Opstramning af maveskind

Spar penge på opstramning af maveskind hos de bedste klinikker og hospitaler!

  • Spar op til 50 %Vi giver dig op til 50 % på behandlinger, produkter og velvære
  • Fortroligt og diskretVi behandler dine oplysninger fortroligt og diskret
  • Kvalitet og tryghedVi foretager baggrundstjek af alle klinikker og samarbejdspartnere

Info om opstramning af maveskind

Hvis man er ulykkelig over sin mave fordi huden er løs og rynket eller hænger ud over buksekanten, kan man formentlig få stor glæde af en opstrammende maveoperation. Opstramningen af maveskindet foretages kirurgisk i fuld bedøvelse, og med mindre man bliver gravid eller tager på efterfølgende, er resultatet permanent.

Vægttab, graviditet og alderdom kan ses på maven

Overflødig hud på maven kan være en uønsket effekt af et stort vægttab. Også graviditet og fødsel kan give et slapt maveskind hvis huden på maven ikke trækker sig nok sammen bagefter. Dertil skal lægges, at huden bare bliver mere slap, når vi bliver ældre, fordi hudens naturlige elasticitet svækkes. 

En operation kan fjerne overflødig, løs hud på maven

Hvis man er meget utilfreds med sin mave, kan det føre til, at man undgår at vise sin mave frem - selv overfor ens nærmeste. Ved en kirurgisk opstramning af maven fjerner man den løse og rynkede hud. Resultatet er et strammere og mere glat maveskind.

"Pludselig kunne jeg gå i svømmehallen igen"

For nogle kvinder kan en opstramning af maveskindet give dem modet til at gå på stranden og i svømmehallen igen. Efter at have fået fjernet det løse, overflødige hud fra maven, føler de ikke længere skam over deres mave, når de er afklædte sammen med andre. 

Priser på opstramning af maveskind

Priserne på en opstramning af maven ligger på ca. kr. 18.000 for en mindre operation, hvor der kun fjernes lidt løst maveskind, og du kan tage hjem samme dag. En større maveoperation koster op til kr. 42.000 og inkluderer typisk en overnatning på klinikken. Den præcise pris for din maveoperation får du først, når du er blevet undersøgt af en læge ved forundersøgelsen.

Kirurgisk opstramning kun for normalvægtige

For at være egnet til en opstramning af maveskindet skal du være normalvægtig. Det er ikke muligt at få operationen hvis du er overvægtig. I så fald vil du først blive foreslået at tabe dig, hvorefter du formentlig kan have glæde af en opstrammende operation.

Graviditet efter maveopstramning

Hvis du på et senere tidspunkt bliver gravid eller af andre grunde tager på, kan det ødelægge effekten af maveoperationen.

Fedtsugning sammen med opstramning

Hvis der er behov for det, kan du få fjernet noget af fedtet på maven samtidig med den opstrammende operation. Det sker ved en fedtsugning af maven eller ved at der skæres fedtvæv bort.

Forundersøgelsen

Uanset om du stadig overvejer det eller du har besluttet dig for en maveoperation, er første skridt at komme til en forundersøgelse. Du kan udfylde en formular her på siden, så matcher vi dig med udvalgte klinikker som udfører opstramninger af maveskind. Til forundersøgelsen vil lægen måle dit maveskind og vurdere om det er realistisk at få det resultat du drømmer om. Samtidig får du en pris på indgrebet og materiale med hjem om operationen. Herefter skal der gå mindst syv dage før du kan blive opereret.

Indgrebet varer ca. 2-3 timer i fuld bedøvelse

Operationen varer cirka 2-3 timer og udføres i fuld bedøvelse. Det tager længere tid hvis du også skal have en fedtsugning af maven. 

Efter operationen

I de første par dage efter indgrebet skal du undgå at det trækker i operationssåret. Derfor anbefales det at blive i sengen. Hvis du er oppe og gå, skal du helst gå lettere foroverbøjet. I de først 2-3 måneder, bør du ikke løfte tunge ting eller lave sport. Du vil desuden opleve, at det strammer i maven i flere måneder efter operationen. De fleste som får en opstramning af maveskindet kan vende tilbage til arbejdet efter 1-2 uger.

Hvornår er jeg pæn igen?

I de første tre uger vil der være sår og blå mærker, og nogle oplever nedtrykthed ovenpå operationen. Efter tre uger er du typisk smertefri, og du vil føle dig bedre tilpas med din krop.  Herefter vil det gå fremad, og du kan begynde at glæde dig over resultatet, efterhånden som de synlige tegn på indgrebet bliver mindre.

Risici for komplikationer og bivirkninger

Ved en opstramning af maveskindet er der som ved andre operationer risici. Her nævnes nogle af de komplikationer der kan opstå, men du skal altid have skriftlig information om alle potentielle komplikationer og risici fra den klinik som skal udføre operationen.

Huden er som regel hævet efter operationen Ofte vil der være følelsesløshed i det opererede område, men det er sjældent, at tilstanden er permanent. Som regel vender følelsen tilbage efter en periode. 

Desuden kan nævnes flg. risici:

  • Risiko for infektion og blødninger under huden
  • Risiko for ringere blodcirkulation omkring arret
  • Risiko for at operationssåret går op
  • Risiko for vævsdød i huden omkring navlen
  • Risiko for væskeophobning
Brug for finansiering?
Lån til din behandling hos Lånio.dk

Brug for hjælp?

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.