fremad. På denne måde får mammografien adgang til en større mængde væv, selvom cirka en tredjedel stadig er skjult. En mammografi er altså aldrig helt sikker, når man har brystimplantater.

Brystimplantater generelt

Et brystimplantat er en protese, der anvendes til at korrigere størrelsen, formen og teksturen af en kvindes bryst. Brystimplantater bruges plastikkirurgisk til brystrekonstruktion, for at korrigere medfødte defekter og misdannelser af brystvæggen, for at gøre brystet kønnere, og for at skabe bryster i den mand-til-kvinde transseksuelle patient.

Der er tre overordnede typer af brystimplantater, og de er defineret ved deres fyldmateriale: saltvandsopløsning, silikone, og sammensat fyldstof. Saltvandsimplantater har en elastomer silikoneskal fyldt med sterilt saltvand, silikoneimplantatet har en elastomer silikoneskal fyldt med silikonegél, og de alternative sammensætningsimplantater indeholder diverse fyldstoffer, såsom sojaolie - disse brystimplantater bruges dog ikke længere.

Brug for finansiering?
Lån til din behandling hos Lånio.dk

Brug for hjælp?

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.