Øjenlaserbehandling

Spar penge på øjenlaserbehandling hos de bedste klinikker og hospitaler!

  • Spar op til 50 %Vi giver dig op til 50 % på behandlinger, produkter og velvære
  • Fortroligt og diskretVi behandler dine oplysninger fortroligt og diskret
  • Kvalitet og tryghedVi foretager baggrundstjek af alle klinikker og samarbejdspartnere

Info om øjenlaserbehandling

Hvis du er langsynet, nærsynet eller har bygningsfejl, kan det være en god idé for dig at gennemgå en øjenlaserbehandling. Øjenlaserbehandlinger bliver mere og mere udbredte i dagens Danmark, og bliver dermed også mere og mere sikre. Grunden til at så mange mennesker vælger at få øjenlaserbehandlinger, er fordi øjenlaserbehandlinger efterhånden er blevet et rigtig godt alternativ til briller og kontaktlinser. Der er også efterhånden kommet mere og mere reklame for øjenlaserbehandlinger, og man møder reklamer for øjenlaserbehandling i både radio, tv, magasiner og på gaden. Det er faktisk næsten umuligt at undgå at se reklamer for og gode tilbud på øjenlaserbehandlinger, hvilket selvfølgelig også er med til at øge antallet af udførte øjenlaserbehandlinger i Danmark.

Hvad gør en øjenlaserbehandling?

Med en øjenlaserbehandling får du korrigeret dit syn, ved at krumningen på din hornhinde justeres, så lysstråler rammer det rette sted på din nethinde. Grunden til at du har en synsfejl og behøver en øjenlaserbehandling, er at der enten er buler eller dale i din hornhinden, som gør at lyset brydes forkert i dit øje. Dét en øjenlaserbehandling går ind og gør, er at udglatte disse buler og dale, således at lyset føres direkte fra hornhinden og linsen og om til nethinden, som skaber de billeder vi ser. Hvis ikke lyset føres korrekt om til nethinden, påvirkes dit syn, hvilket materialiserer sig i nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl. Her er en øjenlaserbehandling en rigtig stor hjælp!

Hvordan foregår en øjenlaserbehandling?

Forundersøgelsen

Før du når så langt som til selve øjenlaserbehandlingen, skal du til en forundersøgelse hos kirurgen. Her tjekker kirurgen dit syn, dine synsfejl og han finder derefter ud af, hvilken type øjenlaserbehandling der vil gavne dig og dine øjne bedst. Der findes forskellige typer af øjenlaserbehandlinger, og nogle er mere komplicerede end andre, og de passer hver især til deres type synsfejl. Kirurgen fortæller dig om fordele og ulemper ved de forskellige typer øjenlaserbehandlinger og hvilken øjenlaserbehandling der bedst passer dig. Du vil også blive gjort opmærksom på de forskellige former for risici, som der er i forbindelse med øjenlaserbehandlinger, og hvilke forberedelser du skal gøre dig før din øjenlaserbehandling. Kirurgen vil også gennemgå hvordan du klarer dig igennem dagene efter din øjenlaserbehandling, og hvordan det overordnede forløb omkring øjenlaserbehandlingen vil være. Det er ofte en god idé at tage en partner, ven eller familiemedlem med til denne konsultation, da du vil få en utrolig stor mængde information om øjenlaserbehandlinger.

Selve øjenlaserbehandlingen

Når du når til dagen før selve øjenlaserbehandlingen, vil du blive placeret i en stol, der minder om en tandlægestol, så du næsten ligger ned. Før du placeres her, vil du have fået nogen bedøvende øjendråber, som skal sørge for, at dine øjne intet mærker under øjenlaserbehandlingen. Herefter sætter kirurgen en form for bøjle til at holde dine øjne åbne, så du ikke kan komme til at lukke dem under øjenlaserbehandlingen. Selve øjenlaserbehandlingen kan tage 5-90 sekunder pr øje, alt efter hvilken type øjenfejl du har og hvem der behandler dig. Øjenlaserbehandlingen er smertefri, da du før indgrebet bedøves med smertestillende øjendråber, og du mærker kun et let tryk mod nethinden under selve øjenlaserbehandlingen. Øjenlaserbehandlingen foregår ved, at kirurgen først skærer en lille flap løs i din hornhinde, som resten af øjenlaserbehandlingen skal foregå gennem. Denne flap løftes til side, hvorefter laseren udligner de buler og dale der findes i dit øje. Når øjenlaserbehandlingen har udglattet disse buler og dale, lægges eller sys flappen på plads igen, og øjenlaserbehandlingen er overstået. Herefter får du nogle smertestillende øjendråber, og så kan du ellers tage direkte hjem fra din øjenlaserbehandling.

