Gastric Bypass

Spar penge på hos de bedste klinikker og hospitaler!

 • Spar op til 50 %Vi giver dig op til 50 % på behandlinger, produkter og velvære
 • Fortroligt og diskretVi behandler dine oplysninger fortroligt og diskret
 • Kvalitet og tryghedVi foretager baggrundstjek af alle klinikker og samarbejdspartnere

Info om Gastric Bypass

En gastric bypass kan være løsningen for dig, som er svært overvægtig og akut har brug for at omlægge din livsstil. Med en gastric bypass sker der en fysiologisk begrænsning af, hvor meget du kan spise og hvor mange kalorier kroppen kan klare.

Hvorfor en gastric bypass?

En gastric bypass kan være en løsning for dig, der er stærkt overvægtig og allerede har forsøgt at tabe dig uden held ved hjælp af fx slankekure og medicin. En gastric bypass kan være en løsning for dig, der er i fare for at dø for tidligt på grund af fedmens følgesygdomme.

Gastric bypass kan indfri drømmen om et mere aktivt liv

Svær overvægt kan hæmme en i sine udfoldelser, og gøre at man for eksempel ikke har overskud til at lege med sine børn eller indgå i sociale sammenhænge. Selvom man har lyst, kan det være svært at finde motivationen og kræfterne til at omlægge sin livsstil. Efter en gastric bypass kan du kun spise små portioner, og du er nødt til at begrænse dit indtag af sukker og fedt - hvilket forhåbentlig gør at du får mere energi, end før din gastric bypass.

En gastric bypass er ikke en erstatning for en slankekur

En gastric bypass er ikke et quick-fix på et vægtproblem, men skal tværtimod ses som en længere proces. Efter en gastric bypasse skal du lære at spise sundere og spise mindre portioner, fordi du ikke længere kan tåle de mængder og den type kost, du har været vant til før din gastric bypass. Til gengæld vil du med stor sandsynlighed opleve et markant vægttab som følge af din gastric bypass, der er varigt i de fleste tilfælde.

Hvad koster en gastric bypass?

Priserne på gastric bypass i Danmark ligger på cirka 65.000 kroner, og så inkluderer prisen forundersøgelse, selve din gastric bypass og opfølgning i to år.

Gastric bypass med sundhedsforsikring, ved egenbetaling eller med lægehenvisning

Der er tre veje til en gastric bypass: enten kan du blive henvist af din læge til en gastric bypass betalt af det offentlige, du kan henvende dig til et privathospital, fordi du har en sundhedsforsikring, som dækker gastric bypass eller du kan have besluttet dig for at få en gastric bypass, fordi din overvægt er så generende, at du hellere selv vil betale end risikere, at din tilstand bliver værre med tiden.

Til dig, der selv skal betale for en gastric bypass

Du har mulighed for selv at vælge hvor, hvornår og af hvem du vil have din gastric bypass, når du selv betaler. Det er relevant for dig, som ikke opfylder den offentlige sygesikrings kriterier til en gastric bypass. For at få en gastric bypass på et privathospital, som du selv betaler, skal du opfylde følgende krav:

 • Du skal være 18 år eller ældre
 • Du skal have et BMI på minimum 35 og én eller flere følgesygdomme til fedme
 • Du skal have et BMI på minimum 40 uden følgesygdomme til fedme
 • Du skal allerede have forsøgt at tabe dig, med ikke-kirurgiske metoder, men uden varig effekt

Når din sundhedsforsikring betaler din gastric bypass

Har du en sundhedsforsikring, for eksempel gennem dit arbejde, som også dækker gastric bypass, kan du selv beslutte hvilket hospital, du gerne vil have din gastric bypass fra. Her skal de samme kriterier være opfyldt som for patienter, der selv betaler for deres gastric bypass.

Når det offentlige betaler din gastric bypass

Du kan få en henvisning til en gastric bypass af din læge, hvis du opfylder følgende krav:

 • Du er 25 år eller derover
 • Du har et BMI højere end 35 og mindst én følgesygdom til fedme
 • Du har type 2 diabetes
 • Du har forhøjet blodtryk
 • Du har Polycystisk Ovarie Syndrom (PCO)
 • Du har søvnapnø og slidgigt i hofter eller knæ
 • Du har et BMI på mere end 50 uden følgesygdomme

Forundersøgelse før din gastric bypass

Første skridt før din gastric bypass er en forundersøgelse, hvor lægen vil vurdere, om du egner dig til at få en gastric bypass. Det afhænger især af din BMI og din generelle sundhedstilstand.

Før en gastric bypass

Inden din gastric bypass skal du tabe dig svarende til 8-10% af din kropsvægt. Så snart du har tabt det aftalte antal kilo, kan du få din gastric bypass. Årsagen til at du skal tabe dig, er at få leveren til at skrumpe, hvilket mindsker risikoen ved at få din gastric bypass-operation.

Om gastric bypass-forløbet

Det tager cirka 2 timer at få en gastric bypass. Indgrebet består blandt andet i, at mavesækken gøres mindre og tyndtarmene opereres, således at du fremover vil føle dig mæt hurtigere. Du skal regne med at være indlagt i 1-2 dage efter din gastric bypass.

Vægttab og bedring af følgesygdomme efter en gastric bypass

Efter en gastric bypass vil du være tvunget til at ændre dine kostvaner, og for langt de fleste betyder det at kiloene begynder at rasle af. Desuden sker der som regel en hurtig bedring af følgesygdommene såsom diabetes 2, hjertelidelser og forhøjet blodtryk.

At leve med en gastric bypass

Der vil være visse fødevarer, som du tåler dårligere efter en gastric bypass og derfor kun kan indtage i små mængder. Det gælder typisk fedt, sukker og alkohol. Desuden vil du kun kunne spise små portioner, så det anbefales, at du spiser ofte. Det anbefales også, at du undlader at indtage væske samtidig med du spiser, når du har fået en gastric bypass.

Efter din gastric bypass

Efter en gastric bypass skal du indstille dig på blandt andet tage vitamintilskud og gå til jævnlige kontroller resten af livet. I de første to år efter din gastric bypass, går du til kontrol på det hospital hvor du fik din gastric bypass. Herefter er det din egen læge, der udfører kontrollerne.

Risici og komplikationer

De mest almindelige bivirkninger ved en gastric bypass er øget tarmluft, mavesmerter, tynd mave, træthed og hårtab, og det fortsætter nok desværre. Derudover er der også mere alvorlige risici forbundet med gastric bypass, som der altid er ved at blive opereret. Den mest alvorlige risiko ved en gastric bypass, er en dødelighed indenfor 30 dage på 1-2 promille. Desuden er der risiko for tarmslyng og efterfølgende behov for stomi efter en gastric bypass. Med tiden kan der opstå brok, hvilket kræver en opfølgende operation. Der kan opstå indre blødninger eller lækage, hvilket også kræver en operation. Cirka 2% skal opereres igen inden for den første måned efter en gastric bypass.

Brug for finansiering?
Lån til din behandling hos Lånio.dk

Brug for hjælp?

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.