Plastikkirurgi

Spar penge på plastikkirurgi hos de bedste klinikker og hospitaler!

  • Spar op til 50 %Vi giver dig op til 50 % på behandlinger, produkter og velvære
  • Fortroligt og diskretVi behandler dine oplysninger fortroligt og diskret
  • Kvalitet og tryghedVi foretager baggrundstjek af alle klinikker og samarbejdspartnere

Info om plastikkirurgi

Plastikkirurgi kan gøre dig mere tilfreds med dit udseende, hvis du føler dig hæmmet af en bestemt del af dit ansigt eller din krop. Her kan plastikkirurgi give dig et mere harmonisk udseende og hjælpe dig med at blive gladere for dig selv. Desværre er plastikkirurgi stadig et ret tabubelagt emne, hvilket også gør, at der er mange der vælger ikke at få plastikkirurgi, selvom de gerne vil. De er simpelthen bange for, hvad deres omgangskreds vil sige til, at de har fået plastikkirurgi.

Det kan plastikkirurgi gøre for dig

Ændringer i udseendet ved hjælp af plastikkirurgi udføres, så de harmonerer med din naturlige kropsform og ansigtstræk. Målet med plastikkirurgi er typisk at forbedre en persons udseende og foretage justeringer, der giver et mere harmonisk helhedsindtryk. Plastikkirurgi kan også bruges til at lave radikalt om på udseendet, men det er mere sjældent. Man skal passe på med at få for store ændringer lavet med plastikkirurgi, da man kan risikere ikke længere at kende sig selv efter plastikkirurgien. Man skal også undgå at få for meget plastikkirurgi udført, da det kan blive meget tydeligt, at man har fået plastikkirurgi udført - og det er jo sjældent meningen med plastikkirurgi. Der findes også mennesker der er afhængige af plastikkirurgi, fordi de føler sig fremmede i deres egne kroppe. Dette er dog i høj grad en psykisk lidelse, som skal behandles med terapi frem for plastikkirurgi.

Fysiske gener kan formindskes eller fjernes med plastikkirurgi

Der kan være forskellige tidspunkter i livet, hvor plastikkirurgi viser sig at være løsningen. Nogle kvinder får et brystløft, når de har fået børn og er færdige med at amme. Andre vælger at få en fedtsugning eller løftet tunge øjenlåg når de går på pension. Plastikkirurgi kan afhjælpe rigtig mange fysiske og psykiske problemer, og ofte er den eneste fortrydelse ved plastikkirurgi, at man ikke fik plastikkirurgien udført noget før.

Hvordan startede plastikkirurgi?

De første former for plastikkirurgi blev udført i Indien i 800 f.Kr., og Sushruta, kendt som plastikkirurgiens fader, ydede vigtige bidrag til området i det 6. århundrede f.Kr. I 1700-tallet rejste britiske læger til Indien, for at se plastikkirurgiske næsekorrektioner blive udført af inderne. De britiske læger rapporterede derefter om de indiske næsekorrektioner i 1794 i Gentleman Magazine. Lægen Joseph Constantine Carpue tilbragte 20 år i Indien, for at studere de lokales metoder inden for plastikkirurgi, og var derefter i stand til at udføre den første større plastikkirurgiske operation i den vestlige verden i 1815. Efterfølgende er udviklingen inden for plastikkirurgi sket ved hjælp af plastikkirurgiske operationer på sårede militærfolk, og mennesker der på anden måde var kommet til skade eller var blevet vansirede. Verden har altså kendt til plastikkirurgi i lang tid, og kirurgerne bliver heldigvis hele tiden bedre.

Kosmetisk plastikkirurgi

Man skelner mellem to former for plastikkirurgi: kosmetisk plastikkirurgi og rekonstruerende plastikkirurgi. Kosmetisk plastikkirurgi har til formål at operere på sundt væv, for at gøre en person mere tilfreds med sit udseende og skjule tegn på aldring. Denne form for plastikkirurgi er typisk ikke dækket af den offentlige sygesikring, medmindre den har et rekonstruerende facet også. Denne type plastikkirurgi udføres altså af kosmetiske grunde, og det er ofte ansigtsløft, halsløft, maveplastik og fedtsugninger, der hører under denne type plastikkirurgi.

Rekonstruerende plastikkirurgi

Den anden type plastikkirurgi er rekonstruerende plastikkirurgi. Rekonstruerende plastikkirurgi kan hjælpe mennesker, som eksempelvis er født med kropslige anormaliteter eller har været igennem et sygdoms- eller ulykkesforløb, der har forandret deres krop. I Danmark dækkes denne type plastikkirurgi typisk af den offentlige sygesikring, og omfatter plastikkirurgi som brystreduktioner og brystrekonstruktioner.