Efter øjenlaserbehandlingen

Det vil være en rigtig god idé at medbringe solbriller til din øjenlaserbehandling, da dine øjne vil være meget følsomme efter din øjenlaserbehandling. Det frarådes også at du kører bil eller cykler, så du må også meget gerne tage en ven med til din øjenlaserbehandling, så denne kan hjælpe dig hjem efterfølgende. Dette er også en fordel, da dine øjne i de første par timer vil svide og løbe i vand, og du derfor ikke ser så godt, som du vil komme til senere på dagen. Din ven kan også være med til at få de sidste informationer efter din øjenlaserbehandling, så du har nogen at spørge, hvis du selv glemmer noget.

Efter øjenlaserbehandlingen vil du få glæde af dit forbedrede syn efter kun et par dages helen, og du vil have opnået den fulde synsstyrke efter et par uger. Du vil dog føle en smule svien i øjnene i timerne umiddelbart efter øjenlaserbehandlingen, som du kan behandle med øjendråber, og dine øjne vil løbe meget i vand. De fleste patienter tager direkte hjem og i seng efter en øjenlaserbehandling, og synet er som regel allerede meget bedre, når du står op igen nogle timer efter. I den første tid efter din øjenlaserbehandling skal du afholde dig fra at dyrke hård sport, gå i svømmehallen og gnubbe dig i øjnene.

Hvad er fordelene ved en øjenlaserbehandling?

Hvis du er træt af at gå med briller eller kontaktlinser, vil det være et naturligt valg for dig at få en øjenlaserbehandling. Efter øjenlaserbehandlingen vil du kunne minimere dit brug af briller og linser, eller droppe dem helt, alt efter din alder og synsfejl. I visse tilfælde er læsebriller stadig nødvendige efter en øjenlaserbehandling, mens de fleste unge helt kan droppe briller og linser. Det er endda ofte en god forretning rent økonomisk at få en øjenlaserbehandling. Hvis du sammenligner prisen på dit månedlige kontaktlinseabonnement eller briller i forhold til en øjenlaserbehandling, vil dit forbedrede syn ofte have tjent sig selv hjem i løbet af kun 6-10 år, alt efter din tidligere synsfejl og prisen på dine kontaktlinser. Der er altså to meget store og presserende fordele ved at få en øjenlaserbehandling, og det eneste der virkelig står i vejen for at få en øjenlaserbehandling, er den mediegenererede frygt for at øjenlaserbehandlingen på en eller anden måde mislykkes. Dette sker dog meget sjældent, og der er endnu ikke registreret et dansk tilfælde, hvor nogen er blevet blind af en øjenlaserbehandling. Der er altså i virkeligheden ingen god grund til ikke at få en øjenlaserbehandling, hvis man er træt af sine briller og kontaktlinser.

Er der risici og bivirkninger ved en øjenlaserbehandling?

Der er altid risici, når man gennemgår et indgreb, men risikoen ved moderne øjenlaserbehandlinger er heldigvis minimale. Det er dog stadig normal kutyme, at du informeres om de potentielle risici før selve øjenlaserbehandlingen, og at behandleren følger op på dig et stykke tid efter øjenlaserbehandlingen. Det er helt normalt at have tørre øjne i nogle uger eller måneder efter øjenlaserbehandlingen, og dette behandles med øjendråber. I sjældne tilfælde oplever man at synet bliver værre end før man fik behandlingen, men det er ofte fordi ens syn ikke var stabilt op til øjenlaserbehandlingen. Dette kræver gerne endnu en øjenlaserbehandling, og denne dækkes oftest af ens forsikring.

Hvad skal jeg være særligt opmærksom på?

Selvom der ikke er så meget at tage hensyn til på forhånd, er der forskellige ting du skal være opmærksom på, før du får dig en øjenlaserbehandling. For eksempel er der visse krav, som du skal leve op til, for at du overhovedet kan få en øjenlaserbehandling.

Du skal være fyldt 18 år, for at kunne få en øjenlaserbehandling, og dit syn skal have været stabilt i 1-2 år op til selve øjenlaserbehandlingen. Derudover må du helst ikke være gravid eller amme, når du vælger at få en øjenlaserbehandling.

Hvilke typer øjenlaserbehandlinger findes der?

Der findes en række forskellige typer af øjenlaserbehandlinger, der hver især passer til deres type synsfejl. Nogle typer øjenlaserbehandlinger passer bedst til nærsynethed, nogle til langsynethed, mens andre øjenlaserbehandlinger passer bedst til behandling af bygningsfejl. Af de mest gængse øjenlaserbehandlinger kan nævnes Lasek, Lasik og Smile, der oftest bruges i behandling for nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl. Udover øjenlaserbehandlinger, findes der også linseoperationer, der især bruges mod alderssyn og grå stær. Linseoperationer er altså mest noget ældre mennesker får, fordi deres øjenlinser efterhånden er blevet uklare og ikke længere fører lyset korrekt igennem hornhinden og om til nethinden.

