Silikoneimplantater

Spar penge på silikoneimplantater hos de bedste klinikker og hospitaler!

  • Spar op til 50 %Vi giver dig op til 50 % på behandlinger, produkter og velvære
  • Fortroligt og diskretVi behandler dine oplysninger fortroligt og diskret
  • Kvalitet og tryghedVi foretager baggrundstjek af alle klinikker og samarbejdspartnere

Info om silikoneimplantater

De fleste brystforstørrelser i Danmark foretages ved hjælp af silikoneimplantater, men det betyder ikke, at det nødvendigvis er det rigtige valg for dig. Her kan du derfor få en oversigt over hvad silikoneimplantater er, hvordan operationen med dem foregår og hvilke ting du skal være opmærksom på i forhold til dem.

Hvorfor silikoneimplantater?

Ved at få silikoneimplantater indopereret, kan man øge sit brystmål med op til flere bh-størrelser, og der kan være mange grunde til at vælge at få silikoneimplantater. For eksempel ønsker mange at ændre brystets form, at skabe eller genoprette tabt volumen i brystet, at få mere symmetri mellem brysterne eller at rekonstruere brystet efter blandt andet en ulykke eller brystkræft. Her er silikoneimplantater meget populære, fordi det er den slags implantater, der føles mest naturlige og det flotteste kosmetiske resultat. Det skyldes, silikonens enten flydende eller geleagtige form, der gør at følelsen af dem imiterer et naturligt bryst på en overbevisende måde.

Silikoneimplantaternes udvikling

Tidligere var silikonen altid flydende, hvilket desværre gjorde, at silikonen kunne flyde ud i kroppen, hvis implantatet revnede. Nu er det blevet mere normalt med silikoneimplantater i gelé, hvor geléen er så fast, at den ikke kan flyde ud af mplantatet, selvom skallen revner. Til gengæld føles disse silikoneimplantater lidt fastere, og de kræver et større snit under operationen, når de skal lægges ind, end ved den flydende silikone.

Silikoneimplantater har gennemgået en rivende udvikling siden deres skabelse i 1961, og overordnet set har silikoneimplantater gennemgået fem faser:

1. fase: Det første silikoneimplantat var Cronin-Gerow Implantatet, en protese-model fra 1963. Dette silikoneimplantat var formet som en tåre og var fyldt med tyktflydende silikone-gel.

2. fase: I 1970'erne blev den anden generation af silikoneimplantater præsenteret, som fremhævede den funktionelle udvikling og æstetiske forbedring af silikoneimplantatsteknologien. Silikoneimplantatets skal blev tyndere og silikoneimplantatet blev fyldt med silikone-gél. Desværre lækkede denne form for silikoneimplantat oftere end dem fra første generation, netop på grund af den tynde skal. Derfor skabte man en polyurethanskums belægning til at beskytte silikoneimplantatets tynde skal og skabte et silikoneimplantat, der havde en kerne af silikone, omkranset af en saltvandsopløsning - altså en kombination af et saltvands- og et silikoneimplantatet.

3. og 4. fase: I 1980'erne fulgte 3. og 4. generation af silikoneimplantaterne hurtigt efter hinanden. Silikoneimplantaternes skaller blev beklædt med elastomer, der forhindrede af geleen lækkede og silikoneimplantatet blev fyldt med en tykkere gel med forhøjet sammenhængskraft. Derudover blev silikoneimplantaterne runde og mere anatomisk korrekte, og man opfandt det nubrede silikoneimplantat, der skulle forhindre at silikoneimplantatet roterer i brystet.

5. fase: Siden midten af 1990'erne er den femte generation af silikoneimplantat blevet lavet af en halvfast gel, der reducerer forekomster af silikonelækager. Dette silikoneimplantat anses for at være det sikreste til dato, både i forhold til lækager og rotation af silikoneimplantatet.

