Øjenkirurgi

Spar penge på øjenkirurgi hos de bedste klinikker og hospitaler!

  • Spar op til 50 %Vi giver dig op til 50 % på behandlinger, produkter og velvære
  • Fortroligt og diskretVi behandler dine oplysninger fortroligt og diskret
  • Kvalitet og tryghedVi foretager baggrundstjek af alle klinikker og samarbejdspartnere

Info om øjenkirurgi

Der findes rigtig mange forskellige former for øjenkirurgi, da øjenkirurgi både omfatter kirurgi i øjet og kirurgi uden om øjet, og både omfatter plastikkirurgisk øjenkirurgi og øjenkirurgi på baggrund af ubehag. På denne side kan du læse mere om øjenkirurgi rent generelt og lidt om de enkelte indgreb, mens du under de enkelte link, kan læse meget mere om de enkelte former for øjenkirurgi.

Hvilke former for øjenkirurgi findes der?

Øjenoperation

Er du nærsynet, langsynet eller har bygningsfejl, så kan du overveje at få øjenkirurgi Øjenkirurgi i form af en laseroperation kan give dig et bedre syn og gøre dig mindre afhængig af briller og kontaktlinser.

Øjenlaseroperation

En øjenlaseroperation er en relativt simpel form for øjenkirurgi, der kun tager et par minutter pr øje, og som kan give dig et væsentligt forbedret syn efterfølgende. Denne type øjenkirurgi bliver mere og mere normal at få.

Øjenlaserbehandling

Med øjenkirurgi i form af en øjenlaserbehandling kan du lægge dine briller og kontaktlinser på hylden, og stadig se perfekt. Øjenlaserbehandlinger bliver hele tiden mere sikre, så det er et logisk skridt for dig, der er godt træt af briller, linser og abonnementsordninger, og som ikke er bange for øjenkirurgi.

Øjenlågsoperation

Huden på øjenlågene og musklerne under huden mister elasticitet med tiden, hvilket får øjenlågene til at hænge og kan gøre, at man konstant ser træt ud. I værste fald kan øjenlågene dække for en del af synsfeltet, og gøre øjenkirurgi af øjenlågene nødvendigt. Du kan både få denne form for øjenkirurgi fordi dit syn er besværet, men også i de tilfælde, hvor du synes, at du ser træt ud.

Poser under øjnene

Rynker eller 'poser' under øjnene er svære at undgå når man bliver ældre, men det kan mindskes ved hjælp af øjenkirurgi. Ved at fjerne overskydende hud, fedt og muskler omkring øjnene, kan man få mere glat hud og et yngre ansigtsudtryk.

Hvordan foregår øjenkirurgi?

Øjenkirurgi kan foregå på mange forskellige måder, alt efter hvilken type øjenkirurgi man vælger at få foretaget. Man kan for eksempel vælge at få en øjenlaserbehandling eller linsebehandling af øjet, hvis man har problemer med langsyn, nærsyn eller bygningssyn, eller grå stær eller alderssyn. Man kan dog også vælge at få udvendig øjenkirurgi, hvor man i stedet for operation af selve øjet, får øjenkirurgi omkring øjet. Denne type øjenkirurgi drejer sig om operation af enten det øvre eller nedre øjenlåg, eller begge dele, hvilket både kan være af kosmetiske, men også af mere generende grunde.

Kan jeg få tilskud til øjenkirurgi?

Øjenkirurgi omfatter både kosmetiske plastikoperationer, hvis man for eksempel vælger at få opereret sine øjenlåg, fordi de får en til at se træt ud. Men man kan også vælge at få øjenkirurgi, hvis ens øjenlåg er i vejen for ens syn eller ens syn er meget ringe. Øjenkirurgi af kosmetisk karakter skal man altid selv betale, mens man i visse tilfælde kan få tilskud til øjenkirurgi der skal gøre ens syn bedre. I forbindelse med øjenkirurgi af øjenlågene, skal de øvre øjenlåg hænge så langt nede foran øjet, at disse forstyrrer synet, for at få tilskud til denne type øjenkirurgi. Øjenkirurgi af de nederste øjenlåg er derimod næsten umuligt at få betalt af staten, og betales derfor oftest privat, mens man slet ikke kan få tilskud til øjenkirurgi af øjenlågene fra den private sygesikring danmark.

Hvis man derimod skal have tilskud til øjenkirurgi i selve øjet, og ikke omkring dem, gælder der nogle mere håndfaste regler. For at få alle omkostninger i forbindelse med denne type øjenkirurgi betalt af det offentlige, skal man have:

  • En synsfejl på seks dioptrier eller mere på begge øjne
  • En bygningsfejl på tre dioptrier eller mere og/eller
  • En forskel i styrke mellem de to øjne på tre dioptrier eller mere

Man skal altså have et meget ringe syn, for at få denne type øjenkirurgi betalt af det offentlige, hvilket gør, at dette også oftest betales af folk selv.

Det er også muligt at få tilskud af den private sygesikring danmark, hvis man har brug for:

  • Synskorrigerende øjenkirurgi eller linseimplantationer ved øjenstyrker på mindst ± 6 dioptrier
  • Øjenkirurgi for bygningsfejl, hvor bygningsfejlen er mere end 3 dioptrier
  • Synskorrigerende øjenkirurgi, hvor forskellen i synsstyrken er mere end 3 dioptrier

Hvad koster øjenkirurgi?

Priserne for at få øjenkirurgi svinger naturligvis ret meget, da der findes så mange forskellige typer af øjenkirurgi.

Operation af øjenlågene koster typisk 7.000-12.000 kroner, men kan oftest fås til en lidt lavere pris, hvis man slår den sammen med øjenkirurgi af poser under øjnene.

Øjenkirurgi af poser under øjnene koster typisk 8.000-14.000 kroner, men kan slås sammen med operation af øjenlågene for omkring 20.000 kroner i alt. Så hvis man alligevel skal have lavet begge former for øjenkirurgi, så bør man overveje at få dem samtidig.

Øjenlaseroperationer koster en del mere end øjenkirurgi omkring øjet, og prisen ligger som regel på 15.000-30.000 kroner.

Linsebehandlinger er den mest opfattende form for øjenkirurgi, da man går ind og fjerner øjets linse, og erstatter den med en ny, kunstig linse. Dette koster cirka 25.000-50.000 kroner, og det er klart den dyreste af alle operationerne, men det er også den der forårsager den største forandring.

Er der risici forbundet med øjenkirurgi?

Der vil altid være risici forbundet med alle former for operationer, og øjenkirurgi er ingen undtagelse.

I forbindelse med øjenkirurgi af øjenlågene og poser under øjnene, er der risici for "grus i øjnene", blødning i øjenhulen, og man kan have svært ved at lukke øjet, hvis kirurgen fjerner for meget hud under øjenkirurgien. Der er også en lille risiko for pludselig smerte, hævelse og misfarvning.

Risiciene ved øjenkirurgi er naturligvis større, når det gælder øjenkirurgi i selve øjet, som sagen for eksempel er med øjenlaseroperationer. Her er der risici for nedsat kontrastfølsomhed og nattesyn, at se en forstørret lyskegle omkring lyskilder i mørke omgivelser, øget lysfølsomhed og tørre øjne. I tilfælde hvor man har haft ustabilt syn før øjenkirurgien blev udført, kan synet fortsat være ustabilt bagefter - det anbefales derfor, at man har et stabilt syn, før man får nogen som helst form for øjenkirurgi udført.

Brug for finansiering?
Lån til din behandling hos Lånio.dk

Brug for hjælp?

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.