Smile operation

Spar penge på smile operationer hos de bedste klinikker og hospitaler!

 • Spar op til 50 %Vi giver dig op til 50 % på behandlinger, produkter og velvære
 • Fortroligt og diskretVi behandler dine oplysninger fortroligt og diskret
 • Kvalitet og tryghedVi foretager baggrundstjek af alle klinikker og samarbejdspartnere

Info om smile operation

En smile operation er en af de mest almindelige og udbredte former for øjenoperationer, og de udføres af rigtig mange danske øjenlæger på rigtig mange forskellige øjenklinikker. Øjenoperationer er paraplybetegnelsen for alle de former for operationer der foretages i øjet, og som skal afhjælpe nærsynethed, langsynethed, alderssyn, grå stær og generelle bygningsfejl. Formålet med alle øjenoperationer, også en smile operation, er at sørge for at klienten igen kommer til at se perfekt.

Hvad er en smile operation?

Behandling af øjet med en smile operation er en af de mest populære måder at få forbedret sit syn på, og en smile operation bruges især til at rette op på nærsynethed. Teknikken bag smile operationen er udviklet af Carl Zeiss, og er først i de senere år blevet en rigtig og anerkendt form for øjenoperation. Ordet smile står for SMall Incision Lenticle Extraction, hvilket stadfæster at en smile operation er bedst til små ændringer. Med en smile operation er du derudover sikker på at få en behandling med den europæiske CE-mærkning, så du kan være forvisset om, at når du får en smile operation, får du kvalitet. Ved hjælp af en smile operation foretager kirurgen en række nænsomme korrektioner af din synsfejl, samtidig med at din hornhinde og dennes overflade beskyttes på den mest optimale måde. Under en smile operation skæres der ikke en egentlig flap i hornhinden som under mange andre former for øjenoperationer. Under en smile operation fjernes der i stedet lidt væv i dybden gennem en meget lille åbning.

Hvorfor bør jeg vælge en smile operation?

Der er rigtig mange gode grunde til at vælge at få en smile operation, blandt andet de ovennævnte: En smile operation beskytter hornhinden, der skæres ikke en flap og en smile operation korrigerer nænsomt dine synsfejl. En smile operation hjælper dog ikke hvis du har bygningsfejl og større synsfejl - så skal du have en mere omfattende øjenoperation.

En smile operation er dog at foretrække, hvis du oplever:

 • Tørre øjne
 • Overfladeforandringer i øjnene
 • Tynde hornhinder
 • Påvirket nerveforsyning
 • Unormal hornhindeoverflade

Hvordan foregår en smile operation?

En smile operation udføres udelukkende ved hjælp af en femtosekund-laser, der skærer en linseformet skive, dog uden at bryde hornhindes overflade. I stedet for at fjerne lappen, laver man blot en åbning langs kanten af hornhinden, hvorigennem man fjerner den linseformerede skive under smile operationen. På denne måde ændres hornhindes krumning under en smile operation, uden at hornhinden egentlig skæres op. Efter et par minutter er din smile operation overstået, og du er klar til at tage hjem. Det er en god idé at tage solbriller med til klinikken, som du kan tage på efter din smile operation. Efter en smile operation vil dine øjne nemlig være meget lysfølsomme, og solbrillerne vil kunne skåne dine øjne på vejen hjem.

Hvilke fordele er der ved en smile operation?

Som sagt er der flere fordele ved en smile operation: Hornhinden bevares intakt, hvilket gør, at du oplever en kortere helingsmetode efter din smile operation. Derudover er det en rigtig god metode, hvis du har tynde eller ustabile hornhinder, påvirket nerveforsyning eller lignende. Samtidig bevarer man stort set alle de tårekanalsforbundne nerver i hornhinden, da man netop skærer meget lidt i hornhinden under en smile operation. En smile operation er også enormt hurtigt overstået, og den er stort set smertefri, både under og efter smile operationen. Derudover må forskellige faggrupper såsom piloter, militært personel og elitesportsudøvere ikke få de større øjenoperationer, og her er en smile operation et godt alternativ til linser.

Hvilke ulemper er der ved en smile operation?

Den største ulempe ved en smile operation er naturligvis, at en smile operation kun kan afhjælpe mindre synsfejl, og altså ikke kan bruges til større synsfejl og bygningsfejl. Derudover kan en smile operation heller ikke afhjælpe langsynethed eller blandet astigmatisme - Her kan en smile operation ikke hjælpe dig, og du bliver nødt til at vælge en anden operationsform.

Hvad kan jeg få udover en smile operationen?

Der findes en del forskellige former for øjenoperationer, så man skal ikke nødvendigvis have en smile operation. Rigtig mange klinikker udvikler nemlig deres egne former for øjenlaseroperationer baseret på deres specifikke erfaring og teknik. Der er derfor mange klinikker der både tilbyder smile operationer, men også afarter af en smile operation, fordi de har fundet en måde, hvorpå de kan tilpasse metoden. Udover en smile operation kan man vælge at få øjenoperationer som Lasik og Lasek, som er to andre populære former for øjenoperationer. Til forundersøgelsen finder du sammen med din kirurg ud af, om du skal have en smile operation, en afart af en smile operation eller noget helt tredje.

Hvad koster en smile operation?

Det er meget svært at sige, hvad pris du skal betale for en smile operation, da prisen varierer rigtig meget fra klinik til klinik. Derudover afhænger prisen på din smile operation også af hvor omfattende et indgreb du skal have udført, og hvor omfattende den synsfejl du skal have ordnet er. Ofte ligger prisen på en smile operation på 25.000-30.000 kroner, men der ofte er mulighed for at få rabat, hvis man er studerende.

Kan jeg få en smile operation?

For at få en smile operation er der visse krav du skal leve op til:

 • Du skal være mindst 18 år for at få en smile operation
 • Du skal helst være nærsynet for at få en smile operation
 • Dit syn skal have været stabilt i 1-2 år før din smile operation - hvis synet på forhånd er ustabilt, vil det også være ustabilt efter din smile operation
 • Du må ikke lide af en øjensygdom, når du skal have en smile operation
 • Du må ikke være gravid eller amme, når du skal have en smile operation

Hvor kan jeg få en smile operation?

Du kan få en smile operation hos de fleste danske øjenklinikker, da det hurtigt er blevet en af de mest populære former for øjenoperationer. Du kan derfor ofte finde udbydere af smile operationer i de større danske byer som København, Århus, Aalborg og Odense, og kan sikkert også finde muligheder i de mindre byer som Charlottenlund, Herlev, Glostrup og lignende.

Brug for finansiering?
Lån til din behandling hos Lånio.dk

Brug for hjælp?

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.