Der findes forskellige typer af silikoneimplantater, og disse er blandt de mest gængse:

  • Anatomiske (dråbeformede): Anvendes ofte til brystrekonstruktioner og brystforstørrelser
  • Low profile (runde): Anvendes til brystforstørrelser
  • Medium profile (runde): Anvendes til brystforstørrelser
  • Medium ekstra high profile (runde): Anvendes til brystforstørrelser
  • High profile (rundet): Anvendes til at skabe større og mere struttende bryster

Hvilke indgreb kan man få foretaget med silikoneimplantater?

Silikoneimplantaterne kan indsættes enten gennem et snit i yderkanten af brystvorten, via armhulen eller via folden lige under brystet. Den sidstnævnte metode er den mest almindelige og mindst risikable, mens den gennem brystvorten er mest risikabel i forhold til potentielle nerveskader, føleforstyrrelser og vævsdød. Hvis man benytter placeringen via armhulen, får brystet ingen tydelige ar - til gengæld kan man kun benytte denne metode én gang.

Skal silikoneimplantatet over eller under brystmusklen?

Hvis brystet hænger i forvejen, er det en fordel at placere implantatet over brystmusklen, så implantatet ikke sidder for højt i forhold til det naturlige brystvæv. Det kan dog være en dårlig idé at få silikoneimplantatet placeret over brystmusklen, hvis du er meget slank - så risikerer man nemlig at kunne se en tydelig kant øverst på brystet.

Hvis silikoneimplantatet derimod lægges under brystmusklen, skal det nederste af musklen først løsnes, så man kan få plads til silikoneimplantatet. Fordelen ved denne metode er, at silikoneimplantatet mærkes mindre og giver færre problemer ved mammografier. Ulemperne ved denne metode er dog, at operationen er mere omfattende, der er flere smerter i dagene efter operationen, sårhelingen tager længere tid og brystet følger med, når du bevæger din brystmuskel.

Silikoneimplantaternes holdbarhed

Historisk set har man ment, at både saltvands- og silikoneimplantater i gennemsnit holder 10-15 år. Undersøgelser har dog vist, at mange silikoneimplantater begynder at lække efter 10 år, og derfor anbefales det at få silikoneimplantaterne skiftet, før de 10 år er gået og før de når at gå itu. Der findes mange producenter der giver livslang garanti på deres silikoneimplantater, hvilket betyder, at når implantatet går i stykker, så betaler de det nye silikoneimplantat, mens du selv kun betaler for den operation der skal indsætte de nye implantater.

Risici ved silikoneimplantater

Overordnet set er der to former for mulige komplikationer ved silikoneimplantater: kapselskrumpning og at silikoneimplantatet lækker.

Kapselskrumpning: Den menneskelige krops immunforsvars respons på et kirurgisk installeret fremmedlegeme ( i dette tilfælde silikoneimplantatet), er at indkapsle det med arvæv og isolere fremmedlegemet for at opretholde integriteten af kroppen, og så tolerere silikoneimplantatets tilstedeværelse. Kapselskrumpning opstår, når kollagen-fiber-kapslen fortykkes og sammenpresser silikoneimplantat. Det er en smertefuld komplikation, der kan fordreje enten brystet, silikoneimplantat eller begge dele.

Lækkende silikoneimplantat: Eftersom silikoneimplantater er et medicinsk produkt med en meget begrænset levetid, er der relativt stor chance for at det går i stykker efter et årti. Når et silikoneimplantat brister, punkterer og tømmes det ikke nødvendigvis. Man kan dog risikere at et i-kapslen-lækage bliver til et udenfor-kapslen-lækage, og at silikonen siver ud af silikoneimplantatet. Udsivningen fra silikoneimplantatet er gerne begrænset til bryst og armhule-området, og kan forårsage inflammatoriske knuder (granulomer) og forstørrede lymfekirtler i armhule-området (aksillær lymfadenopati). Et lækkende silikoneimplantat kan være forårsaget af forskellige ting, for eksempel kan silikoneimplantatet være beskadiget under implantation eller under andre kirurgiske procedurer, silikoneimplantatets skal kan være kemisk nedbrudt eller skallen kan briste på grund af slag, stik eller anden vold.

Brug for finansiering?
Lån til din behandling hos Lånio.dk

Brug for hjælp?

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.