Laseroperation øjne

Spar penge på laseroperation af øjne hos de bedste klinikker og hospitaler!

  • Spar op til 50 %Vi giver dig op til 50 % på behandlinger, produkter og velvære
  • Fortroligt og diskretVi behandler dine oplysninger fortroligt og diskret
  • Kvalitet og tryghedVi foretager baggrundstjek af alle klinikker og samarbejdspartnere

Info om laseroperation øjne

Mange danskere vælger hvert år at få foretaget laseroperation af øjnene, hvilket kort sagt giver patienten synet tilbage og øger vedkommendes livskvalitet. Laseroperationen af øjne udføres altid af specialister, da øjet er meget fintfølende, og en laseroperation af øjnene er en prekær sag. Hvis du vil vide mere om laseroperation af øjne, kan du læse mere på denne side, hvor vi blandt andet beskriver hvor du kan få en laseroperation af øjne, og hvordan en laseroperation af øjne foregår.

Hvorfor få en laseroperation af øjne?

Der kan være mange gode grunde til, at folk vælger at få en laseroperation af deres øjne. En af de største grunde til at få en laseroperation af ens øjne er naturligvis, at man derefter vil kunne lægge briller og linser fra sig. Mange mennesker er så trætte af at gå med briller og linser, at en laseroperation af øjne virker som en kæmpe hjælp, fordi en laseroperation af øjnene totalt overflødiggør disse hjælpemidler. Der er selvfølgelig mange grunde til, at folk ønsker at slippe af med briller og linser; de er dyre, kan være generende og så skal man hele tiden holde styr på dem. Mange mennesker lader sig nøje med linser der generer øjnene, fordi de ikke føler, at de har et ordentligt alternativ. Her kommer en laseroperation af øjne ind som en rigtig god idé, fordi en laseroperation af øjne for de flestes vedkommende, vil overflødiggøre briller og linser totalt. En laseroperation af øjne koster naturligvis mere end briller og linser her og nu, til gengæld slipper du for den månedlige udgift til briller og linser. Derudover vil en laseroperation af øjne også tjene sig ind efter 5-15 år, alt efter hvilken type briller og linser du bruger nu, og hvilken type laseroperation af øjnene du får brug for.

Der er også mange mennesker der har jobs, hvor en laseroperation af øjnene vil hjælpe deres liv og arbejde. Især sportsudøvere vil få glæde af en laseroperation af øjne, da de sjældent kan have briller på på fodboldbanen, i svømmepølen etc. Også i erhverv hvor man befinder sig meget ude eller i områder med megen støv og røg, vil det være en fordel med en laseroperation af øjne. Det kan være helt umuligt at arbejde, hvis ens briller enten dugger, dækkes af støv eller gøres beskidte af røg - med en laseroperation af øjne, skal man slet ikke tænke på disse ting.

Hvem kan få en laseroperation af øjne?

Som udgangspunkt kan alle med synsfejl kontakte en klinik eller læge for at få afklaret, om en laseroperation af øjne er en mulighed for dem. Du kan enten gå direkte til en klinik eller optiker, eller få en henvisning fra din læge eller øjenlæge - lige meget hvilken vej du vælger at gå, vil du nemt kunne finde hen til en klinik, der udfører laseroperation af øjne. Hvis du er nærsynet, langsynet eller har generelle bygningsfejl, vil en laseroperation til øjnene have en positiv virkning på dit syn og dit liv generelt, da en laseroperation af øjnene helt eliminerer disse problemer. De fleste som får en laseroperation af øjne er yngre mennesker, som ønsker at slippe for brug af kontaktlinser og briller. Der er dog også mange lidt ældre, der vælger at få en laseroperation af øjne, fordi de også er trætte af udgifterne og besværlighederne ved at bruge briller og linser. Ofte vil en linseoperation dog være en bedre idé for de lidt ældre, da øjets naturlige linse efterhånden forringes, og derfor med fordel kan udskiftes, for at sikre et bedre syn i lang tid fremover - men også en laseroperation af øjne vil kunne hjælpe på lidt kortere sigt.

For at være kvalificeret til en laseroperation af øjne, er det blandt andet et krav, at din styrke på øjnene har været konstant gennem de seneste par år. Det vil sige, at laseroperation til øjne ikke er at foretrække, hvis du har aftagende styrke i øjnene år efter år. Hvis dit syn har været ustabilt i årene op til din laseroperation af øjne, vil dit syn nemlig også være ustabilt efter din laseroperation af øjne - du kan altså risikere at spilde en masse penge, hvis du vælger at få en laseroperation af dine øjne, mens du har ustabilt syn.

