Øjenoperation

Spar penge på øjenoperation hos de bedste klinikker og hospitaler!

 • Spar op til 50 %Vi giver dig op til 50 % på behandlinger, produkter og velvære
 • Fortroligt og diskretVi behandler dine oplysninger fortroligt og diskret
 • Kvalitet og tryghedVi foretager baggrundstjek af alle klinikker og samarbejdspartnere

Info om øjenoperationer

En øjenoperation kan forbedre dit syn og samtidig reducere dit behov for briller og kontaktlinser. Uanset om du er nærsynet, langsynet eller har bygningsfejl, er det muligt at mindske fejlene ved hjælp af en øjenoperation. Nogle mennesker vil tilmed kunne klare sig helt uden briller og linser efter en vellykket øjenoperation.

Hvem kan have gavn af en øjenoperation?

Alle som bruger briller eller kontaktlinser, kan have gavn af at få en øjenoperation. Men det er selvfølgelig klart, at jo større gener du oplever ved at bruge briller og kontaktlinser, jo større forskel kan en øjenoperation gøre for netop dig. For at få det bedste resultat af din øjenoperation, skal dit syn have været stabilt i nogle år forud for øjenoperationen.

Hvor store fejl kan en øjenoperation korrigere?

Det er muligt at korrigere fejl på øjnene på op til -10 dioptrier ved nærsynethed og +4 dioptrier ved langsynethed. Ved bygningsfejl er det muligt at korrigere op til 6 dioptrier med en øjenoperation. Øjenoperationer udføres af øjenlæger på offentlige hospitaler, private øjenklinikker og hos visse optikere, hvis de er uddannede til at udføre øjenoperationer. Hvis man har brug for at få korrigeret dioptrier på mere end 10, skal man vælge en anden løsning end en øjenlaseroperation. Fx kan man have gavn af en RLE-operation i stedet.

Hvilke risici er der ved en øjenoperation?

Inden du beslutter dig for at få en øjenoperation, er det en god idé at du afstemme dine forventninger til øjenoperationen med øjenlægen, så du har realistiske forventninger til øjenoperationens resultatet. Desuden skal du have oplyst hvilke risici, der er forbundet med øjenoperationen af din øjenlæge. Det er altid en individuel afvejning mellem de risici der er ved en øjenoperation og generne ved at have et dårligt syn og være afhængig af briller og/eller kontaktlinser.

Specifikke risici og komplikationer ved øjenoperationer

Der er altid risici forbundet med at blive opereret, og her er nævnt nogle af de komplikationer og bivirkninger, der kan opstå efter en øjenoperation:

 • Betændelse i hornhinden
 • Dannelse af arvæv
 • Dårligere syn. Risikoen for at få et væsentligt dårligere syn efter en øjenoperation er dog forholdsvis lille (cirka 1%).
 • Tørhed i øjnene. Forsvinder dog som regel efter nogle måneder
 • "Grus i øjnene"
 • I nogle tilfælde kan øjets oprindelige styrke vende tilbage efter en øjenoperation.

Synet forværres med alderen - men kan fikses med en øjenoperation

Pludselig opdager du måske, at du ikke længere kan læse uden briller og at du som det første om morgenen, er nødt til at famle efter brillerne på natbordet. Andre oplever, at de ikke længere kan se underteksterne på fjernsynet eller køre bil uden briller. Med tiden forringes øjets evne til at fokusere, men det er forskelligt fra person til person, hvornår behovet for læse- eller afstandsbriller opstår. I aldersgruppen 50+ bruger de fleste mennesker dog briller eller kontaktlinser for at se bedre på afstand eller tæt på. Det er også muligt at få ordnet dette alderssyn med en øjenoperation.

Hvad koster en øjenoperation?

Priserne på øjenoperationer kan svinge mellem cirka 8.000-13.000 kroner pr øje, men det afhænger blandt andet af, hvilken metode kirurgen anvender og hvor meget der skal gøres ved dit syn under øjenoperationen. Inden øjenoperationen skal du til en forundersøgelse, som oftest koster 500-1.000 kroner. Men ofte er undersøgelsen gratis, hvis du efterfølgende vælger at blive få din øjenoperation samme sted.

Hvad kan en øjenoperation gøre for mig?

Hvor meget en øjenoperation kan forbedre netop dit syn, afhænger blandt andet af hvor gammel du er og hvilke fejl du har på dine øjne. Det er derfor en stor fordel, at diskutere dine muligheder i forbindelse med en øjenoperation med din øjenlæge.

Hvordan foregår en øjenoperation?

Øjenoperationer med laser foregår ved, at man "sliber" formen på hornhinden. Under operationen er øjet bedøvet med øjendråber, så du mærker ingen smerter under selve øjenoperationen. Indgrebet tager cirka 10 minutter, men forinden skal du til en forundersøgelse hos en øjenlæge, som typisk varer 1-2 timer.

Hvordan foregår forundersøgelsen til en øjenoperation?

Hvis du overvejer at få en øjenoperation, kan du have glæde af en forundersøgelse, hvor en læge undersøger dine øjne og vurderer netop dine muligheder for at få et bedre syn. Du vil blive informeret om hvilken metode for øjenoperationer, der passer til en korrigering af dit syn. Desuden kan du få besvaret dine spørgsmål og få oplyst hvilke bivirkninger og risici der er forbundet med en øjenoperation.

Hvor skal jeg få min øjenoperation?

Når du udfylder kontaktformularen her på hjemmesiden, matcher vi dig med de klinikker, der foretager netop den type øjenoperation som du ønsker. Derefter kan du tage stilling til, hvilken klinik der bedst matcher dine behov til en øjenoperation, i forhold til faktorer som for eksempel pris og geografisk placering.

Betaler det offentlige min øjenoperation?

Mange er interesserede i, at vide om man kan få tilskud til sin øjenoperation eller få den gratis gennem sygesikringen. Ifølge de nuværende regler, kan følgende typer af syn få en øjenoperation betalt af staten:

 • Personer med en synsfejl på 6 dioptrier eller mere på begge øjne
 • Personer med en bygningsfejl på 3 dioptrier eller mere
 • Personer med en forskel i styrke mellem de to øjne på 3 dioptrier eller mere
 • For at få din øjenoperation gratis, skal du have en henvisning fra en øjenlæge.

Gener efter øjenoperationen

I de første dage efter øjenoperationen kan du opleve smerter i øjnene, og der går 1-2 uger før du ser helt klart igen. Der går endvidere nogle uger, før du for alvor mærker effekten af øjenoperationen og har et godt syn. I en periode fra nogle måneder og op til et år efter øjenoperationen kan du opleve, at øjnenes styrke forandrer sig i mindre grad. Længden af denne periode afhænger især af, hvilken lasermetode der er anvendt ved øjenoperationen.

Hvad må jeg i den første tid min øjenoperation?

Det er vigtigt at tage den med ro i de første 1-2 uger efter øjenoperationen. Derfor bør man begrænse sine forpligtelser i forhold til arbejde, samt fysiske aktiviteter såsom sport og børnepasning. I den første uge efter øjenoperationen skal man derudover helt undgå at gnide sig i øjnene.

Brug for finansiering?
Lån til din behandling hos Lånio.dk

Brug for hjælp?

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.