Den mest gængse fortrydelse i forbindelse med en øjenlaserbehandling er, at man ikke fik den lavet meget før.

Hvad koster en øjenlaserbehandling?

En øjenlaserbehandling koster ofte mellem 15.000-30.000 kroner, men prisen på øjenlaserbehandlinger afhænger meget af den pågældende landsdel, klinik og typen af øjenlaserbehandling. Du kan dog sommetider få en øjenlaserbehandling lidt billigere, især hvis du lever op til eventuelle rabatordninger, som for eksempel studierabat. Det er også nogen gange muligt at finde såkaldte deals på øjenlaserbehandlinger, hvor du får din øjenlaserbehandling til få penge - til gengæld er udbuddet af øjenlaserbehandlinger meget begrænset.

Derudover kan du også ofte spare penge på din forundersøgelse. De fleste steder er forundersøgelsen før en øjenlaserbehandling nemlig gratis, så du ikke risikerer at skulle betale, hvis ikke dine øjne egner sig til en øjenlaserbehandling. Nogle steder betaler du dog et beløb for forundersøgelsen, som så trækkes fra øjenlaserbehandlingens pris, hvis du vælger at få en øjenlaserbehandling hos den pågældende klinik.

Hvis du ikke selv står med alle pengene til din øjenlaserbehandling i hånden, kan du ofte låne pengene hos låneservices som Sundhedskonto og lignende. De støtter dig finansielt, så du kan få din øjenlaserbehandling med det samme, og så betaler du dem tilbage i rater, således at du får din øjenlaserbehandling på afbetaling. Her skal du dog være opmærksom på, at den samlede pris for din øjenlaserbehandling bliver højere på grund af renter, end hvis du betalte det hele på én gang. Det er dog også muligt at få det offentlige til at betale din øjenlaserbehandling, hvis dit syn er dårligt nok.

Betaler det offentlige for min øjenlaserbehandling?

Det offentlige betaler ikke nødvendigvis din øjenlaserbehandling, men de kan gøre det, hvis dine øjne og dit syn lever op til visse krav: Du skal have mindst -6 dioptrier på begge øjne, en bygningsfejl på over 3 på mindst ét øje eller en forskel på 3 dioptrier mellem øjnene, for at få din øjenlaserbehandling betalt af det offentlige. Du skal dog være opmærksom på, at det er en langvarig affære at få en øjenlaserbehandling gennem det offentlige, fordi der er så lange ventelister. Her kan du i stedet prøve at henvende dig til en privat sundhedsforsikring, som for eksempel sygesikring danmark. De tilbyder tilskud til øjenlaserbehandlinger ud fra de samme præmisser som det offentlige, til gengæld får du din øjenlaserbehandling hurtigere. Der er også visse forsikringsselskaber der på den ene eller anden måde dækker øjne, således at du kan få tilskud til din øjenlaserbehandling derigennem.

Hvor kan jeg få en øjenlaserbehandling

Der findes rigtig mange forskellige udbydere af øjenlaserbehandlinger, og du kan selvfølgelig både få en øjenlaserbehandling i Danmark og i udlandet. Mange mennesker tager over broen til Sverige for at få en øjenlaserbehandling, ofte fordi det er billigere end i Danmark. Der er også mange der tager på såkaldte kirurgirejser til lande som Polen og Litauen, hvor de får foretaget øjenlaserbehandlingen, for derefter at tage hjem igen. Dette er dog en ret risikabel måde at få en øjenlaserbehandling på, da man ikke rigtig har nogen sikkerhed. Hvis ens øjenlaserbehandling går galt, så kan man ikke klage til det danske sygehusvæsen, da det gule sygesikringskort ikke dækker kirurgi udført i udlandet. Derudover har man svært ved fysisk at besøge klinikken igen, og det er derfor også svært at komme til en opfølgende konsultation. Mange udenlandske klinikker fører også en så lyssky forretning, at de ikke besvarer klienternes spørgsmål og bekymringer omkring deres øjenlaserbehandling, hvis først operationen er udført og firmaet har fået deres penge. Du risikerer altså at stå helt alene, hvis der er noget der går galt.

Det er straks meget sikrere at få en øjenlaserbehandling udført i Danmark, hvor du er beskyttet af den danske lovgivning. Du er dækket af den offentlige sygesikring, og du har dermed en mulighed for at klage, hvis din øjenlaserbehandling er mislykket. Du kan også nemmere opsøge klinikken igen, hvis du oplever nogen komplikationer omkring øjenlaserbehandlingen, som de skal behandle efterfølgende. Du kan som regel få en øjenlaserbehandling i de større danske byer som København, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg, men også mange mindre byer tilbyder øjenlaserbehandlinger.

Brug for finansiering?
Lån til din behandling hos Lånio.dk

Brug for hjælp?

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.