Næseoperation

Spar penge på næseoperation hos de bedste klinikker og hospitaler!

  • Spar op til 50 %Vi giver dig op til 50 % på behandlinger, produkter og velvære
  • Fortroligt og diskretVi behandler dine oplysninger fortroligt og diskret
  • Kvalitet og tryghedVi foretager baggrundstjek af alle klinikker og samarbejdspartnere

Info om næseoperationer

En stor, bred eller grim næse kan være så generende, at man vælger at få en næseoperation. Næseoperationer er et af de mest populære kosmetiske indgreb i Danmark, og det er både mænd og kvinder, der vælger at få en næseoperation.

Hvorfor en næseoperation?

Hvis du er ked af din næse, og føler at den skæmmer dit ansigt, kan en næseoperation være løsningen. Ved et kirurgisk indgreb, kan din næse gøres mindre eller større, ligesom man kan fjerne buler og 'knæk'. Det er også muligt at mindske næseborenes åbning eller næsetippen samt ændre næsens form ved hjælp af en næseoperation.

En næseoperation kan give dig en mere harmonisk næse

De fleste som får en næseoperation, drømmer om en mere eller mindre lige næse. For at være sikker på, at kirurgen forstår, hvad du gerne vil have ud af din næseoperation, kan du tage et billede med til næseoperationens forundersøgelse, som tydeligt viser den næse, du gerne vil have.

Med en næseoperation passer din nye næse til dit ansigt

Det er vigtigt at tage med i overvejelserne inden næseoperationen, at din nye næse skal passe til din ansigtsform. Derfor vil plastikkirurgen ikke bare automatisk udføre den næseoperation du beder om, men også rådgive dig i forhold til hvad der vil passe til dig. I nogle tilfælde anbefaler plastikkirurgen at udføre en operation af hagen samtidig med næseoperationen, for at skabe bedre balance mellem hage og næse.

Hvad koster en næseoperation?

I Danmark koster en næseoperation mellem 10.000-40.000 kroner, afhængig af hvordan din næseoperation skal foregå, og hvor omfattende næseoperationen er. Der kan være stor prisforskel på en simpel næseoperation, hvor kirurgen 'bare' skal rette en ujævnhed på næsen og en lidt større operation, hvor næseoperationen både handler om at ændre på næsens størrelse og form. Ved en simpel næseoperation skal du typisk lokalbedøves og kan udskrives samme dag, mens du ved en større næseoperation, skal regne med at du skal i fuld narkose og indlægges til dagen efter næseoperationen.

Har du ikke råd til en næseoperation, kan du overveje om du kan forbedre din kreditværdighed, så du kan få et lån. Har du flere lån, kan du eksempelvis forbedre din privatøkonomi ved at samle dine lån med et samlelån via Samlelaan.net.

Operation af næse

Næsen består af ben og brusk, og ved en næseoperation forandres formen på næsebenet og/eller næsebrusken. Det er især vigtigt, at kirurgen vurderer hvor meget brusk der skal fjernes, så der ikke fjernes for meget under næseoperationen. I tilfælde af at der fjernes for meget næsebrusk, kan kirurgen efterfølgende være nødt til at genopbygge næsen ved hjælp af implantater.

Hvem egner sig til en næseoperation?

Det anbefales, at piger ikke får foretaget en næseoperation, hvis de er under 15 år, da næsen skal være fuldt udviklet. Da mænd først er fuldt udviklede, når de er 18-20 år, bør de ikke få en næseoperation før. Desuden skal man overveje, om ikke man kan blive glad for sin næse med tiden, eller om det er så generende, at man kun kan blive tilfreds med sit udseende, hvis man får en næseoperation.

Om næseoperationer

Kosmetiske næseoperationer er komplicerede indgreb, og kirurgen tilpasser sine teknikker til den enkelte operation. En næseoperation kan både udføres i en kombination af lokalbedøvelse og beroligende medicin eller i fuld narkose. Operationen tager 1-3 timer, afhængigt af hvor meget der skal laves om. Herunder om der både skal ændres på næsebenet og næsebrusken.

Kan jeg få næseoperationen betalt af det offentlige?

Du kan gå til din egen læge, hvis du oplever vejrtrækningsproblemer eller andre fysiske gener af på grund af din næses udformning. I nogle tilfælde er det muligt at få en henvisning til en næseoperation, men det er ikke muligt at få sin næseoperation betalt på baggrund af kosmetiske gener alene.

