Øjenlaseroperation

Spar penge på øjenlaseroperation hos de bedste klinikker og hospitaler!

 • Spar op til 50 %Vi giver dig op til 50 % på behandlinger, produkter og velvære
 • Fortroligt og diskretVi behandler dine oplysninger fortroligt og diskret
 • Kvalitet og tryghedVi foretager baggrundstjek af alle klinikker og samarbejdspartnere

Info om øjenlaseroperation

En øjenlaseroperation er et rigtig godt alternativ til optikernes dyre briller og kontaktlinser, og det er muligvis derfor, at øjenlaseroperationer er blevet mere og mere normale i dagens Danmark. Med verdens moderne teknologi og den stigende ekspertise inden for øjenlaseroperationer, er der faktisk ikke længere nogen undskyldning for, ikke at få en øjenlaseroperation. Det er ikke længere nødvendigt eller økonomisk fordelagtigt at gå rundt med et mindre end perfekt syn, som man hele tiden skal tage hensyn til. Med en øjenlaseroperation bliver det dårlige syn, briller og linser fortid, og du kan fokusere på mere spændende ting!

Hvordan foregår en øjenlaseroperation - helt kort?

En øjenlaseroperation er et simpelt indgreb, der hos de fleste øjenklinikker og privathospitaler kun varer 5-90 sekunder. Selve konsultationen omkring øjenlaseroperationen tager ofte så lidt tid som 5-10 minutter i alt. Ved hjælp af smertestillende øjendråber, gøres øjenlaseroperationen så smertefri som mulig, og de færreste patienter mærker andet end et let tryk under selve øjenlaseroperationen. Der er altså så godt som ingen ubehag under selve øjenlaseroperationen, og det er de færreste der oplever ubehag efter selve øjenlaseroperationen. Efter visse typer af øjenlaseroperationer kan man se fint bare få timer efter, mens de fleste metoder kræver nogle ugers helen af øjnene.

Hvordan foregår en øjenlaseroperation - den lidt længere forklaring?

Overordnet set foregår en øjenlaseroperation i tre etaper: Forundersøgelsen, selve øjenlaseroperationen og den opfølgende konsultation. Nedenfor vil jeg beskrive de enkelte stadier grundigere, så du forhåbentlig får et bedre billede af, hvad en øjenlaseroperation er og hvordan en øjenlaseroperation kan foregå.

Allerførst starter du selvfølgelig med at tage kontakt med enten en optiker eller med din egen læge, med ønsket om at få en øjenlaseroperation. Din læge kan derefter henvise dig til en optiker eller en øjenlæge, som ligeledes kan henvise dig til en optiker. Når først du har et møde med en optiker om en øjenlaseroperation, skal du til en forundersøgelse:

1. Forundersøgelsen før øjenlaseroperationen

Til din øjenlaseroperations forundersøgelse tjekker optikere dit syn, for at finde ud af hvilken synsfejl du har. Hvis du for eksempel er langsynet, nærsynet eller har mindre bygningsfejl, egner du dig godt til en øjenlaseroperation. Hvis du derimod lider af grå stær, alderssyn eller meget omfattende bygningsfejl, passer en linsebehandling bedre end en øjenlaseroperation.

Optikeren vurderer og diagnosticerer dine øjne, og fortæller dig hvilken type øjenlaseroperation, der passer netop dine øjne. Derudover vil du bliver præsenteret for de mulige komplikationer og risici, som kan følge i kølvandet af en øjenlaseroperation.

Når du er til forundersøgelsen før din øjenlaseroperation, må du meget gerne medbringe en bisidder. Du vil modtage rigtig mange forskellige informationer om øjenlaseroperationer, og det kan være svært selv at holde styr på det hele. Det kan også være rart, efterfølgende at have én at diskutere øjenlaseroperationen med, og i det hele taget sammenligne tanker og overvejelser med.

2. Selve øjenlaseroperationen

Når du møder til din øjenlaseroperation, placeres du først i venteværelset. Her får du nogle bedøvende øjendråber, som først skal have lidt tid til at virke. Når optikeren vurderer at du er klar til din øjenlaseroperation, føres du ind i lokalet, hvor selve øjenlaseroperationen skal foregå. Her placeres du i en stol meget lig den hos tandlægen, og en bøjle sættes frem mod dine øjne, som skal hjælpe dig med at holde øjnene åbne under din øjenlaseroperation. Nu skærer kirurgen en lille flap i dit øje, som han derefter blidt løfter væk, så et stykke af din hornhinde er blottet. Herefter går laseren ind og behandler din hornhinde, ved at udjævne de buler og dale, som har gjort selve øjenlaseroperationen nødvendig. Selve laserbehandlingen tager kun 1-2 minutter, selvom det muligvis føles længere. Herefter enten lægges eller sys flappen på plads igen, hvorefter øjenlaseroperationen er overstået. Nu vil du få nogle smertestillende øjendråber i øjet, og nogle ekstra til at tage med hjem, som du derefter skal bruge jævnligt efter din øjenlaseroperation. Mange mennesker føler behov for solbriller umiddelbart efter deres øjenlaseroperation, ligesom mange går direkte hjem og i seng, for at skåne øjnene så meget som muligt.

