Langsynet

Spar penge på langsynethed hos de bedste klinikker og hospitaler!

 • Spar op til 50 %Vi giver dig op til 50 % på behandlinger, produkter og velvære
 • Fortroligt og diskretVi behandler dine oplysninger fortroligt og diskret
 • Kvalitet og tryghedVi foretager baggrundstjek af alle klinikker og samarbejdspartnere

Info om langsynethed

Rigtig mange danskere har en synsfejl, og en udbredt en af slagsen er langsynethed. Den medicinske term for langsynethed er hyperopi. Er man langsynet vil det knibe med at læse ting på kort afstand. Graden af langsynethed varierer fra person til person, men er man langsynet, kan det knibe med at læse bogstaver fra 60 - 70 cm afstand. Langsynethed er især en ulempe ved computerarbejde og når man skal læse.

Symptomer på langsynethed

Er man blevet langsynet, er det første symptom man bemærker selvfølgelig, at det er svært at læse på kort afstand. Ved knapt så udtalt langsynethed vil det kunne løses med bedre belysning, eller ved at holde bogen ud for sig, så bogstaverne kommer længere væk fra øjnene. Det kan være en stor ulempe i det daglige liv, at man ikke kan læse i en bog eller på sin computer. Langsynethed kan også forårsage hovedpine.

Hvem bliver langsynet?

Man kan blive langsynet i alle aldre, men langsynethed er ofte aldersbetinget. Rigtig mange danskere bliver ramt af aldersbetinget langsynethed i 40 - 50 års alderen. Aldersbetinget langsynethed rammer ikke kun dem med tidligere synsfejl. Aldersbetinget langsynethed kan ramme selvom du ikke tidligere har haft en synsfejl.

Hvorfor bliver man langsynet?

Man er langsynet fordi ens øje er for kort, eller brydsningskraften fra hornhinden eller linsen er forkert. Er ens øje for kort, betyder det, at de indkommende lysstråler ikke bliver samlet korrekt på nethinden, på den såkaldte makula, som er der hvor det skarpeste billede dannes på nethinden. Når man er langsynet, er brændpunktet som skulle være på nethinden, flyttet et stykke foran nethinden. Brændpunktet er der hvor de indkomne lysstråler samles.

Hvem er egnet til behandling af langsynethed?

Den normale og lette løsning på langsynethed er selvfølgelig læsebriller, men vil man slippe for briller eller kontaktlinser, er der andre metoder. Langt de fleste kan blive behandlet for langsynethed, og slippe permanent af med deres briller eller kontaktlinser. Inden man bliver behandlet for langsynethed, vil man deltage i en forundersøgelse. Ved forundersøgelsen vil ens øjne blive målt i alle relevante parametre. Herefter vil der blive anbefalet en behandlingsform for langsynet, og vejledning og risici vil blive fremlagt.

I de fleste tilfælde vil en LASIK behandling kunne udbedre synsfejlen. Er man ikke egnet til en LASIK behandling, f.eks. på grund af for tynde hornhinder, kan man oftest blive behandlet med alternative metoder. De almindelige kriterier for at kunne modtage en øjenlaserbehandling er følgende:

 • Man skal være minimum 18 år.
 • Ens syn har været stabilt i 1 - 2 år.
 • Må ikke være gravid eller ammende.

Behandlingsmetode ved langsynethed

Langsynethed kan have nogle forskellige variationer, og afhængig af disse og ens øjne, kan forskellige behandlingsmetoder være relevante. I nedenstående tabel ses de typiske behandlingstyper for langsynethed.

Tabel for behandlingstype

Behandlingsmetode Langsynethed
LASIK Op til + 3 dioptrier (afhængig af hornhindetykkelsen)
Implanterbar kontaktlinse (ICL) Fra + 3 dioptrier (patient yngre end 40 - 45 år)
Multifokal linse Alle dioptrier (vælges ofte i forbindelse med behandling af alderssyn)

Tabellen er vejledende, og det er ikke muligt at fastslå hvilken behandling som er den optimale, før forundersøgelsen er foretaget.

Behandlingsforløbet af langsynethed er ofte opdelt i tre faser hos klinikkerne.

 1. Forundersøgelsen - Hvor der opmåles de relevante parametre for dit øje, og det besluttes hvilken behandlingstype, som er bedst egnet. På dagen vil der også typisk indgå vejledning, og forklaring af sikkerhed og risiko ved de enkelte behandlinger.
 2. På selve operationsdagen - Tiden er inde for at komme af med din langsynethed! Den valgte behandling udføres af kirurgen. Afhængig af behandlingensmetoden vil der være forskellige gener, men man tager hjem samme dag. Man kan vælge at få opereret begge øjne samme dag, eller et øje om dagen.
 3. Opfølgning - Typisk kommer en patient til kontrol næste dag, efter en uge, efter en måned og efter tre måneder.

Gener efter behandling af langsynethed

Afhængigt af den valgte behandlingsform kan der være forskellige gener. Generne vil dog ikke være særligt slemme, og man vil kunne forlade klinikken igen samme dag. En normalt gene er, at ens øjne løber i vand og svier en smule.

Pris for behandling af langsynethed

Behandlingen for langsynethed varierer alt efter hvilken klinik man benytter, og hvilken behandling som er nødvendig. En LASIK operation til behandling mod langsynethed koster ca. mellem 25.000 - 35.000 kr, mens indsættelse af en kunstig linse koster ca. 40.000 kr. Ønsker du hjælp til at finde den rigtige klinik til at behandle din langsynethed, skal du udfylde kontaktformularen her på siden. Det er gratis og uforpligtende at bestille tilbud på KlinikMatch.

Tilskud til behandling af langsynethed

Er man slemt langsynet, er det muligt at få tilskud til en behandling eller få hele behandlingen gratis. Ifølge de nuværende regler kan følgende typer af syn få en øjenoperation betalt af staten:

 • Personer med en synsfejl på 6 dioptrier eller mere på begge øjne.
 • Personer med en bygningsfejl på 3 dioptrier eller mere.
 • Personer med en forskel i styrke mellem de to øjne på 3 dioptrier eller mere.
 • For at få din øjenoperation gratis, skal du have en henvisning fra en øjenlæge.

Er du medlem af Sygeforsikring Danmark, kan du læse nærmere om de tilskud de giver på deres hjemmeside.

Brug for finansiering?
Lån til din behandling hos Lånio.dk

Brug for hjælp?

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.