Rekonstruerende plastikkirurgi kan gennemføres på tre måder:

  • Man kan enten udføre plastikkirurgi ved at fjerne noget hud fra et andet sted på patientens krop, som derefter bruges til at "lappe" med.
  • Man kan vælge at bruge hud eller væv fra et andet menneske i forbindelse med plastikkirurgien.
  • Man kan vælge at bruge hud eller væv fra en anden art som for eksempel grise. Denne plastikkirurgiske metode bruger man som oftest, hvis man ikke kan skaffe menneskeligt væv der matcher patientens.

Der er ingen plastik i plastikkirurgi

Ordet 'plastikkirurgi' er afledt af det græske ord 'plastikos', som er udtryk for at forme eller skabe. Plastikoperationer har altså ikke noget med plastik at gøre. I Danmark udføres plastikkirurgi af speciallæger i plastikkirurgi, der er godkendt fra højere sted.

Hvad koster plastikkirurgi?

Priser på plastikkirurgi varierer rigtig meget, mest fordi der er så mange forskellige former. Det afgørende er, hvad du gerne vil have ændret, og hvor omfattende indgrebet er. For eksempel er prisen på en fedtsugning af mave og hofter cirka 23.000 kroner, mens du kan få rettet et knæk på næsen for cirka 11.500 kroner. Prisen på en brystforstørrelse ligger på cirka 30.000 kroner, mens de øvrige brystoperationer har mange andre priser. Prisen for plastikkirurgi afhænger også af, hvorvidt du skal indlægges eller kommer hjem samme dag, om du skal lokalbedøves eller i narkose. Prisen afhænger altså totalt af, hvilken type kirurgi du skal have lavet.

Tilbud og rabatter på plastikkirurgi

Nogle klinikker kører med tilbud på plastikkirurgi i perioder, mens andre har tilbud hele tiden. For eksempel giver nogle klinikker den første konsultation gratis, hvilket kan spare dig for godt 1.000 kroner. Andre steder får du rabat på efterfølgende kirurgi, når du først har været kunde dér én gang. Mange steder har de også såkaldte "pakkeløsninger", hvor du kan få mere plastikkirurgi udført på én gang. Blandt andet er det ofte billigere at få udført et brystløft og brystforstørrelse samtidig, mens det også er økonomisk fordelagtigt at få fedtsuget flere steder på én gang. Du kan altid ringe til klinikken og spørge til deres aktuelle tilbud og rabatter på plastikkirurgi.

Lån og afbetaling på plastikkirurgi

For de fleste vil prisen på en plastikoperation overstige, hvad man kan tage ud af sit almindelige budget. Derfor kan det for nogle være en løsning at låne pengene eller betale for plastikkirurgien på afbetaling. Nogle klinikker har faste aftaler med låneinstitutter og kan derfor også hjælpe med at udfylde låneansøgningen til netop den form for plastikkirurgi, du gerne vil have.

Plastikkirurgi i Danmark

Man kan få plastikkirurgi udført mange forskellige steder i landet, men det er stadig mest set at man får plastikkirurgi i København eller Aarhus, fordi det er Danmarks største byer. Man kan dog også få plastikkirurgi udført, selvom man for eksempel bor på Sjælland i Frederikssund, Holte, Hørsholm, Roskilde eller Lyngby, i Jylland i Aalborg, Esbjerg, Vejle eller Herning eller på Fyn.

Plastikkirurgi i udlandet

Hvis du vælger at få plastikkirurgi, kan du få det gjort i Danmark eller i udlandet. Nogle rejsebureauer har specialiseret sig i at sælge rejser, som kombinerer ferien med et ophold på et privathospital, hvor du kan få foretaget den ønskede plastikkirurgi. Du kan blandt andet tage til Malmø i Sverige, til Polen eller Thailand. Selvom det oftest er billigere at få plastikkirurgi i udlandet, er det også en del mere risikabelt, end at få det i Danmark. For eksempel vil du have svært ved at følge op på din plastikkirurgi, fordi du simpelthen befinder dig for langt væk fra din læge. Du har altså sværere ved at få hjælp, hvis du oplever komplikationer efterfølgende. I Danmark kan du relativt nemt komme til lægen igen, hvis du får brug for hjælp.

Brug for finansiering?
Lån til din behandling hos Lånio.dk

Brug for hjælp?

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.