Efter et par timer er dit syn forbedret, og 2-3 dage efter øjenlaseroperationen, vil du næsten have opnået dit syns fulde potentiale.

3. Konsultation og tiden efter øjenlaseroperation

Nogle uger eller måneder efter din øjenlaseroperation, skal du tilbage til klinikken til en opfølgende konsultation - efter visse øjenlaseroperationer er der flere opfølgende konsultationer. Her måler optikeren dit syn endnu engang, og I kan snakke om, hvordan dine øjne har haft det efter øjenlaseroperationen. Hvis du oplever nogen komplikationer, gør optikeren selvfølgelig hvad han kan, for at få dem til at gå væk, og nogen gange er det nødvendigt med endnu en øjenlaseroperation.

Hvordan virker en øjenlaseroperation?

En øjenlaseroperation virker ved, at man korrigerer patientens syn ved at omforme overfladen på hornhinden. Ved at ændre formen på hornhinden, ændres den vinkel hvorigennem lyset rammer dit øje, og på denne måde ordnes dine eventuelle brydningsfejl med en øjenlaseroperation. Grunden til at lyset ikke registreres ordentligt af dit øje er, at din hornhinde enten har små buler eller dale i sig. Denne ujævnhed gør, at lyset ikke føres ordentligt igennem øjets hornhinde og linse og om til nethinden. Hvis nethinden ikke modtager lyset korrekt, påvirker det ens syn - Det er derfor meget vigtigt, at få hornhinden repareret ved hjælpe af en øjenlaseroperation, så du igen kan se ordentligt.

Er jeg egnet til en øjenlaseroperation?

Der er meget få krav, som man skal leve op til for at få en øjenlaseroperation:

 • Du skal være mindst 18 år for at få en øjenlaseroperation i Danmark
 • Du skal være nærsynet, langsynet eller have bygningsfejl for at få en øjenlaseroperation i Danmark
 • Dit syn skal have været stabilt i 1-2 år for at få en øjenlaseroperation i Danmark
 • Du må ikke lide af en øjensygdom, når du får en øjenlaseroperation i Danmark
 • Du må ikke være gravid eller amme, når du får en øjenlaseroperation i Danmark

Er resultatet af min øjenlaseroperation permanent?

Synskorrektion skabt via en øjenlaseroperation er permanent, og kræver meget sjældent at man foretager en opfølgende øjenlaseroperation. For at resultatet skal blive rigtig godt, forudsætter det dog, at dit syn var stabilt før øjenlaseroperationen blev udført.

Det er dog stadig sandsynligt, at du får brug for læsebriller, når du bliver ældre. Øjets linse mister noget af sin fleksibilitet og hurtighed med tiden, så man kan desværre ikke garantere et liv helt uden briller efter en øjenlaseroperation - det tillader ens egne øjne sjældent. Hvis denne form for alderssyn begynder at generere dig, kan du overveje at få endnu en øjenlaseroperation eller en linsebehandling.

Øjenlaseroperation priser

Øjenlaseroperationer er ikke så dyre som mange tror, og øjenlaseroperationernes priser varierer rigtig meget, alt efter hvilken type øjenlaseroperation ens syn kræver. En øjenoperation med laser kan koste alt mellem 15.000-30.000 kr., og mange steder er selve forundersøgelsen gratis. På denne måde skal du ikke betale noget, hvis dine øjne ikke egner sig til en operation med øjenlaser.

Det er svært at give et konkret bud på en øjenlaseroperation pris, da den endelige pris afhænger af dine øjne, dit syn og den form for øjenlaseroperation, som du har behov for. Det er nogle gange muligt at få en billig øjenlaseroperation hvis man er studerende, eller har købt en deal til en øjenlaseroperation, så det er også værd at holde øje med.

Finansiering af en øjenlaseroperation

Der findes rigtig mange klinikker, hvor man kan få hjælp til at finansiere sin øjenlaseroperation. Dette kan for eksempel gøres ved at klinikken samarbejder med en bank eller en anden låneservice, der sikrer dig en fordelagtig rente, hvis du vælger at få en øjenlaseroperation hos den pågældende klinik. Det er dog ikke alle klinikker som udfører øjenlaseroperationer, der praktiserer dette, og det er derfor en god idé at have finansieringen på plads, før du prøver at kontakte en klinik omkring en øjenlaseroperation.

Hvis man har virkelig dårligt syn, er det nogle gange muligt, at få det offentlige eller den private sygesikring danmark til at finansiere sin øjenlaseroperation.

Kan jeg få tilskud eller støtte til min øjenlaseroperation?

