Rynkebehandling

Spar penge på rynkebehandling hos de bedste klinikker og hospitaler!

  • Spar op til 50 %Vi giver dig op til 50 % på behandlinger, produkter og velvære
  • Fortroligt og diskretVi behandler dine oplysninger fortroligt og diskret
  • Kvalitet og tryghedVi foretager baggrundstjek af alle klinikker og samarbejdspartnere

Info om rynkebehandling

Hvordan opstår rynker

Når man laver ansigtsudtryk er ansigtet i bevægelse. For at lave den bevægelse, sender nerverne signaller ud til ansigtsmusklerne om at trække sig sammen. Når musklerne trækker sig sammen skaber det en rynke eller fold i ansigtet. I en ung alder er huden elastisk og rynkerne glatter sig selv ud når man slapper af i ansigtet. Når man bliver ældre falder elasticiteten i huden og derfor glatter rynkerne sig ikke ud igen af sig selv.

Behandling af rynker

Der er flere måder at behandle rynker på, alt efter hvor dybe de er og hvor de sidder i ansigtet. De fleste rynker kan klares uden operation ved hjælp af Botox eller en filler som Restylane. I nogle tilfælde kan det dog være nødvendigt med laseroperation eller ansigtsløft.

Botox

Botox injiceres ind under huden med en meget tynd nål. Når Botoxen injiceres går den ind og lammer musklerne ved delvist at stoppe de signaler som nerverne sender. Dette får musklerne til at slappe af og glatter dermed huden ud igen. Behandlingen holder 4-6 måneder.

Filler

En filler som Restylane bliver injiceret ind lige under huden, ligeledes med en meget tynd nål. Restylane har en effekt der går ind og fylder huden ud indefra. Filleren er primært et sukker kompleks der er lavet af hyaluronsyre, der produceres naturligt hos dyr og mennesker. Behandlingen er ikke permanent.

 

Typer og behandling af rynker

Rynker i panden

Rynker i panden opstår som andre rynker ved muskelsammentrækning. Panderynker er dog i de fleste tilfælde dynamiske rynker som opstår ved den bevægelse der sker når man laver ansigtsudtryk (løfter øjenbrynet).

Disse rynker bliver behandlet med små mængder Botox, efter en eller flere behandlinger vil huden være glattet ud, dette afhænger dog af hvor markante rynkerne er. I tilfælde af meget dybe panderynker kan der anbefales en behandlings kombination af Restylane og Botox.

Rynker mellem øjenbryn

Rynker mellem øjenbryn, også kaldet bekymringsrynker, opstår ligeledes ved muskelsammentrækning når man rynker på øjenbrynet. I svære tilfælde kan disse rynker risikere at sætte sig permanent og kan få ansigtet til at se bekymret ud konstant.

Behandling af denne form for rynker, foregår ved hjælp af Botox. Er rynkerne dybe eller er det endelig resultat ved brug af Botox ikke tilfredsstillende, kan man lave en kombination, hvor der bliver givet Botox og derefter lagt en filler ind, som udfylder rynkerne indefra.

En filler kan ikke erstatte Botox da huden med tiden vil rynke uden brug af Botox. En filler skal derfor kun bruges som et supplement til en Botoxbehandling.

Der ses i nogle tilfælde at en Botox behandling af rynker mellem øjenbryn, ligeledes hjælper på spændingshovedpine, i en vis grad. Dette er ikke dokumenteret endnu, da der stadig forskes i det.

Smilerynker

Smilerynker også kendt som kragetæer, er en rynke der viser mere en blot en persons alder. Smilerynker viser når en person er glad, dog kan disse rynker godt blive for dybe eller for markante. Hvilke kan resultere i ønsket om at få dem reduceret eller formindsket.

Behandling af smilerynker sker med Botox, mængden af den Botox der bliver injiceret bestemmer hvor meget man reducere rynkerne og samtidig hvor meget bevægelse der er efter behandlingen. Det er derfor muligt at bibeholde sine smilerynker, ved blot at minimere dem igennem små mængder af Botox.

Botox behandlingen kan understøttes af andre rynkereducerende behandlinger, men kan ikke erstattes.

Sænket øjenbryn

Omkring øjet har man muskler der trækker øjenbrynet op og muskler der trækker øjenbrynet ned, en blanding af tyngdekraften og ens alder vil gøre at musklerne der trækker ned vil blive stærkere end dem der trækker op. Det vil sige at øjenbrynet vil hænge lavere med tiden og dette kan resultere i poser over øjet og vil få øjne til at se mindre ud.

En behandling med Botox kan løfte brynet, der kan også bruges Restylan hvis dette foretrækkes. Denne behandling vil gå ind og svække de muskler der trækker øjenbrynet ned og vil på denne måde løfte brynet. Behandlingen kan også bruges hvis man har øjenbryn der ikke sidder symmetrisk i ansigtet.

Næse rynker

Disse rynker er også kendt som 'Bunny lines' og er de rynker der sidder på siden af næseryggen. De forekommer når man rynker på næsen eller smiler meget.

Ønsker man at glatte disse rynker ud, kan det gøres ved en Botox behandling. Et enkelte par doser af Botox på hver side af næsen vil glatte disse rynker ud. Er rynkerne meget dybe kan det være svært at få huden helt glat, dog kan de reduceres markant.

Kindfold

Kindfolder er dem der går fra næsen og ned mod munden. Disse folder opstår da kinden med tiden begynder at trækker ned af, grundet tyngdekraften og huden med tiden vil blive mindre elastisk. Disse kindfolder kan få ansigtet til at se ældre ud.

Kindfolder kan behandles med en filler, der vil fylde folden inden fra. En filler som bruges til dette kan eventuelt være Restylane. Er folderne meget dybe, vil de ikke kunne fjernes helt, men de kan i højere grad blive reduceret.

Folder ved mundvig

Folder ved mundvigen er de fuger der opstår når kindens elasticitet mindskes gennem tiden og falder. Disse folder kan få ens mimik til at se vred eller træt ud. Disse folder kan dog behandles på flere måder.

Folder ved munden kan enten behandles ved at injicere Restylane ind under huden for at fylde folden indefra og tilføre huden den elasticitet som er formindsket med årene. Der kan også laves et ansigtsløft, der er mere permanent. Er folderne meget dybe kan begge behandlinger kombineres.

Slap kæbelinje

Med alderen vil kinden falde lidt, grundet alder, tyngdekraft og hudens elasticitet. Dette gør at kæbelinjen kan blive mindre skarp. Mange kalder dette for hamsterposer. En kæbelinje der ikke er så tydelig kan få ansigtet til at se træt ud.

Behandlingen af dette er ved hjælp af en filler, der går ind og genskaber den skarpe linje. Er huden meget ødelagt eller påvirket af alderdom kan et ansigtsløft anbefales, som giver et permanent resultat.

Rynker på læben

Med tiden vil læber blive medtaget af livets gang, der vil derfor opstå rynker som et resultat af dette. Rynkerne kan være meget kompliceret at glatte ud og det er svært at få det til at se naturligt ud.

Der er flere måder at behandle dette på, det kan ske gennem, Botox, filler eller ved laseroperation. Mange gange bliver disse behandlinger kombineret for at give det bedste resultat. Behandlingerne er ikke nogle der vil holde dig sengeliggende, du vil efter behandlingen kunne genoptage din dagligdag.

Brug for finansiering?
Lån til din behandling hos Lånio.dk

Brug for hjælp?

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. evt. moms. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.