Kan jeg få tilskud fra Sygeforsikringen Danmark til en næseoperation?

Du kan være berettiget til et tilskud til din næseoperation af Sygeforsikringen Danmark, hvis du har været medlem i minimum 12 måneder. Hvor stort et tilskud du kan få, afhænger blandt andet af hvilken gruppe du tilhører.

Til næseoperationens forundersøgelse

Du får det mest tilfredsstillende resultat af din næseoperation, hvis du har realistiske forventninger. Tag eventuelt et billede med til forundersøgelsen, så du kan vise, præcist hvad det er, du gerne vil opnå med næseoperationen. Det gør det nemmere for lægen, at sige om dine forventninger til næseoperationen kan opfyldes. Til forundersøgelsen undersøger lægen din næse og fortæller dig, hvad der er muligt at lave om under en næseoperation.

Ting du skal huske i forbindelse med din næseoperation:

  • Hvis du har vejrtrækningsproblemer, skal du fortælle kirurgen om dem, da næseoperationen kan påvirke vejrtrækningsbanerne
  • Hvis du tidligere er blevet opereret i eller har haft skader på næsen, skal du huske at fortælle det til næseoperationens forundersøgelse.
  • Hvis du har allergi, ryger eller tager medicin og/eller kosttilskud, er det relevant at nævne for lægen inden næseoperationen.

Efter næseoperationen

De første par timer efter næseoperationen, skal du blive på hospitalet og hvile dig. Du vil typisk blive udskrevet samme dag som næseoperationen, men du må ikke selv køre hjem, hvis du har fået beroligende medicin før næseoperationen. Sørg for at have nogen som kan hente dig fra klinikken, og sørg gerne for, at du har nogen, som kan hjælpe dig i dagene efter næseoperationen.

Ar og gener efter næseoperationen

Da kirurgen som regel lægger snittene inde i næsen, får man ikke synlige ar efter en næseoperationen. I tiden efter operationen af din næse, vil du dog have en del blå mærker og hævelser i ansigtet. Du kan også opleve ømhed, hovedpine, blødning fra næsen, hævede slimhinder, nedsat lugtesans og nedsat luftpassage i starten, men det forsvinder i langt de fleste tilfælde.

Risici og komplikationer ved en næseoperation

Her nævnes nogle af de komplikationer, der kan opstå efter en næseoperation:

  • Det kosmetiske resultat af næseoperationen kan være anderledes end det, man ønskede at opnå. I nogle tilfælde rykker næsebenene sig tilbage til udgangspunktet et stykke tid efter næseoperationen.
  • I andre tilfælde forsvinder hævelsen ikke, som den burde efter næseoperationen. Risiko for nedsat luftpassage, som kræver endnu en næseoperation. I meget sjældne tilfælde er den nedsatte luftpassage permanent.
  • Blodansamlinger og infektioner er meget sjældne efter næseoperationer.

Hvornår er jeg pæn igen efter min næseoperation?

Efter operationen er næsen som regel beskyttet af en skinne eller gips, som holdes fast på huden ved et plaster. En uge efter næseoperationen fjernes eller udskiftes skinnen/gipsen, og der fjernes typisk sting i samme omgang. Når der er gået nogle måneder, vil du blive indkaldt til en opfølgende kontrol på hospitalet. Regn med at der går et halvt til et helt år, før du helt kan vurdere resultatet af næseoperationen.

Hvornår kan jeg arbejde igen efter næseoperationen?

De fleste kan begynde at arbejde igen to uger efter næseoperationen. På det tidspunkt ser man nogenlunde ud, da hævelserne er faldet efter næseoperationen og de blå mærker er aftaget. Det tager dog et stykke tid, før hævelserne er helt væk og det er vigtigt, at din næse ikke bliver stødt, da det kan ændre formen. Undgå at dyrke sport i de første 3-4 uger efter næseoperationen og pas på med at pudse næse i de første 2-3 uger.

Næseoperationer er dækket af den danske patientforsikring

Hvis der skulle opstå komplikationer efter næseoperationen, som kræver en re-operation, kan du blive behandlet gratis på et offentligt sygehus. Dette gælder dog ikke, hvis du har fået din næseoperation i udlandet.

Priser på næseoperationer

Læs mere på næseoperation pris.

Brug for finansiering?
Lån til din behandling hos Lånio.dk

Brug for hjælp?

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.