Gynækomasti

Spar penge på gynækomasti hos de bedste klinikker og hospitaler!

  • Spar op til 50 %Vi giver dig op til 50 % på behandlinger, produkter og velvære
  • Fortroligt og diskretVi behandler dine oplysninger fortroligt og diskret
  • Kvalitet og tryghedVi foretager baggrundstjek af alle klinikker og samarbejdspartnere

Info om gynækomasti

Gynækomasti er den medicinske betegnelse for mandlig brystudvikling, som rammer flere mænd end man umiddelbart skulle tro. Gynækomasti kan skyldes mange ting, blandt andet overvægt, hormonel ubalance, sygdom eller bivirkninger fra indtagelse af medicin. Det er helt normalt for mænd at opleve mindre perioder med gynækomasti og uønsket brystforstørrelse på forskellige tidspunkter i deres liv, og ofte forsvinder disse forekomster af gynækomasti igen. Der er dog nogle tilfælde, hvor manden bliver så genereret af sin vedvarende gynækomasti, at han vælger at få det overskydende fedt- og kirtelvæv opereret væk.

I nogle tilfælde er det kun det ene bryst der vokser, og derfor også kun det ene bryst der skal opereres. Det antages, at cirka 25 % af de mænd der lider af gynækomasti, lider af denne form.

Gynækomasti kan skyldes for mange kvindelige hormoner

En af de mest almindelige årsager til gynækomasti, er en ubalance mellem de kvindelige og mandlige kønshormoner. For mange kvindelige hormoner gør nemlig, at mænd udvikler bryster. Grunden til denne ubalance kan findes i mandens egen hormonproduktion eller i indtagelse af medicin - medicin der har den bivirkning, at man udvikler kvindelige hormoner og gynækomasti.

Gynækomasti kan være forbundet med skam

Der er rigtig mange mænd med gynækomasti, der føler at gynækomastien er en generende og begrænsende faktor i deres liv. Gynækomasti kan begrænse deres valg af påklædning, og de er måske tilbageholdende med at vise sig i bar overkrop i omklædningsrum, på stranden eller overfor deres partner. Det kan altså være meget hæmmende at leve med gynækomasti, og det forringer mange mænds livskvalitet.

En brystreduktion kan afhjælpe gynækomasti

Der findes heldigvis råd for de mænd, der lever med gynækomasti. Man kan nemlig vælge at gå kirurgisk til værks, for at få bugt med de uflatterende bryster. Mænd med gynækomasti kan vælge enten at få fedtsuget deres bryster, få fjernet kirtelvæv eller begge dele i kombination.

Pas på med bare at behandle symptomer

Hvis din gynækomasti er forårsaget af en sygdom, er det vigtigt at få dette afklaret. Hvis gynækomastien er sygdomsbetinget, skal det nemlig behandles medicinsk fremfor kirurgisk.

Hvad koster det af komme af med gynækomasti?

En brystreduktion til mænd koster typisk omkring 15.000 kroner. Prisen på operationen afhænger blandt andet af, om du skal opereres for din gynækomasti under lokal eller fuld bedøvelse, og hvor meget fedt og kirtelvæv der skal fjernes.

Hvis du udfylder kontaktformularen her på siden, matcher vi dig med udvalgte klinikker, som netop er eksperter i at behandle gynækomasti. Når først du får nogle tilbud, kan du tage stilling til hvilket sted der passer dig bedst i forhold til pris, beliggenhed og så videre.

Hvem kan få en operation mod gynækomasti?

Der er visse krav du skal leve op til, for at kunne få en operation mod gynækomasti. Du skal blandt andet være lettere overvægtig eller normalvægtig og sund både fysisk og psykisk. Hvis du er svært overvægtig, vil du typisk blive anbefalet at tabe dig, inden du kan blive opereret mod gynækomasti. Desuden spiller det ind, hvor elastisk din hud er. Jo mere elastisk din hud er, jo bedre chancer er der for, at du får et kosmetisk pænt resultat efter operationen mod gynækomasti.

Fedtsugning i forbindelse med gynækomasti

Hvis din gynækomasti primært drejer sig om fedt, kan en fedtsugning af brystet ofte give et tilfredsstillende resultat. Hos nogle mænd vil det dog også være nødvendigt at skære kirtelvæv i brystet væk.

Fjernelse af overskydende hud i forbindelse med gynækomasti

Jo ældre man bliver, jo mindre elastisk er ens hud. Det vil sige, at hudens evne til at trække sig sammen forringes med årene, og man derfor bør opereres mod gynækomasti, mens man stadig er forholdsvis ung. Hvis huden ikke tilpasser sig, efter at man har fået fjernet fedt- og kirtelvæv i forbindelse med sin gynækomasti, kan det være nødvendigt at fjerne overskydende hud ved en ny operation.

Ar og synlige spor efter behandling af gynækomasti

En fedtsugning kan give ujævn hud i det behandlede område, og hvis man har fået fjernet kirtelvæv, skal man regne med, at der også kommer et lille ar. Som udgangspunkt bliver arret mere tydeligt, jo mere fedt- og kirtelvæv man får fjernet i forbindelse med ens gynækomasti.

Hvor længe tager operationen i forbindelse med gynækomasti?

Operationen i forbindelse med gynækomasti tager typisk 1-2 timer, og kan både foretages i lokal eller fuld bedøvelse. Som regel er det ikke nødvendigt at blive indlagt, og man kan derfor ofte tage hjem samme dag. I forbindelse med gynækomasti får man enten fedtsuget brysterne, får fjernet kirtelvæv eller begge dele i kombination, alt efter hvor voldsom ens gynækomasti er.

Bivirkninger af indgrebet i forbindelse med gynækomasti

Efter operationen kan man føle sig utilpas i kroppen, der kan være ømhed og en brændende fornemmelse i brystet, samt følelsesløshed i brysterne efter gynækomastien. Huden vil være synligt mærket i form af blå mærker og hævelser, som vil lægge sig i løbet af de første par uger og måneder efter operationen mod gynækomasti. Du vil allerede samme dag kunne se en væsentlig forbedring efter operationen i forbindelse med din gynækomasti.

Risici ved operation i forbindelse med gynækomasti

Man kan risikere at få et utilfredsstillende kosmetisk resultat efter operationen mod gynækomasti, hvor bryster eller brystvorter eksempelvis ikke er lige store. Hvis det bliver nødvendigt at fjerne overskydende hud fra brystområdet, er der risiko for synlige og nogengange skæmmende ar. Ved operation og bedøvelse er der altid en række risici, såsom infektion, blødninger, dårlig sårheling og blodansamlinger.

Hvornår kan jeg arbejde igen?

Du kan typisk vende tilbage til arbejdet 3-7 dage efter du er blevet opereret mod gynækomasti. Hævelser og blå mærker vil typisk være helt væk 3-6 måneder efter din behandling for gynækomasti.

Gynækomasti kan være ødelæggende

Mange mænd bliver helt ødelagt af deres gynækomasti, fordi de i høj grad forbinder deres gynækomasti med deres identitet. De føler ofte at de bliver dømt af andre, netop på grund af deres gynækomasti, og at de derfor skal forsøge at kompensere for deres gynækomasti, ved for eksempel ikke at gå med stramt tøj eller bar overkrop. For mange virker en fedtsugning af brysterne og fjernelse af kirtelvæv som den eneste løsning på ens problemer med gynækomasti.

Brug for finansiering?
Lån til din behandling hos Lånio.dk

Brug for hjælp?

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.