Du kan få det offentlige til at betale din øjenlaseroperation, hvis du har mindst -6 dioptrier på begge øjne, en bygningsfejl på over 3 på mindst ét øje eller du har en forskel på 3 dioptrier mellem øjnene. Hvis du vælger at få din øjenlaseroperation gennem det offentlige, skal du dog være opmærksom på, at det kan være en langvarig affære. Du kan også få tilskud til din øjenlaseroperation fra sygesikring danmark, hvis du er medlem hos dem, og har de samme synsfejl, som det offentlige nævner. I det private kan du ofte få din øjenlaseroperation hurtigere, og kan derfor springe det offentliges kø til en øjenlaseroperation over.

Hvilken type øjenlaseroperation er bedst?

Der er ikke som sådan én type øjenlaseroperation, der er bedre end de andre former for øjenlaseroperationer. Valget af øjenlaseroperation er helt individuelt og tilpasses netop dine behov. For at få det allerbedste resultat af en øjenlaseroperation, kræver det altså, at du har kontakt til den rette ekspertise, udstyr og vejledning. De fleste øjenlaseroperationer kan udføres på forskellige måder, og det er de færreste klinikker, der tilbyder alle former for øjenlaseroperationer. Det er derfor værd at undersøge dine mange muligheder, før du endeligt vælger en metode og en klinik. Forskellige typer at øjenlaseroperationer passer til forskellige former for synsfejl, og nogle øjenlaseroperationer er derfor mere dybdegående og komplicerede end andre. Hvilken type øjenlaseroperation der er egnet til dine øjne, afhænger altså helt af din synsfejl.

Hvor kan jeg få en øjenlaseroperation?

Man kan få opereret sine øjne med laser rigtig mange steder, både i udlandet, i Norden og i Danmark. I udlandet kan man ofte få en øjenlaseroperation billigere end i Danmark, men til gengæld er det svært at komme til opfølgende konsultationer og svært at få hjælp, hvis der opstår komplikationer efter ens øjenlaseroperation. I Danmark kan man få en laseroperation af sine øjne i de fleste landsdele, selvom mange klinikker er centreret i København. Klinikker der udfører øjenlaseroperationer har dog også ofte afdelinger i de andre større danske byer, såsom Århus, Aalborg, Odense og Esbjerg, og i mindre byer som Glostrup, Herning, Sønderborg og Viborg.

Risici ved en øjenlaseroperation

Det er meget sjældent, at der forekommer komplikationer ved øjenlaseroperationer, da øjenlaseroperationer efterhånden har været udført i så mange år, og personalet ved præcis hvad de gør. Derudover kan de fleste komplikationer undgås ved en grundig forundersøgelse og planlægning, og hvis du sørger for at vælge en klinik med den nyeste form for teknologi og viden. Der er dog stadig nogle risici ved en øjenlaseroperation, som du skal være opmærksom på, før du får din øjenlaseroperation:

 • Nogle mennesker vil opleve nedsat kontrastfølsomhed efter en øjenlaseroperation, hvilket især spiller ind, hvis de forsøger at se noget om natten. Det nedsatte nattesyn efter en øjenlaseroperation er ofte et forbigående problem, der går i sig selv igen 3-4 måneder efter øjenlaseroperationen.
 • Der er også mange der oplever, at de ser en forstørret lyskegle omkring lyskilder i særligt mørke omgivelser (halos og starbursts). Dette er især en risiko, hvis man har meget store pupiller, og fænomenet forsvinder gradvist i løbet af det første halve år efter øjenlaseroperationen.
 • Mange oplever også en øget lysfølsomhed, og føler derfor behov for at bære solbriller hele tiden efter øjenlaseroperationen. Dette fortager sig dog gerne allerede et par dage efter øjenlaseroperationen, og efter tre måneder bør det være helt væk.
 • Det er også meget normalt at have tørre øjne efter en øjenlaseroperation. Det er derfor vigtigt at man bruger øjendråber efter sin øjenlaseroperation, og så forsvinder tørheden gradvist i løbet af 2-3 måneder. Hvis du også havde tørre øjne før øjenlaseroperationen, er der dog øget chance for, at tørheden varer længere.

Hvis du oplever en eller flere af disse symptomer i længere tid end beskrevet ovenfor, er det vigtigt at du kontakter din læge eller klinik så hurtigt som muligt.

Gør en øjenlaseroperation ondt?

Selve øjenlaseroperationen gør ikke ondt, da man får nogle lokalbedøvende dråber, inden øjenlaseroperationen igangsættes. Der er derimod mulighed for at føle ubehag dagene efter øjenlaseroperationen, mens øjnene heler. Man vil dog få nogle øjendråber med fra klinikken, så man hele tiden kan behandle sine øjne efter øjenlaseroperationen. Det største besvær umiddelbart efter øjenlaseroperation, er nok at øjnene løber meget i vand og er meget lysfølsomme. Du skal derfor være ekstra påpasselig i dagene umiddelbart efter din øjenlaseroperation, og du skal huske at have nogle solbriller i nærheden.

Brug for finansiering?
Lån til din behandling hos Lånio.dk

Brug for hjælp?

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.