Hvordan foregår en laseroperation af øjnene?

En laseroperation af øjnene foregår groft set i tre stadier: Først skal du til en forundersøgelse, så skal du have selve laseroperationen og til sidst skal du til en opfølgende konsultation efter din laseroperation.

Til at starte med får du som patient en samtale med lægen, så I kan gennemgå ønsker til og formål med en laseroperation af øjnene. Den type laseroperation af øjne du skal have, vil afhænge helt af dit syn og din synsfejl, og det er her op til kirurgen, at determinere hvilken type laseroperation af øjne, der egner sig bedst. Derudover vil kirurgen gennemgår mulige risici og komplikationer omkring en laseroperation af øjnene, for at sikre sig, at du ved så meget om din laseroperation af dine øjne som muligt. Derudover anbefales det, at du tager en bisidder med til din konsultation før din laseroperation af øjnene. Før din laseroperation af øjne vil du modtage en stor mængde informationer, hvilket kan være svært at rumme for for en enkelt person. Derudover er det rart at kunne diskutere de mere tekniske detaljer omkring sin laseroperation af øjne med andre end kirurgen selv.

Ved selve laseroperationens udførelse anvendes den nyeste laserteknologi. Før selve laseroperationen af dine øjne går i gang, får du nogle lokalbedøvende øjendråber, som gør, at du intet mærker under din laseroperation af øjnene. Du vil blive placeret i en tilbagelænet stol, hvorefter en bøjle bruges til at holde dine øjne åbne. Som det første under din laseroperation af øjnene, vil kirurgen skære en lille flap i din hornhinde, som resten af laseroperationen vil foregå igennem. Når flappen er skåret og løftet væk, rettes laseren mod det blottede stykke af øjet, og selve laseroperationen går i gang. Med laseren sliber kirurgen dit øje, således at eventuelle buler og dale i din hornhinde udlignes, og din hornhinde og linse bliver jævnere. Ved hjælp af en laseroperation af dine øjne, udglattes hornhinden, således at lyset nemmere føres igennem din hornhinde og om til nethinden, hvilket gør, at du ser bedre efter laseroperationen. Du vil ikke kunne mærke noget under selve laseroperationen, da laseroperation af øjne altid foregår under lokalbedøvelse og dermed er smertefrit. Du vil dog nok føle dig lidt svag efter din laseroperation af øjne og dine øjne vil muligvis svide og løbe i vand.

Når din laseroperation af øjnene er overstået, er du klar til at tage hjem igen. Det anbefales, at du har medbragt solbriller, som du kan tage på efter din laseroperation af øjne. Dine øjne vil nemlig være meget overfølsomme over for sol og vind, når de lige har gennemgået en laseroperation. De fleste mennesker vælger at gå direkte hjem og i seng efter en laseroperation af deres øjne, for at give øjnene optimale muligheder for at hele. Derudover vil det være en fordel at have en person med til laseroperationen af dine øjne, så vedkommende kan hjælpe dig med at komme hjem, nu hvor dit syn er lidt sløret efter din laseroperation. Det anbefales ikke, at du kører hverken bil eller cykel umiddelbart efter en laseroperation, så du bør også have planlagt din hjemrejse på forhånd.

Bare nogle timer efter din laseroperation af øjnene, vil du opleve en væsentlig forbedring af dit syn, og forbedringen vil gradvist øges i de første par dage efter din laseroperation af dine øjne.

Hvad betyder en laseroperation af øjne for din fremtid?

Med en laseroperation af øjne får du et bedre syn, så du næsten med garanti slipper for de generende briller og linser. Din alder kan dog have en betydning for, hvor meget dit syn forbedres ved en laseroperation af øjnene, da det mest optimale tidspunkt at få en laseroperation af øjnene er, når man er ganske ung. Har du mindre bygningsfejl og er du under 40 år, vil du som udgangspunkt kunne slippe for at bruge briller i fremtiden. En laseroperation af øjnene stopper dog ikke øjets naturlige aldringsproces, og derfor kan patienter som har fået en laseroperation af deres øjne, med tiden være nødsaget til at benytte læsebriller. Det kan også være en fordel, hvis du er 50-60 år når du ønsker din laseroperation, at få en linseoperation i stedet. En linseoperation fremtidssikrer øjet, ved at fjerne øjets naturlige, aldrende linse, og i stedet indsætte én i plastik, som bedre fører lyset fra hornhinden til nethinden. Det er dog stadig mange, som kan få glæde af en laseroperation af øjnene, og som ikke behøver en så omfattende operation, som en linseoperation er.

