Maveoperation

Spar penge på maveoperation hos de bedste klinikker og hospitaler!

  • Spar op til 50 %Vi giver dig op til 50 % på behandlinger, produkter og velvære
  • Fortroligt og diskretVi behandler dine oplysninger fortroligt og diskret
  • Kvalitet og tryghedVi foretager baggrundstjek af alle klinikker og samarbejdspartnere

Info om maveoperation

Der findes forskellige former for maveoperationer, og mange forskellige priser og metoder inden for udførelsen af maveoperationer. De to mest almindelige maveoperationer er fedtsugning af maven og maveplastik (Abdominalplastik), som vi vil gå nærmere i dybden med nedenfor, hvor vi beskriver de forskellige maveoperationers karakteristika. Derudover findes der også maveoperationen gastric bypass selvom den ikke som sådan ændrer mavens udseende.

Hvorfor få en maveoperation?

Der er rigtig mange kvinder der ønsker sig en maveoperation af den ene eller anden art, fordi de ikke er tilfredse med deres mave. Maveskindet kan for eksempel blive meget slapt og hængende efter graviditeter eller større vægttab, så slapt, at kun en maveoperation kan hjælpe på det. Man kan også have opsamlet så meget fedt midt på maven, enten som medfødte fedtdepoter eller som følge af graviditet, at en maveoperation kan være den eneste løsning.

Grunde til at man ønsker at få en maveoperation:

  • Overskydende og hængende maveskind
  • Udstikkende mave, der er ude af proportion med resten af kroppen
  • Slappe eller strakte mavemuskler
  • Overskydende og koncentreret fedtvæv på maven
  • Strækmærker efter vægttab eller graviditet

Før maveoperationen

Før selve maveoperationen skal du til en forundersøgelse hos plastikkirurgen, der vil tilse og måle din mave. Ud fra hans anbefalinger og dine forventninger planlægger i præcis hvad din maveoperation skal indebære og hvordan resultatet skal være. Du må meget gerne tage en bisidder med til forundersøgelsen, da du vil få en masse mundtlig information om maveoperationen, og det kan være svært for én person at huske det hele. Derefter skal der gå mindst syv dage, før du får selve maveoperationen, jævnfør den nye bekendtgørelse fra Sundhedsstyrelsen. Derudover er der mange regler om, hvad du må og ikke må spise og drikke umiddelbart før og efter maveoperationen, men det vil din kirurg fortælle nærmere om.

Hvilke typer af maveoperationer findes der?

Overordnet set findes der tre typer af maveoperationer: gastric bypass, maveplastik og fedtsugning af maven. Derudover findes der tre typer maveplastik: Den klassiske maveplastik, maveplastik med opstramning af bugvæggen og minimaveplastik.

Maveoperation i form af maveplastik

Hvis ens maveskind er blevet slapt, kan man med fordel få foretaget en opstramningen af maveskind med maveplastik. Denne maveoperation udføres gennem et hudsnit, som placeres fra hoftekam til hoftekam i bikinilinjen. Derefter løfter man huden med det tilhørende underhudsfedt fri af muskulaturen, hele vejen op til de nederste ribben og brystbenet. Herefter trækker man huden ned, så den strammes, og det overskydende væv fjernes. For at afslutte maveoperationen, syr man huden sammen igen, og laver et nyt hul til navlestilken, som trækkes frem og sys på plads igen. Denne maveoperation er generelt den der efterlader det pæneste resultat, men den giver også nogle ar omkring navlen og under maven. Arrene under maven kan dog som regel skjules i bukselinningen.

Maveoperation i form af maveplastik med opstramning af bugvæggen

Det kan være nødvendigt at kombinere den ovenstående maveoperation med en operation af mavemusklerne i bugvæggen. Hos enkelte kvinder glider mavemusklerne nemlig fra hinanden under en graviditet, som følge af den gradvise udstrækning af bugvæggen i takt med at babyen vokser. Det kan derfor være nødvendigt at sy mavemusklerne sammen i midtlinjen, sådan at man også opstrammer den dybe bugvæg, samtidig med at man foretager maveplastikken - og altså kombinerer de to metoder i én større maveoperation.

Maveoperation i form af minimaveplastik

Hvis der kun er slap hud omkring navlen, kan man nøjes med en lidt mindre maveoperation. Principielt foretages denne maveoperation på samme måde som maveplastikken, men huden løftes kun op til navlen, uden at denne fritlægges. Her vil man altså ikke få ar rundt om navlen, som man gør i den større maveoperation med maveplastik.

Efter maveoperation med maveplastik

Efter begge former for maveplastik vil man opleve en stramning af maven i 2-3 måneder, og sommetider længere. Derudover skal du undgå at løfte tunge ting i 2 måneder efter maveoperationen, dels for at skåne arrene, og dels for at skåne sammensyningen af musklerne. I de første 3 måneder efter maveoperationen, skal du så vidt muligt undgå at foretage gymnastik, sport og svømning. Maveoperationens resultatets holdbarhed varierer meget fra patient til patient, og er afhængig af vægt, levevis, gener, væv og ydre forhold. Der er derfor ingen livstidsgaranti på en maveoperation.

Maveoperation i form af fedtsugning

Det er helt almindeligt at kombinere maveplastik med en fedtsugning af de lokale fedtdepoter i én stor maveoperation, eller bare nøjes med en fedtsugning. Det er dog vigtigt at understrege, at en fedtsugning ikke erstatter en slankekur, og overvægtige patienter derfor skal slanke sig før maveoperationen. Overvægt giver øget risiko for komplikationer og kan medføre et mindre tilfredsstillende kosmetisk resultat af maveoperationen.

Hvem kan få en maveoperation?

For at få en maveoperation, skal man være i relativt fysisk god form og have slappe bugvægsmuskler, overskud af hud og/eller fedt på maven. Man kan også få gode resultater med en maveoperation, hvis man har et relativt tykt fedtlag mellem bugmuskulaturen og huden, som kan ordnes med maveplastik. Hvis fedtet derimod ligger inde i bughulen (ølmave), vil man ikke kunne drage fordel af en maveoperation - man skal derimod gennem en slankekur.

Det anbefales, at folk der er overvægtige eller som planlægger et vægttab i fremtiden, venter med at få en maveoperation, til efter de har nået deres ønskede vægt - ellers risikerer man, at resultatet ødelægges senere hen. I det hele taget anbefales det ikke, at man får en maveoperation, hvis ens BMI ligger over 27.

Hvad koster en maveoperation?

De større maveoperationer kan foretages under syge-og sundhedssikringen, hvis man ellers oplever fysiske gener og får en henvisning fra sin læge. Priserne for maveoperationer varierer rigtig meget, alt efter hvilken maveoperation man ønsker, maveoperationens omfang og hvilke metoder der bruges. Den store maveplastiske maveoperation koster mellem 35.000-40.000, mens den lille maveoperation koster 15.000-25.000 kroner. En fedtsugning af maven kan man typisk få for cirka 14.000-20.000 kroner.

Hvordan får jeg en maveoperation?

Hvis du gerne vil have en maveoperation, kan du udfylde kontaktformularen her på siden, så hjælper vi dig med at kontakte en kirurg, der kan give dig den optimale maveoperation.

Brug for finansiering?
Lån til din behandling hos Lånio.dk

Brug for hjælp?

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.