Øjenoperation med laser

Spar penge på øjenoperation hos de bedste klinikker og hospitaler!

 • Spar op til 50 %Vi giver dig op til 50 % på behandlinger, produkter og velvære
 • Fortroligt og diskretVi behandler dine oplysninger fortroligt og diskret
 • Kvalitet og tryghedVi foretager baggrundstjek af alle klinikker og samarbejdspartnere

Info om øjenoperation med laser

Flere og flere mennesker vælger at få en øjenoperation med laser, ofte fordi de er trætte af at bruge penge på briller og linser. Især i Danmark er øjenoperation med laser begyndt at blive meget populært, og det er efterhånden en hel industri i sig selv, når klinikker tilbyder folk en øjenoperation med laser.

Hvordan foregår en øjenoperation med laser?

En øjenoperation med laser er et relativt simpelt indgreb, som stort set ingen tid tager. Selve din øjenoperation med laser tager højst halvandet minut i alt, og kun cirka 10 minutter inklusive konsultationen. Derudover vil du få nogle smertestillende øjendråber, så du er garanteret en smertefri og hurtig øjenoperation med laser. Det eneste du vil mærke under din øjenoperation med laser, er et let tryk på øjnene, mens en bøjle holder dine øjne åbne for dig. Selve din øjenoperation med laser forløber altså temmelig upåklageligt, og efter din øjenoperation med laser, vil du kun føle en snert af ubehag. Der er dog stor mulighed for, at dine øjne løber meget i vand umiddelbart efter en øjenoperation med laser, og det anbefales derfor, at du går direkte hjem og i seng - og når du vågner, vil du næsten med garanti se bedre, end du gjorde om morgenen og før din øjenoperation med laser.

Hvad er fidusen bag en øjenoperation med laser?

Idéen med en øjenoperation med laser er, at du får ordnet dit syn, så du kan se uden briller og linser. Det gør man ved at korrigere dit syn under en øjenoperation med laser, ved at omforme overfladen på dine hornhinder. Når overfladen på dine hornhinder ændres, ændres vinklen hvorved lyset rammer dit øje, hvilket fikser dine eventuelle brydningsfejl. En øjenoperation med laser kan altså være en rigtig god idé, hvis du gerne vil smide brillerne og linserne.

Hvor længe holder resultatet af en øjenoperation med laser?

Dit forbedrede syn vil være permanent, når først du har fået en øjenoperation med laser. Det er kun i sjældne tilfælde, at en opfølgende øjenoperation med laser er nødvendig for at bevare resultatet, så du kan bare slappe af efter din øjenoperation med laser. For at dit forbedrede syn efter din øjenoperation med laser bliver rigtig godt, kræver det dog, at du havde et stabilt syn før selve operationen. Du narrer derfor kun dig selv, hvis du vælger at lyve dig til en øjenoperation med laser med et ustabilt syn.

Man kan dog ikke garantere, at du ikke får behov for læsebriller senere i livet. Linsen i øjet mister nemlig lidt af sin fleksibilitet og hurtighed med tiden, så et liv helt uden briller kan ikke garanteres, heller ikke selv om du får en øjenoperation med laser.

Hvad er kravene for, at man kan få en øjenoperation med laser?

Der er desværre nogle få krav, som du skal leve op til, for at kunne få en øjenoperation med laser: Du skal være fyldt 18 år, du skal være nærsynet, langsynet eller have bygningsfejl og dit syn skal have været stabilt i 1-2 år. Derudover må du ikke lide af en øjensygdom, og hverken være gravid eller amme, når du skal have en øjenoperation med laser.

Hvad koster en øjenoperation med laser?

En øjenoperation med laser er ikke så dyr, som mange tror, og de bliver hele tiden billigere. Jo flere øjenoperationer med laser der udføres, jo dygtigere bliver både lægerne og teknologien, og de har efterhånden fundet den mest optimale og billige måde at udføre øjenoperation med laser på. En øjenoperation laser pris afhænger naturligvis af, hvilken type indgreb du skal have udført, hvilket igen afhænger af din synsfejl. En øjenoperation med laser kan koste alt mellem 15.000-30.000 kr., og mange steder kan du oven i købet få studierabat på din øjenoperation med laser, hvis du er studerende. Derudover er der også mange steder, hvor selve forundersøgelsen er gratis, således at du kan spare nogle penge på denne post - og du kan jo også risikere, at det er spildte penge, hvis dine øjne slet ikke egner sig til en øjenoperation med laser.

