Brystreduktion mænd

Spar penge på brystreduktion hos de bedste klinikker og hospitaler!

  • Spar op til 50 %Vi giver dig op til 50 % på behandlinger, produkter og velvære
  • Fortroligt og diskretVi behandler dine oplysninger fortroligt og diskret
  • Kvalitet og tryghedVi foretager baggrundstjek af alle klinikker og samarbejdspartnere

Info om brystreduktioner for mænd

Overvægt, hormonel ubalance, sygdom eller bivirkninger fra indtagelse af medicin. Det er typiske årsager til at nogle mænd udvikler gynækomasti, som er den medicinske betegnelse for mandlig brystudvikling. Det er normalt for mænd at opleve uønskede brystforstørrelser på forskellige tidspunkter i deres liv, og i nogle tilfælde forsvinder det af sig selv igen. Men i andre tilfælde kan det være nødvendigt at operere noget af det overskydende fedt- og kirtelvæv fra brysterne væk.

Kvinde? Læs om brystreduktion til kvinder.

Når kun det ene bryst vokser

Man kan risikere, at det kun er det ene bryst, som vokser, og at man derfor kun skal have behandlet det ene bryst. Det sker hos cirka 25% af de mænd, som har uønsket brystforstørrelse.

Mandebryster kan fjernes ved et kirurgisk indgreb

Et kirurgisk indgreb mod gynækomasti foregår ved at man fedtsuger brysterne - eventuelt kombineret med, at der skæres kirtelvæv bort. Når de kvindeligt udseende bryster forsvinder og erstattes af en fladere og fastere brystkasse, stiger selvtilliden typisk også hos mænd med gynækomasti.   

Priser på operation af mandlig brystudvikling

Operationen af gynækomasti koster omkring kr. 15.000. Prisen afhænger bl.a. af om du skal i lokal eller fuld bedøvelse, og hvor meget fedt og evt. kirtelvæv der skal fjernes. Når du udfylder formularen her på siden matcher vi dig med udvalgte klinikker som foretager denne type operation. Så kan du tage stilling til hvilket sted der bedst passer til dig ift. fx pris og beliggenhed.

Sygdomme kan forårsage uønsket brystforstørrelse

Det er vigtigt at afklare om det er en sygdom der ligger bag den uønskede brystforstørrelse. I så fald skal sygdommen behandles medicinsk og ikke kirurgisk.

Mandebryster kan være forbundet med skam

Mænd med gynækomasti kan føle at det er en generende og begrænsende faktor i deres liv. Det kan begrænse deres valg af påklædning, og de er måske tilbageholdende med at vise sig i bar overkrop i omklædningsrum, på stranden eller overfor deres partner.

Hvilke mænd er egnede til en brystreduktion?

Det bedste udgangspunkt for en operation mod gynækomasti er hvis du er normalvægtig eller lettere overvægtig og sund både fysisk og psykisk. Svært overvægtige vil typisk blive anbefalet at tabe sig inden de kan blive opereret. Desuden spiller det ind, hvor elastisk ens hud er. Jo mere elastisk hud man har, jo bedre chancer er der for et kosmetisk pænt resultat.

For mange kvindelige hormoner?

Det kan være en ubalance mellem kvindelige og mandlige kønshormoner som gør at man udvikler bryster som mand. Grunden til ubalancen kan findes i mandens egen hormonproduktion eller i indtagelse af medicin med den bivirkning at brysterne vokser.

Brystforstørrelse i puberteten

Det er normalt at drenge i puberteten udvikler bryster, men det går ofte i sig selv igen. Derfor anbefales denne type operation ikke til helt unge mænd.

Fedtsugning af forstørret brystområde

Hvis det primært drejer sig om fedt, kan en fedtsugning af brystet ofte give et tilfredsstillende resultat. Hos nogle mænd vil det også være nødvendigt at fjerne kirtelvæv i brystet. Da man ikke kan fjerne kirtelvæv ved hjælp af fedtsugning, er det nødvendigt at skære vævet bort.

Ar og synlige spor af indgrebet

En fedtsugning kan give ujævn hud i det behandlede område. Har man samtidig fået fjernet kirtelvæv, skal man regne med at der også kommer et lille ar af dette indgreb. Som udgangspunkt bliver arret mere tydeligt jo mere fedt- og kirtelvæv man får fjernet.

Overskydende hud kan fjernes kirurgisk

Hudens elasticitet er højere jo yngre man er. Dvs. at huden typisk vil trække sig pænere sammen, når man er yngre. Hvis huden ikke tilpasser sig efter at man har fået fjernet fedt- og kirtelvæv, kan det være nødvendigt at fjerne overskydende hud ved en ny operation.

Hvor længe tager operationen?

Operationen varer typisk 1-2 timer og kan både foretages i lokal- og fuld bedøvelse. Som regel er det ikke nødvendigt at blive indlagt og man kan derfor tage hjem samme dag.

Bivirkninger af indgrebet

Efter operationen kan man føle sig utilpas i kroppen. Der kan være ømhed og en brændende fornemmelse i brystet samt følelsesløshed i brysterne. Huden vil være synligt mærket i form af blå mærker.

Hvilke risici er der ved operationen?

Man kan risikere at få et utilfredsstillende kosmetisk resultat, hvor bryster eller brystvorter eksempelvis ikke er lige store. Hvis det bliver nødvendigt at fjerne overskydende hud fra brystområdet, er der risiko for synlige og skæmmende ar. Ved operation og bedøvelse er der altid en række risici, såsom infektioner, blødninger, dårlig sårheling og blodansamlinger.

Hvornår er alt normalt igen?

Du kan typisk vende tilbage til arbejdet efter 3-7 dage. Vent med fysisk hårde aktiviteter og sport i de første 3-4 uger. Hævelser og blå mærker vil typisk være helt væk efter 3-6 måneder.

Brug for finansiering?
Lån til din behandling hos Lånio.dk

Brug for hjælp?

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.