Risici og bivirkninger ved laseroperation af øjne

Som ved alle typer af operationer, kan der være risici og bivirkninger ved en laseroperation af øjnene. Ved selve laseroperationen kan der opstå betændelse, arvævsdannelse eller andre forandringer i øjet, som kan medføre et nedsat syn. Den generelle risiko for nedsat syn efter en laseroperation af øjne er omkring 1%, og er altså stort set ikke-eksisterende. De fleste bivirkninger ved en laseroperation af øjnene kan undgås ved god hygiejne og mindst mulig kontakt mellem fingre og øjne.

Her er nævnt de mest almindelige bivirkninger:

  • Man kan opleve en øget øjentørhed efter en laseroperation af øjne
  • Man kan opleve nedsat nattesyn efter en laseroperation af øjne
  • Man kan få betændelse i øjnene efter en laseroperation af øjne
  • Man kan opleve irritation af øjet efter en laseroperation af øjne

Hvis du efter en laseroperation af øjnene oplever en eller flere af disse symptomer, bør du altid kontakte din læge eller klinik, som vil forsøge at afhjælpe det. Sommetider vil det dog kræve endnu en laseroperation af dine øjne, hvis den første ikke var fyldestgørende.

Opfølgende kontrol efter en laseroperation af øjne

Efter enhver type laseroperation af øjne, skal du til en eller flere efterfølgende kontroller af resultatet. Her kontrolleres om synet har forbedret sig, og om der er eventuelle bivirkninger, som er opstået eller er på vej efter laseroperationen. Antallet af kontrolbesøg efter laseroperationen afhænger af din specifikke situation og hvordan dit syn var før laseroperationen og hvordan det har udviklet sig efterfølgende. Hvis du oplever problemer eller ubehag i øjnene efter din laseroperation, kan det være nødvendigt med flere kontrolbesøg hos kirurgen eller lægen.

Kan man få tilskud til en laseroperation af øjne?

I visse tilfælde yder den danske sygeforsikring tilskud til en laseroperation af øjne. Dog er der her krav om, at synet skal være så nedsat, at det har en direkte indflydelse på dine arbejdsevner, før du kan få tilskud til en laseroperation af dine øjne. For at få offentligt tilskud, kræves der desuden en henvisning fra din øjenlæge, som har vurderet dit syn dårligt nok, til at du kan få en laseroperation af dine øjne. Sygeforsikring Danmark yder også tilskud, afhængig af den enkelte patients forsikringsstatus - det er ikke alle grupper, der dækker laseroperationer af øjne. Visse forsikringsselskaber har inkluderet tilskud til laseroperation af øjne igennem diverse forsikringer, og du kan kontakte dit forsikringsselskab, hvis du er i tvivl. Langt de fleste patienter betaler selv for deres laseroperation af øjne, da det for de flestes vedkommende handler om at slippe for det daglige besvær med briller og kontaktlinser. Mange klinikker tilbyder desuden en afbetalingsordning, så du har mulighed for at betale din laseroperation af øjnene gennem mindre beløb via en afdragsordning.

Hvilke alternativer har jeg til en laseroperation af mine øjne?

Laseroperationer af øjne deles ofte ind efter tre betegnelser: LASIK, FS-LASIK og LASEK. Den type laseroperation der passer bedst til dine øjne, afhænger af dit syn og omfanget af din synsfejl. Alle typerne af laseroperationer er nemlig ikke lige omfattende, og varierer derfor i omgang. Ved større bygningsfejl eller synsfejl, kan en laseroperation af øjnene ikke altid anvendes. Her tilbydes i stedet linseoperationer eller ICL - Intraocular Contact Lens - hvilket er et indgreb med samme sikkerhed og resultat som en laseroperation af øjne. I sin enkelthed går det ud på, at der lægges en kunstig linse oven på øjets nuværende naturlige linse. Til din første konsultation vil det blive afklaret hvilken form for behandling der er mulig for dig, og om du egner dig til en laseroperation af øjnene.

Brug for finansiering?
Lån til din behandling hos Lånio.dk

Brug for hjælp?

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.