Kan jeg få det offentlige til at betale min øjenoperation med laser?

Du kan få det offentlige til at betale din øjenoperation med laser, hvis dine øjne lever op til disse krav:

 • Du skal have mindst -6 dioptrier på begge øjne, for at få en øjenoperation med laser via det offentlige
 • Du skal have en bygningsfejl på over 3 på mindst ét øje, for at få en øjenoperation med laser via det offentlige
 • Du skal have en forskel på 3 dioptrier mellem øjnene, for at få en øjenoperation med laser via det offentlige

Hvis du vælger at få en øjenoperation med laser via det offentlige, skal du være opmærksom på, at du kan risikere at havne på en længere venteliste. Hvis du skal vente i over to måneder på din øjenoperation med laser, kan du dog gøre brug af det frie sygehusvalg. Hvis ventetiden på en øjenoperation med laser er for lang, kan du selv vælge et privathospital eller en klinik, hvor du kan få din øjenoperation med laser udført i stedet - uden den lange ventetid.

Kan jeg få det private til at betale min øjenoperation med laser?

Du kan også vælge, at få en øjenoperation med laser gennem den private sygesikring danmark, hvis du er medlem der. De stiller dog de samme krav til dine øjne, som det offentlige gør.

Hvilken form for øjenoperation med laser er bedst?

Der er ikke overordnet set én type øjenoperation med laser, som er bedre end de andre. Det kommer helt an på, hvilken synsfejl du har, når du skal finde ud af, hvilken type øjenoperation med laser du skal have. For at få det allerbedste resultat af din øjenoperation med laser, bør du konsultere din klinik med hensyn til metode. De har den rette ekspertise og udstyr, så de er de bedste til at vejlede dig i forhold til former for øjenoperationer med laser. Nogle klinikker udbyder deres egen version af øjenoperation med laser, og det er derfor ikke alle metoder, du kan få alle steder. Det er derfor meget vigtigt, først at snakke med en ekspert.

Hvilke risici er der ved en øjenoperation med laser?

Det sker meget sjældent, at der forekommer komplikationer og problemer i forbindelse med en øjenoperation med laser, men man skal selvfølgelig stadig være forberedt på det. Landets kirurger har efterhånden udført så mangen en øjenoperation med laser og udviklet specielle teknikker, så de ved præcis, hvad de foretager sig, når de udfører en øjenoperation med laser. Du skal dog stadig kende til de risici, der er ved en øjenoperation med laser:

 • Nedsat kontrastfølsomhed
  Nogle mennesker oplever nedsat kontrastfølsomhed efter en øjenoperation med laser, hvilket især påvirker deres nattesyn. Det nedsatte nattesyn er som regel kun et forbigående problem, som går over 3-4 måneder efter din øjenoperation med laser.
 • Forstyrrende lys
  Der er mange patienter, der efter en øjenoperation med laser ser en form for forstørret lyskegle omkring lyskilder, når de færdes i særligt mørke omgivelser. Problemet vil dog gradvist forsvinde i løbet af det første halve år efter din øjenoperation med laser.
 • Øget lysfølsomhed
  Mange oplever en øget lysfølsomhed, særligt i de første par dage efter deres øjenoperation med laser, og det anbefales derfor, at man medbringer et par solbriller, som man kan tage på med det samme efter sin øjenoperation med laser. Mange føler behov for at bære solbriller hele tiden efter deres øjenoperation med laser, men det fortager sig gerne et par dage efter operationen, og tre måneder after ens øjenoperation med laser, bør det være helt væk.
 • Tørre øjne
  Langt de fleste oplever tørre øjne efter en øjenoperation med laser, og det er derfor vigtigt, at man husker at bruge øjendråber jævnligt. Hvis man husker sine øjendråber, vil tørheden forsvinde gradvist i løbet af de første 2-3 måneder efter ens øjenoperation med laser.
Brug for finansiering?
Lån til din behandling hos Lånio.dk

Brug for hjælp?

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.